Vyrážka. Co to může být a jak to léčit?
Ahoj pár dní mě trápí vyrážka na obou rukou, za ušima, pod nosem, trochu na bradě a čele.
Za ušima bradě a čele to podle fotek není vidět, spíš jako by byly pod kůží nebo jak to říct ale ruce jsou pořádně.
Svrbí to jen občas, spíš jen když se poškrábu nebo někde otřu tak to potom začne svrbět.
Pracuju venku v prašném prostředí a často se potím a mám helmu 10 hodin denně a špinavé/mastné pracovní rukavice.
Nevíte co to může být, popřípadě co na to? Předem děkuju za odpovědi.

Běž k doktorovi.
Mě by zajímalo, co chlapa přivede k tomu, aby si založil účet na sociální síti pro matky, místo aby fotografie vzal a poslal svému ošetřujícímu lékaři. A ještě na poskytnuté rady reaguje podrážděně...
Může to být ekzém, může to být alergická reakce, může to být nějaký parazit či nějaká havěť v bytě/autě a xy dalších možností. Ne, opravdu nemáme věšteckou kouli, abychom tu nahradili oko lékaře...
@karlos556 kožní problémy se z fotky velice těžko hodnotí. Tady ti to fakt nikdo neřekne... Může to být úplně cokoli od poštípání třeba sametkami přes alergické reakce, napadení nějakými roztoči od zvířat, až třeba po svrab. Tohle není pár teček, co by nebylo potřeba řešit, už třeba z důvodu roznášení něčeho nakažlivého. Návštěva lékaře je fakt potřeba.

Tady další foto rukou