icon

Za jak dlouho zaberou antidepresiva jako Escitalopram?

eliza123
18. zář 2025

Ahoj, před rokem jsem vysadila antidepresiva Escitalopram 10mg.
Nedávno se opět vrátili úzkosti, deprese, a panické ataky. Byl mi opět nasazen Escitalopram s tím že prvních 14 dní užívám 5mg. První tři dny užívání, šílenost, myslela jsem že vyletím z kůže, depky, úzkosti, divné myšlenky. Po týdnu jsem začala vnímat větší energii a lepší náladu, ale včera na mě přišla z ničeho nic silná panická ataka, až jsem musela z práce domů jak mi bylo zle :zed: Dnes budu volat Dr co dál, jestli stále vyčkat…'
Za jak dlouho vám zabrali? Mám myšlenky že to normálně vysadím :pocitac: Takhle mi zle nebylo když jsem poprvé nasazovala :zed:

jannym
18. zář 2025

Me zacala nastupovat az cca po 1 mesici, tyden jsem se jeste snazila pracovat, ale pak jsem pozadala dr o neschopenku dokud nenastoupi ucinek, byla jsem ve stavu kdy me uzkosti uplne rozezraly postarat se sama o sebe byl nadlidsky vykon, natoz o deti, dostala jsem na prekonani pocatku neurol ale to byla jen zachrana brzda. Drz se a jeste vydrz nez nastoupi ucinek

lv
18. zář 2025

Prvni naznaky zabirani po 14dnech a pak jazdy tyden lepsi, plny ucinek za 6tydnu. Ry prvni 2-3 tydny jsou hrozny, byva mi zle hodně

anonym_f38b9a
18. zář 2025

Holky a zabralo vam nekomu Trittico na uzkosti?
Me ho predepsala psych opet ted na druhe navsteve a zatim teda nic moc, beru 3.tyden, spanek stale stejny

lv
18. zář 2025
@anonym_f38b9a

Holky a zabralo vam nekomu Trittico na uzkosti?
Me ho predepsala psych opet ted na druhe navsteve a zatim teda nic moc, beru 3.tyden, spanek stale stejny

@anonym_f38b9a jo, svým způsobem mí nejlip zabiral na spani, uzkosti (dokud se po letech neprojevil nežádoucí účinek, hodně jsem hubla a teď už mi ho nikdo nedá).

anonym_f38b9a
18. zář 2025
@lv

@anonym_f38b9a jo, svým způsobem mí nejlip zabiral na spani, uzkosti (dokud se po letech neprojevil nežádoucí účinek, hodně jsem hubla a teď už mi ho nikdo nedá).

@lv ty jo, tak ja doufam, ze se mi to taky jeste tedy nebude zhorsovat 😵

eliza123
autor
18. zář 2025
@lv

Prvni naznaky zabirani po 14dnech a pak jazdy tyden lepsi, plny ucinek za 6tydnu. Ry prvni 2-3 tydny jsou hrozny, byva mi zle hodně

@lv díky holky, ty stavy jsou šílený, snad vyletím z kůže :(

lv
18. zář 2025
@anonym_f38b9a

@lv ty jo, tak ja doufam, ze se mi to taky jeste tedy nebude zhorsovat 😵

@anonym_f38b9a to asi po 3letech, a mám v historii anorexii

lv
18. zář 2025
@eliza123

@lv díky holky, ty stavy jsou šílený, snad vyletím z kůže :(

@eliza123 drzim palce, pokzd nemuzes, nech si napsat slabe bzd, na tyden, dva

anonym_f38b9a
18. zář 2025
@lv

@eliza123 drzim palce, pokzd nemuzes, nech si napsat slabe bzd, na tyden, dva

@lv mam Atarax.. ale tak nejak se ho 'bojim pouzit' 😬 edit: ted vidim, ze to nebylo na me
Jinak do anorexie jsem se teda uplne nedostala, ale nemela jsem k tomu kdysi daleko 🤯