Štítná žláza. Co si o tom myslíte?

5. led 2022

Zdravím všechny
Přijdu rovnou k věci byla jsem na Orl a dokotor mi sahal na krk a ptal se mě jestli se nelečím se štítnou žlázou. Prý mu přijde že ji mám zduřelou. Říkala jsem mu že jsem byla na konci léta na preventivní prohlídce a že mi paní doktorka nic neříkala. Tak to nechal být
Nevím teď co si o tom myslet
Je tedy pravda že když nějak zatlacim na tu jendu stranu krku tak to trošku bolí. Někdy při polknuzi mám takový tlak ale jenom si na to místo zmacknu a je to ok. Do teď jsme to neřešila. Je mi takový blbý tam jít znova a ptát se ho na to.
Samozřejmě tady nehledám žádné odborníky dámy
Ale chtěla bych slyšet názor od někoho. Co si o tom myslí o této situaci. Já totiž sama nevím

ajka198
5. led 2022

popros obvodní, ať napíše žádanku na endokrinologii a tam ti řeknou určitě

kspp1
5. led 2022

Zajdi na vysetreni. Mne to objevila obvodacka pri preventivni prohlidce, potize jsem nemela zadne. Ma to skoro kazda druha zena v mem okoli.

viperaberus
5. led 2022

určitě bych zašla k obvodní, od léta se to mohlo změnit. mě doktor říkal, že v zimě je to vždycky horší (proto jdu teď v lednu na krev a kontrolu), tak mohla i proto nastat změna.

erika2
6. led 2022

Když jsem měla podobné problémy, šla jsem k obvodní. Vzala mi krev, kde se stanovila hladina TSH a poslala mě na ultrazvuk štítné žlázy. TSH bylo zvýšené a na ultrazvuku nález. Pak jsem byla odeslána na endokrikologii,tam se ale čeká na termín i několik měsíců.

autor
16. led 2022

@erika2 nedávno jsem byla na Orl doktor mi zase sahal na krk kvůli že žláze a už nic neřekl

erika2
17. led 2022

Snížená funkce štítné žlázy se pozná z krve, ne pohmatem. Je pravda, že bývá zvětšená, jak se snaží vyprodukovat potřebné množství hormonu, ale já ji mám třeba velikostně v normě, ale funkce snížená.

lucaaaaaaqa
1. srp 2022

@ajka198 mohu se zeptat co to je ta endokrinologie ? Jsem na to objednána ale nějak furt nevím co tam budu dělat 😳 dekuju

tercasv
1. srp 2022

@lucaaaaaaqa zabývá se štítnou žlázou, zda funguje v pořádku 🙂 doktorka se mě ptá, zda jsem více unavená, jakou mám chuť k jídlu, zda mi padají vlasy, jak spím, zda mě při polykání nebolí v krku. Potom mě vyšetří. Prohlédne oči, ruce a nohy, zda nemám otoky či suchou kůži, prohmatá krk. Vezme krev, změří tlak, zváží mě. Jednou za rok a půl dělá utz krku, té žlázy, trvá to max. 2 - 3 minuty. Není se čeho bát 🙂

lucaaaaaaqa
2. srp 2022

@tercasv TK super bála jsem se pravé co to je moc děkuji 🙂