Strach z chirurgického odstranění mateřského znaménka. Mohu po zákroku chodit?
Ahoj holky, za 14 dní jdu chirurgicky na odstranění MZ, dělá mi neplechu, ale jsem teda strachy bez sebe. Jizvu prý budu mít docela velkou a prý mám odpočívat a moc to nenamáhat jinak se to neuzdraví (což MUDr ví, ze bude těžké, mam ho zezadu na stehni) Prý mi to opicha a vyrizne… no jen ta představa ze budu vzhuru a bude do mě řezat.. jsem strachy bez sebe😃
Hlavně pak normálně budu moct chodit? Nebo mam jet raději autem? Vůbec nemám zkušenost, dekuju!!😀❤️
@makkyv já jsem si nechala vyriznout na zádech, ruce a na noze. Je to už teda pár let, ale postup stejný. Napřed mi to opichal, aby to umrtvil a pak vyrizl, cítila jsem jen takové tahání, trošku možná bodání, ale úplně v pohodě. Na jednom místě jsem měla 4 stehy a na dalších 2. Potom jsem cítila tahání těch stehů, kdyz se to hojilo.
Ale myslím, že se nemusíte vůbec bát. To řezání po umrtvení cítit nejde pokud se to udělá dobře.
Když mi šili rozbitou hlavu a tenkrát mi dr obě stříkačky stříkla za krk, místo do kůže hlavy, tak jsem to cítila úplně jinak 😄🙂to si pamatuju ještě teď. Tam jsem měla tenkrát 6 stehů.
Byla jsem odstraňovat znaménko na obličeji. Lokální umrtvení znecitliví dané místo, je cítit jen tahání. Mě to teda na tom obličeji docela vadilo. Nebolelo, ale vadilo, plus mi pod tou chirurgickou rouškou, kolem přikrytého nosu, tekl čůrek krve. Ale já jsem na to citlivá.
Když mi později šili palec na ruce, bylo to v pohodě 😉
Holky děkuji moc😊
Tak to zvládnu úplně v pohodě 😁😊
Před 2mesici mi rezali dvě znaménka na dlani levé ruky. Velká. Obě byla na 2stehy. Mám doma roční dítě. Takže i když byla rada nenosit atd, tak se nedalo nic dělat. Šití vydrželo, táhlo to zhruba 2dny, pak už ok. Řezání bylo celkem nepříjemné, i když umrtvene, tak jsem ten tlak cítila. Ale zažila jsem horší věci.
@lachtanice86 Dekuju moc🍀🍀😉
Ja jsem byla na vyriznuti asi 3 znaminek naraz, byla to takova rychlovka, ze jsem se nestacila divit. Lehla jsem, pichla mi umrtveni, smik smik, hotovo, zasit, zalepit a nazdar, trvalo to cele asi 10 minut 😄 vyriznuti jsem necitila vubec, jen ty injekce.
@makkyv Buď v klidu, nic to není 😊 a je to poměrně rychle. Já už byla na vyříznutí několika, jedno jsem měla i na krku. Opíchnutí normálně píchne, vyříznutí jsem cítila jako by mě někdo dloubnul prstem (absolutně bezbolestné), a šití jen tahá.
@makkyv vubec se neboj,ja jcih mam takto pryc uz 12. Nejvtipnější byl doktor, kdyz se ptal jestli to chci vidět. To fakt nechci 😄 jinak treba na zadech byla rada min.5 hodin lezet se zatezi,treba kilo mouky,aby stehy nepovolili. Ale druhy den jsem vetsinou uz jela klasiku. Jen teda nemam ani jedno na noze,vse horni polovina tela
Mně řezali ze zad (potenciálně nebezpečné). Mělo to pár milimetrů a měla jsem tam čtyři nebo pět stehů. Oni když to "smrdí" nějakým průšvihem berou i hodně okolní tkáně. Ležela jsem tam snad hodinu, to jsem teda vůbec nečekala. Nic úplně příjemnýho to nebylo, horší pro mě ale bylo, když to začalo přicházet k sobě, to jsem teda hekala. Ale za pár dnů to bylo dobrý.
@makkyv jup, byla jsem 2x. Poprvé 2 stehy, na koleni, byla jsem potom na tréninku jiu jitsu, tak jizva jak kráva, protože mi to samozřejmě prasklo. A krve jak z vola, a lipla jsem si na to nejakou maslicku. Takže necvicit bojový umění 🤭 podruhy na stehnu u zadiny, taky dva , ale sesila mi to pani dr tak luxusne, ze jsem to vůbec necítila... takže pokud neberou okolni tkáň s lemem, tak je to asi úplně v pohodě ;) good luck
Holky mám to za sebou a cajk, jen ta injekce to opichavani bolelo, jinak pohodicka💐😀

@makkyv v pohodě jizva bude takové, jak je velké znaménko, možná jen malinko větší. Já byla na odstranění znaménka, 1x na spánku a pak tukové bouličky na hlavě ve vlasech. To znaménko celkem v pohodě, na té hlavě byl masakr, jak jsem vše slyšela (lebka vše zesilovala do uší😅) takže příště jedině se sluchátkama jestli by mi to povolili. na noze to bude dobré🙂 Chodit mohl i synek, když si nohu rozsekl mačetou, takže chodit budeš moct určitě🙂 jen by to chtělo asi pro jistotu sukni, nebo volné kalhoty, aby tě to nedřelo.