Ukončení karantény - negativní test, bez kontaktu. Jak to je?
Ahoj, nemůžu to dohledat, jak je to s ukončením karantény, když mne lékař poslal na PCR test pro bolest hlavy+zvýšenou teplotu. Test byl 2.den, negativní - avšak teď o svátcích má praktik dovolenou (budu volat zítra zástupu, ale je pro akutní péči, nevím zda mi vyhoví). 10 dní být doma za 60% mzdy se mi fakt nechce, úplně zbytečně. Nebo zkusím volat KHS linku.
@mumu77 dobrý den, opravdu platí 10 dní karanténa po negativním odběru s příznaky? (Higiena píše jen "kontaktujte praktika", tudíž soudím, že je to opravdu o zvážení stavu pacienta, ne? ... Nebo opravdu platí "vždy 10 dní karanténa a výsledek testu je jen proto, aby higiena věděla, komu dál volat", jen to nikdo nechce říct nahlas? )
@mumu77 chápu to po kontaktu, že by se mohl vir projevit asi později, vzhledem k inkubační době, ale jen pro pouhé podezření (v podstatě jsem nechtěla ohrozit okolí, tchyni). Asi proto, že kontakt nelze vyloučit, když mi bylo blbě a nemuselo se to ukázat.. No jo, porušovat nic nehodlám, práci zařídím z domu, co se dá dělat.
To je komedie - na info lince 1221: karanténu vám ukončí lékař, klidně hned na základě negativního testu. Sestra u zastupujiciho lékaře: karanténa 10dni od začátku potíží, tudíž do 31.1., příjem mi neklesa - karantena není neschopenka, jen zakaz volneho pohybu, tedy mi plat/dovolená/běží normálně.
3 zdroje, 3 informace
Tak jinak, volali mi od zastupujiciho lékaře, ze mam neschpenku, kterou mi tedy dneskem ukoncuji. Nevedela jsem, ze ji mam.

Ahoj, asi te nepotesim🤔, ale postup a pravidla jsou jasna. Pracuji v oboru, zdrav.sestra na obvode prakt.lekare, tudiz se touto problematikou zabyvame dnes a denne.
Vlastne ted stale.
Tzn.od prvniho dne po odberu si pripocti deset dnu, a to je doba, kdy musis dodrzet karantenni opatreni. Den odberu se nepocita!!, az nasledujici.
V pripade, ze nastoupis do prace drive, se jedna o poruseni lecebneho rezimu a v pripade trasovani se ti toto muze vymstit. Ale jinak chapu, ze 60% procent z platu je mizerie, obzvlaste pokud se clovek citi dobre.
Tri dny pred nastupem do prace clovek nesmi vykazovat jakekoliv znamky infekcni nemoci, telesne teploty, tzn.byti bezpriznakovy.
Snad jsem to napsala jakztakz srozumitelne a pochopitelne😉