Vykašlávání krve při nachlazení. Měli bychom jet na pohotovost?
Dobrý den ,ráno chlap vykašlal hlen s dost krve.
My asi 5 dní kašel,ale není nijak silný a rýmu.
Bolí ho na hrudi.
Ráno psal lékařce email, jelikož tam dnes lékařka není a odepsala mu že je to normální při nachlazení a kdyby se to opakovalo,má napsat.
Máme raději jet na pohotovost?
Jeho lékařka tam 2 týdny nebude.
Ráno někam k zástupu, pokud nemá tak obvolat okolní.
Ráno někam k zástupu, pokud nemá tak obvolat okolní.
@lv zástup nemá
Já bych jela, protože bych se bála zápalu plic.
To je celkem norslni vec, pokud je nekolkadenni intenzivni kasel.
Partner měl nějakou virózu a kašel, vychrchlával hleny, jednou byly krvé, praktik mu řekl, že mu tam pravděpodobně praskla céva. Nicméně ho viděl, poslech měl asi v rámci možností dobrý, respektive nic, coby naznačovalo průser.
zajimalo by me, jak jste dopadli - zda jste jeli nebo ne. Pristup lekarky tedy hodne zvlastni, takhle od stolu bez toho aby ho videla
No, ja ze svych zkusenosti bych rekla ze.proste mu tam neco prdlo,nejaka céva....Me se stava(reps.stalo) v uplynulych 5 letech, asi 4x z niceho nic kasel ikdyz jsem byla zdrava, vykaslala jsem krev. Poprvne jsem jela do nemocnice kde si me tyden nechali . Rekli mi ze.kdyby se to opakovalo mam zas eprijet. Pak se stalo znova a rekli me ze nic nezjistili a sla jsem domu. Pak se to stalo zase.a.sla jsem k obvodakovi. Zase nic.
Vzdy to vyhkdnotili jako vlastne nachlazeni, ze mam bronchektazie.
Ale mela jsem do te doby velkou anémii. Ted beru zelezo a uz se mi to tak 2.roky nestalo
Ja si myslim ze to s tim souvisi, protoze i tak pozoruju v tele urcite zmeny k lepsimu
Asi mu tam praskla cévka. Asi bych to neřešila úplně akutně, kdyby se to neopakovalo. Mně se to občas stalo při kovidu.
zajimalo by me, jak jste dopadli - zda jste jeli nebo ne. Pristup lekarky tedy hodne zvlastni, takhle od stolu bez toho aby ho videla
@tereza0111 Ono se to občas stává, že ti může při kašli a viróze rupnout cévka. Něco jiného by bylo vykašlávání krve bez předchozího kašle a virózy. Za mě bych to neviděla jako laxní přístup dr.
@tereza0111 Ono se to občas stává, že ti může při kašli a viróze rupnout cévka. Něco jiného by bylo vykašlávání krve bez předchozího kašle a virózy. Za mě bych to neviděla jako laxní přístup dr.
@levandule_k ano, ale k tomu je tam bolest na hrudi. Jak muze lekarka vedet od stolu, bez poslechu, bez niceho, ze to neni treba zapal plic?
Pokud by vykaslaval dalsi hleny s krvi tak bych vyrazila do nemocnice, pokud se bude kasel zhorsovat a byl by schvany, sypave dychal, pridaly se horecky tak taky…jinak bych asi lehla do postele popijela caj, dala si vyvar nebo cesnecku a vylezela se…
@terkaterka31 Tak hlavne lekarka prece musi mit zastup, tak bezte tam. Ve dve odpoledne muzete normalne k lekari, nemusite prece na pohotovost

@terkaterka31 Ja jsem clovek, ktery pohotovost vyuziva naprosto minimalne ale v tomto pripade bych tam jela. Pristup lekarky mi prijde zvlastni. Drzim Vam palce.