icon

Účinné způsoby, jak se zbavit únavy bez kávy. Máte tip?

2. črc 2025

Ahojky.Od začátku roku trpím únavou,ale někdy opravdu až enormní.Byla jsem i u doktora aby vyloučil nějaké onemocnění(štítná žláza,celiakie,...).Udělal mi celkový rozbor krve a všechno.v pořádku i s močí,takže vůbec nevím čím to teda je.Máte některá nějaký opravdu silný nakopávač,který by mi alespoň trochu pomohl?Na kafe a energy drinky jsem imunní 😅.Předem moc děkuji.☺️

lenerka1
2. črc 2025

Hořčík malát, to zabírá mi...ale nástup je pozvolný, takže brát pravidelně, dlouhodobě a nečekat zázrak po jedné tabletě.

sasbu
2. črc 2025

Co strava a třeba chybějící železo? Já nepiju kávu, pomáhá mi zelený čaj, který piji ale nepravidelně.

berenika39
2. črc 2025

Psychika? Bohužel dělá občas věci, o kterých si myslíme, že nemůžou být psychického původu... neřešíš něco? Netrápí tě něco?
Jinak já používám tenhle doplněk, Guarex shot, obvykle před sportem, ale třeba i proti únavě za volantem a tak...tak můžeš zkusit. Ale spíš bych hledala příčinu té únavy.
https://www.notino.cz/amix/podpora-sportovniho-...

krisstina93
2. črc 2025

No a jak vypadá tvoje životospráva? Spis dost? Jis dost? Piješ? Mas nejaky relax? Pohyb?

autor
2. črc 2025
@sasbu

Co strava a třeba chybějící železo? Já nepiju kávu, pomáhá mi zelený čaj, který piji ale nepravidelně.

@sasbu snazím se jíst zdravě i cvičit.Železo jsem dle krevních výsledků měla v pořádku.Myslela jsem si to taky

autor
2. črc 2025
@krisstina93

No a jak vypadá tvoje životospráva? Spis dost? Jis dost? Piješ? Mas nejaky relax? Pohyb?

@krisstina93 spím tak 8 hodin,snažím se jíst zdravě a pitný režim tak 3 litry vody denně.Relax mám na zahrádce a pohybu kolem 2 děti taky☺️

autor
2. črc 2025
@berenika39

Psychika? Bohužel dělá občas věci, o kterých si myslíme, že nemůžou být psychického původu... neřešíš něco? Netrápí tě něco?
Jinak já používám tenhle doplněk, Guarex shot, obvykle před sportem, ale třeba i proti únavě za volantem a tak...tak můžeš zkusit. Ale spíš bych hledala příčinu té únavy.
https://www.notino.cz/amix/podpora-sportovniho-...

@berenika39 je fakt,že se toho od začátku roku dost změnilo,ale mám 2 malé děti,tak se snažím na určité věci nemyslet a děti mi naopak pomáhají se hodně rozptýlit.

sigyn
2. črc 2025

Hořká čokoláda?

berenika39
2. črc 2025

Může tam být zakopaný pes, něco potlačuješ, tělo reaguje únavou....

normalnimatka
3. črc 2025

zkus železo a magnezium..ale železo ne normální srajdu, ale z nějakýho přírodního zdroje. kdyžtak napiš, jestli vůbec nevíš co.

anezzka3
3. črc 2025
@normalnimatka

zkus železo a magnezium..ale železo ne normální srajdu, ale z nějakýho přírodního zdroje. kdyžtak napiš, jestli vůbec nevíš co.

@normalnimatka to je jaké normální železo a ne srajda? 😀 jako to by mně zajímalo celkem.

ninive211
3. črc 2025

Vitamín D, magnézium (ve formě malátu - brát ráno, ale nebrat na lačno, jinak po něm může být nevolno), železo. Takhle "svatá trojice" proti únavě. Plus bkomplex (nebo alespoň B6)

normalnimatka
3. črc 2025
@anezzka3

@normalnimatka to je jaké normální železo a ne srajda? 😀 jako to by mně zajímalo celkem.

@anezzka3 takový, který tělo umí vstřebat a nezpůsobuje nepříjemný vedlejší účinky, což syntetický železo velmi rádo dělá.

mirkasotkova
10. črc 2025

Ahojky, tohle moc dobře znám. Za mě je fakt důležitý zkusit najít proč je toho tolik, někdy je to tělem, jindy hlavou, nebo prostě tím, že člověk dlouhodobě jede přes svoje možnosti. Já jsem si v podobný fázi brala Bachovy kapky na únavu a vyčerpání od M.E.G.
Není to žádnej drsný nakopávač jako kafe nebo energy drinky, ale spíš jemně podpoří zevnitř. Pomáhá mi to, když jsem dlouho vyšťavená a potřebuji se zase trochu nastartovat.

hojda
10. črc 2025

ženšen

autor
10. črc 2025

@anonym_autor mockrát všem děkuji.Určitě něco vyzkouším ☺️🙏

zuzkaasteli
13. črc 2025

Jsem na tom podobne,jsem neskutecne unavena.kafe zabere tak na hodku a pak je to jeste horsi. Dekuji za typy,zkusim se mrknout po zdroji zeleza,horcik uz beru i kdyz ne malat

ponytka
16. črc 2025

piju kafe čistě kvůli chuti, jinak mi taky moc nepomáhá 🙆 dávám si k tomu yerba maté, i když by se to kombinovat nemělo, střídám to s matchou a takovými přírodními nakopávači

epidermiss
17. črc 2025

Já vdechuju takovou inhalační tyčinku z alpiku na povzbuzení a energii. Je to jedna z mála věcí, které mě nakopnou okamžitě. Blbé je, že to není dlouhodobé řešení 😌 na druhou stranu ji mám u sebe pořád a už mě mockrát zachránila. A samozřejmě k tomu kafe a guarana

mariti
18. črc 2025

Já doporučuju Erebos drink, je tam guarana. Má se pít dopoledne, určitě ne večer, mohla bys mít problém usnout.

chmelkao
21. črc 2025
@epidermiss

Já vdechuju takovou inhalační tyčinku z alpiku na povzbuzení a energii. Je to jedna z mála věcí, které mě nakopnou okamžitě. Blbé je, že to není dlouhodobé řešení 😌 na druhou stranu ji mám u sebe pořád a už mě mockrát zachránila. A samozřejmě k tomu kafe a guarana

@epidermiss jak dlouho to tak účinkuje?

epidermiss
22. črc 2025
@chmelkao

@epidermiss jak dlouho to tak účinkuje?

@chmelkao Jenom cca půl hoďky. Je to jenom takový doplněk ke kávě a spol, proto tady hledám taky inspiraci 😁

odula
23. črc 2025

"Pohyb okolo deti" nestaci. Ne ze by ses nehejbala, ale nema takovou intenzitu aby se vylily ty spravny hormony. Muzes nekomu deti sverit a jit si zacvicit, probehnout? Jestli ne, tak aspon doma na koberci, nejakej hiit podle yt nebo neco, kdyz deti spi. Pomuze ti to I zrelaxovat hlavu.