icon

Střevní potíže. Mohou být způsobeny stresem nebo léky?

lujhu
5. únor 2025

Čauky mám poslední dobou takový divný potíže z trávením, břicho mě nebolí ani naštěstí už žaludek ale občas mě trápí průjem, vodnatý není ale ta stolice řídká nemám to vyloženě každý den ale tak dvakrát týdně ho mám , je pravda je mám větší stresy mám to teď v poslední době všechno těžký, tak mě napadlo jestli to není stresem? nijak extra příznaky jsem nepostřehla , chtěla jsem už kolikrát zajít k dr ale když chci jít tak zas se my stolice zlepší a pak zas průjem je to takový střídavy člověk neví 😄... Jídlem to bejt nemůže změnu jsem žádnou nedělala , jinak se léčím i ze štítnou autoimunitní tyreoiditida tak se mi možná zvýšily hormony doktorka mi teď nedávno změnila dávku prášku třeba to mohlo vyvolat ten průjem ale beru je od dětství a nikdy jsem stoho takový potíže neměla, jsem stoho blázen 🙆.. Ted právě nevím jestli si nemám prostě zajít pro nějaký to uhlí do lékárny a nějak to moc neřešit , nebo zajít radci k doktorovi?

eliss232
6. únor 2025

Raději si zajdi nebo ještě počkej den-dva, možná se ti to samé upraví. Pokud by to přetrvávalo déle, tak bych asi možná zašla i na gastro.

miryp
6. únor 2025

Tak pokud jsi v nadměrném stresu, může to mít vliv i na vyprazdňování. Stejně tak ale ve chvíli, kdy máš spuštěnou autoimunitu a dostaneš se do stresu, může začít autoimunita napadat další orgány a spouštět nové autoimunitní onemocnění - celiakii, cukrovku, crohna, atd., kde jsou rovněž střevní potíže mezi příznaky...

fioreta
6. únor 2025

Ahojda..pokud se léčíš s tou nemoci-štítnou autoimunitní tyreoiditidou a zdá se ti, že se ti možná zvýšily hormony, protože ti doktorka teď nedávno změnila dávku prášku-tak se třeba poradit i s touto doktorkou. Určitě se poradit se svým lékařem, obvodním nebo ošetřujícím. To my tady vůbec nemůžeme odhadovat, co se s tebou děje, navíc když se s něčím léčíš a bereš léky, tak to patří jednoznačně do rukou lékařů 😉