Štítná žláza po porodu? Poradíte, prosím?

makkyv
23. dub 2021

Ahoj holky, jsem půl roku po porodu. V rodině máme všichni štítnou žlázu, já byla v těhu úplně v pohodě i před. Teď půjdu na krev, aby se zjistilo zda ji mám nebo jestli nemám něco jineho.
Před tehu jsem měla vždy okolo 70 kg.. v tehu jsem měla 90kg. Po porodu jsem si myslela, ze jsou vše hormony, ale dr se to nezdá. Za půl roku jsem dost zhubla, mám 55 kg, padají mi strašně vlasy ( což poznat nejde, mám husté), sucha kůže, občas mě poboliva bricho a někdy se mi i mota hlava a je mi zle (ale to si říkám, ze to bude asi tlakem) každopádně, měla jste některá něco podobného? Mohla by to být opravdu ta stitna zlaza? Mama mě ohromně straší, ze určitě je a ze budu muset na operaci, ze není normální zhubnout přes 30 kilo, když jim jak blázen, ze kojením takhle nezhubnu atd. Tak mám akorát nervy v kýblu.. 😐 děkuji holky

katka22688
23. dub 2021

@makkyv nemusí byť hneď operace, dajú ti lieky a budeš sledovaná... No určite jdi.

makkyv
autor
23. dub 2021

@katka22688 děkuji, půjdu

drep
23. dub 2021

@makkyv já při kojení hubla až do na mem vychrtlosti. Po porodu padají vlasy všem, cca od půl roka, je to daný hormonálníma změnama. Jako může to být to hypertyreóza, ale spíš bych to nečekala. Tam bych čekala pocení, horkost, obvykle bývá exoftalmus (vystupující oko), zrychlený tep atd.

makkyv
autor
23. dub 2021

@drep děkuji moc

mamikry
23. dub 2021

@makkyv Mam nekolik kamaradek, ktere byly pred otehotnenim baculate a po porodu s kojenim se z nich staly modelky. Stitnou zlazu nema zadna. Vlasy mi padaly taky a hodne, to je po porodu normalni, rekla bych. Motani hlavy a nevolnost jsem mela taky, po porodu se me to drzelo vzdy s ovulaci. Stitnou zlazu jsem si nechala zkontrolovat a hodnoty mam normalni. Pokud to mate v rodine, tak je samozrejme mozne, ze tam problem je, ale ono v tehotenstvi telo dostane zabrat a chvili se proste rovna.

makkyv
autor
23. dub 2021

@mamikry uf, dekujiii 🥰

calvac
23. dub 2021

@makkyv mám tuto zkušenost. Hyperfunkce štítné žlázy spojená s hubnutím, padanim vlasů, suchou kůži a bušením srdce. Přitom jsem žrala jak kůň a nenabirala. Léčím se na střídačku už 13 let. Operace je opravdu až ta poslední možnost. Hlavně co nejdříve na krev a zahájit léčbu.

makkyv
autor
24. dub 2021

@calvac děkuji moc!!😊

levandule_k
24. dub 2021

@makkyv To je teda podpora od matky, proč mám pocit, že se matka těší, až s ní budeš mít problém taky. Znám lidi, co berou léky na štítnou žlázu řadu let.

makkyv
autor
24. dub 2021

@levandule_k přesně tak, moje matka je takova