Trhání zubů a úplný začátek těhotenství. Jak postupovat?

lalolita
3. říj 2021

Zdravím ženy,
Snažíme se o miminko a mám pocit,že tento měsíc se zadařilo. 😉 Nicméně do MS mám 6dni, takže se nedej bože může cokoliv stát,což bych si nepřála.
K otázce,jde mi o to,že se mi vylomila už tak měsíc zpátky výplň z ulomeneho zubu a zub začíná bolet,trnout, zachránit už nepůjde,kyve se (5ka dole).
K zubaři se dostanu až ve středu, nebude mít vliv popřípadě umrtvení před trháním? Spíš bude problém rtg.
Jak postupovat, zavolat zubaři a říct,že nejspíš jsem těhotná? 😀😀😀 To je asi blbost, že😀
A týden popřípadě do potvrzení nebo dva fakt nedám.
Byl někdo trhat zuby na začátku těhotenství a vše v klidu?

squezy
3. říj 2021

@lalolita trhani zubu a rentgen jsou dvě odlišné věci. I kdyz nechápu, jak si 6 dni pred ms můžeš být "jista", ze si v tom. Každopádně zavolej doktorce a porad se s ní, nic trapnyho na tom není se prostě poradit.

aspie83
3. říj 2021

@lalolita mně v prvním trimestru trhali osmičku a v pohodě 😉 anestezie prý nemá vliv, já rentgen se nesmí...
Řekla bych být tebou normálně, že jsem možná těhotná 😉

littlebee124
3. říj 2021

@lalolita Vůbec bych tohle neřešila. Umrtveni je lokální a dite stejne do asi 7-8 týdne si z matky nic nebere a není na ni napojeno.
A ses si jista, ze ti bude dělat rtg? Daji se použit olověné vesty a pokud je to RTG s deskou do pusy, tak ta záření pohltí do sebe.
A pokud chces mít jistotu uplnou, dojdi si v pondeli na krev jako samoplatce a mas to.

aspie83
3. říj 2021

@littlebee124 nejsem si jistá, jestli takhle brzy má smysl jít na odběry... Teprve se případně bude teď vajíčko uhnizdovat 😁 takže zatím o těhotenství nejde, podle mě...

littlebee124
3. říj 2021

@aspie83 Stejne jako jestli má smysl někomu říkat, ze sem asi těhotná 🙈👆🏻 Když začátek je bud a nebo.

j.a.n.i
3. říj 2021

@aspie83 neni duvod, proc by těhotné nemohli udelat rtg zubu, pokud bude potreba

janule0123
3. říj 2021

@lalolita byla jsem týden před MS na stomatochirurgii vytahovat 8.. nevěděla jsem samozřejmě ze jsem tehu… za ten týden jsem snedla tolik ibalginu jako ne za cely život 😂zpoždění jsem si říkala ze je z toho trhani a změny režimu…nějak to posouvat a na něco čekat se mě nechtělo, protože predtim nic.. a nechtěla jsem ten zub řešit jako tehu - začínal už dělat velkou paseku.. no a máme krásnou zdravou holčičku .. predtim jsem asi 9 měsíců otěhotnět nemohla 😂takže mozna jsem otěhotněla pravé z toho trhani zubu 😂😂😂ptala jsem se pak už teda jen na ten ibalgin… a ze ten start je bud a nebo a kdyby byl někde problém, tak se to “samo ztrati”…mě bylo řečeno ..

krisstina93
3. říj 2021

Umrtvení nevadi, to je lokální záležitost a rentgen taky ne, svítí ti pusy, od břicha daleko a můžeš požádat o tu zástěru.

aspie83
3. říj 2021

@littlebee124 noo, mně to přijde rozdíl. Mě se u některých věcí lékaři i ptali, jestli není možnost, že bych byla těhotná. Jako já osobně bych takto nikomu netvrdila, že jsem těhotná, spíš bych narovinu řekla, že to není vyloučené, že se o miminko snažíme...

@j.a.n.i můj zubař v těhotenství rentgeny nedělá 😉

j.a.n.i
3. říj 2021

@aspie83 To ale neznamena, ze by se delat nemohl ci dokonce nesmel.

aspie83
3. říj 2021

@j.a.n.i tak já nevím, nejsem odborník a neměla jsem potřebu to zjišťovat.. vím, že mi prostě říkal, že je v těhotenství nedělá, tak jsem možná sama usoudila, že se to nesmí. Já se neptala konkrétně, jestli se to smí nebo ne.

littlebee124
4. říj 2021

@aspie83 Ale proste nemůže se neudělat RTG jen pro ten pocit, ze sem asi v tom. Jak už si psala, vajíčko se stejne teprve bude uhnizdovat, takže rtg nevadi a jak rikam, nechat si dat na břicho olovenou desku a je to.
Taky mi dělala zubarka rtg, když už sme se snažili a měla sem kolem MS a vůbec sem se nad tím nepozastavila a nechala si ho udelat, dostala sem stejne na sebe vestu a krční ochranu a bylo to. Sice se fen měsíc nezadarilo, ale to by se každá zenska co se snaží zblaznila, protože každý měsíc si potenciálně těhotná.

lalolita
autor
4. říj 2021

@littlebee124 tak pro můj pocit,jsem si udělala test. Zavolám Dr a zeptám se co a jak. Díky za názor

audry
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lalolita
autor
4. říj 2021

@audry ahojky,super,děkuji. Ukládam ☺️😉

loylii
Autor odpověď smazal
Zobraz
aspie83
4. říj 2021

@littlebee124 mně je to ale jedno 😁 já se s nikym tady o ničem nahadam a já vážně nikomu ani u jednoho dítěte netvrdila 6 dní před MS, že jsem asi těhotná! A to máme prvního z inseminace...