icon

Vracejí se mi afty, chybí mi něco?

klarina_f
26. zář 2013

Jednou za asi dva měsíce se mi objeví v puse afty, většinou po dvou. Bolestivé, velké, léčba trvá vždy docela dlouho, určitě déle jak dva týdny. :( Používám Herbadent. Pálí, bolí, ale po nanesení je to úžasná úleva. No a hlavně hojí!!!

Moje otázka zní... chybí mi něco, mám něčeho přebytek, že trpím na afty? Přenosem ze špinavého to nebude.

Děkuji. ;)

Strana
z2
suzina08
11. únor 2016

Afty můžou mít různé příčiny. U mě je to třeba stres, jakmile se dostanu do stresu, mám afty vzadu na jazyku a v krku. Takže jsem začala brát vitamin B a trochu se to zlepšilo. Tady píšou ještě nějaké další příčiny https://www.nazuby.cz/afty-co-jsou-zac-a-jak-se... a někde jsem se dokonce dočetla, že zhoršit ten stav mohou zubní pasty s pěnidly (je to složka v pastě Sodium Lauryl Sulfate) 😒 Od tý doby, co jsem začala brát béčko a vybrala jinou pastu, tak jsem zatím v pohodě 🙂

zzandulkaa
11. únor 2016

Vitamín B. Hodně jsem na ně trpěla. Měla jsem jich i dvanáct najednou. Někdy z rajčat, ale často z ničeho. Až mi doktorka doporučila Béčko a k tomu jsem brala zinek. Musím zaklepat, ale pár měsíců už mám pokoj.

knobloska
13. únor 2016

Musím potvrdit účinnost béčka. Já beru Magne B6 a je to o dost lepší.

jetynka
13. únor 2016

na afty muzu doporučit herbadent v kombinaci s vitamíny b.

pebi
28. led 2019

na afty doporučuji Oroxid forte, není levný, ale opravdu funguje, je to roztok nebo sprej, po třech dnech pravidelného používání je velké zlepšení

Strana
z2