Ukončení kojení kvůli psychice a rozházeným hormonům

matyldik
7. črc 2021

Dobrý den,jsem v naprosto zoufale situaci.
Mám dvouměsíční miminko,kojene,vše bylo zalite sluncem,Ale po sestinedeli se vše změnilo. Začala jsem mít silene stavy-cele dny se motam,třesou se mi ruce,nohy...nejsem schopna jít s dětmi sama ven,protože se mi dela spatne...do toho mám úzkosti,neustale spinim,nebo krvacim,kdyz jsem prave v tom nejhorším rozpoložení. U praktika bylo vše v pořádku,začala jsem chodit na psychoterapii.
Jsem už tak vyřízena,ze jsem nakloněna k tomu,přestat kojit. Srovnaji se mi pak hormony? Pomohou mi antidepresiva?
Je mi to strašně líto,ale u prvního syna jsem měla poporodni deprese 8 měsíců a terapie mi nepomohly. Tam jsem ale měla “pouze” úzkosti a deprese. Teď už je to vážně na te fyzické rovině,kdy nemůžu fungovat...děti jsou pro mě vším,tento stav mě vážně přivádí l šílenství,chci si je uzivat a vyřešit to,co nejdříve. Mate někdo zkušenost,ze po ukončení kojení a nasazení leku(nebo i bez nich),se stav zlepšil?? Děkuji

konidana
7. črc 2021

@matyldik podle mne antidepresiva pomohou, psychiatr muze dat i takova se kterymi se muze dal kojit. Urcite si nekam zajdi, kdyz terapie nestaci, chce to leky.

jjasmina
8. črc 2021

@matyldik s některými antidepresivy lze i kojit, dr predepise

danvitka
8. črc 2021

Co zajít na gyndu ještě na hormonální profil? I když 2 měsíce po porodu bude asi rozházený. A zkusila jsi třeba jenom doplňky stravy? Co třeba magnólii kozlík lékařský, depress, nervea, persen...?