icon

Vykašlávání krve při nachlazení. Měli bychom jet na pohotovost?

terkaterka31
15. pro 2025

Dobrý den ,ráno chlap vykašlal hlen s dost krve.
My asi 5 dní kašel,ale není nijak silný a rýmu.
Bolí ho na hrudi.
Ráno psal lékařce email, jelikož tam dnes lékařka není a odepsala mu že je to normální při nachlazení a kdyby se to opakovalo,má napsat.
Máme raději jet na pohotovost?
Jeho lékařka tam 2 týdny nebude.

petlep
15. pro 2025

@terkaterka31 Ja jsem clovek, ktery pohotovost vyuziva naprosto minimalne ale v tomto pripade bych tam jela. Pristup lekarky mi prijde zvlastni. Drzim Vam palce.

lv
15. pro 2025

Ráno někam k zástupu, pokud nemá tak obvolat okolní.

terkaterka31
autor
15. pro 2025
@lv

Ráno někam k zástupu, pokud nemá tak obvolat okolní.

@lv zástup nemá

miryp
15. pro 2025

Já bych jela, protože bych se bála zápalu plic.

hezz17
15. pro 2025

To je celkem norslni vec, pokud je nekolkadenni intenzivni kasel.

levandule_k
15. pro 2025

Partner měl nějakou virózu a kašel, vychrchlával hleny, jednou byly krvé, praktik mu řekl, že mu tam pravděpodobně praskla céva. Nicméně ho viděl, poslech měl asi v rámci možností dobrý, respektive nic, coby naznačovalo průser.

tereza0111
16. pro 2025

zajimalo by me, jak jste dopadli - zda jste jeli nebo ne. Pristup lekarky tedy hodne zvlastni, takhle od stolu bez toho aby ho videla

hanka_12345
16. pro 2025

No, ja ze svych zkusenosti bych rekla ze.proste mu tam neco prdlo,nejaka céva....Me se stava(reps.stalo) v uplynulych 5 letech, asi 4x z niceho nic kasel ikdyz jsem byla zdrava, vykaslala jsem krev. Poprvne jsem jela do nemocnice kde si me tyden nechali . Rekli mi ze.kdyby se to opakovalo mam zas eprijet. Pak se stalo znova a rekli me ze nic nezjistili a sla jsem domu. Pak se to stalo zase.a.sla jsem k obvodakovi. Zase nic.
Vzdy to vyhkdnotili jako vlastne nachlazeni, ze mam bronchektazie.
Ale mela jsem do te doby velkou anémii. Ted beru zelezo a uz se mi to tak 2.roky nestalo
Ja si myslim ze to s tim souvisi, protoze i tak pozoruju v tele urcite zmeny k lepsimu

lvl16
16. pro 2025

Asi mu tam praskla cévka. Asi bych to neřešila úplně akutně, kdyby se to neopakovalo. Mně se to občas stalo při kovidu.

levandule_k
16. pro 2025
@tereza0111

zajimalo by me, jak jste dopadli - zda jste jeli nebo ne. Pristup lekarky tedy hodne zvlastni, takhle od stolu bez toho aby ho videla

@tereza0111 Ono se to občas stává, že ti může při kašli a viróze rupnout cévka. Něco jiného by bylo vykašlávání krve bez předchozího kašle a virózy. Za mě bych to neviděla jako laxní přístup dr.

tereza0111
16. pro 2025
@levandule_k

@tereza0111 Ono se to občas stává, že ti může při kašli a viróze rupnout cévka. Něco jiného by bylo vykašlávání krve bez předchozího kašle a virózy. Za mě bych to neviděla jako laxní přístup dr.

@levandule_k ano, ale k tomu je tam bolest na hrudi. Jak muze lekarka vedet od stolu, bez poslechu, bez niceho, ze to neni treba zapal plic?

anonym_f92b51
16. pro 2025

Pokud by vykaslaval dalsi hleny s krvi tak bych vyrazila do nemocnice, pokud se bude kasel zhorsovat a byl by schvany, sypave dychal, pridaly se horecky tak taky…jinak bych asi lehla do postele popijela caj, dala si vyvar nebo cesnecku a vylezela se…

ai30
16. pro 2025

@terkaterka31 Tak hlavne lekarka prece musi mit zastup, tak bezte tam. Ve dve odpoledne muzete normalne k lekari, nemusite prece na pohotovost

terkaterka31
autor
16. pro 2025
@ai30

@terkaterka31 Tak hlavne lekarka prece musi mit zastup, tak bezte tam. Ve dve odpoledne muzete normalne k lekari, nemusite prece na pohotovost

@ai30 zástup nemá, léčí přes email už rok a půl.
V akutních případech se musí na pohotovost,jinak mají lidé smůlu.
Na pohotovosti jsme byli , zápal plic.

helcaklemca
16. pro 2025

No, ještě že jste jeli!!!

petlep
17. pro 2025
@terkaterka31

@terkaterka31 je dobře, že jste jeli. V tomto případě porad radeji zbytečně nez vubec... Ať je manžel co nejdříve zdravý.

tereza0111
17. pro 2025
@terkaterka31

@terkaterka31 tak jesteze jste byli! Ale ... o fungovani lekarky by mela vedet pojistovna, tohle neni ok

levandule_k
17. pro 2025
@tereza0111

@levandule_k ano, ale k tomu je tam bolest na hrudi. Jak muze lekarka vedet od stolu, bez poslechu, bez niceho, ze to neni treba zapal plic?

@tereza0111 Máš pravdu, od stolu se to posoudit nedá.

miryp
17. pro 2025
@terkaterka31

@terkaterka31 to mě mrzí, že má úvaha byla správná. Držím palce, ať to zvládne manžel bez dalších komplikací.
Jinak do budoucna doporučuji mít doma vždy pro sichr plicník lékařský a začít z něj vařit čaj vždy hned při prvním náznaku kašle. Nám to doma hodně pomáhá dobu kašle zkracovat a ovlivňovat i jeho průběh.