Ženská s fousama. Co mám dělat? Co pomohlo?
Ahoj holky,
Je mi 22, rok a půl po porodu chlapečka.
Jsem tmavý typ co se chlupů týče, takže tmavé, rychle rostoucí vlasy - to je příjemné, tmavé husté obočí, které jednou týdně vytrhám - no to je taky paráda.
Co už není paráda je ten zbytek. Nohy, ruce, mezinoží, podpaží, zadek - z venčí (to kulatý) a zevnitř (mezi půlkama), brada, část krku i oblast pod nosem - všude musim holit. Jsem chlupadá až běda. Máte to tak taky některá? Jsem tak mladá a rostou mi fousy! 😂 bradu trhám pinzetou, knírek gelovejma páskama, krk taky pinzetou, stejně jako tváře, kde se mi černé, tvrdé chlupy objevují stejně jako na bradě. Mohla bych trhat každý den a to mě fakt nebaví. Zbytek holim, i ten zadek a mezi půlkama musim taky. V porovnání s chlapem (chodí přede mnou i nahatej žejo) mám snad chlupatější než on. Prostě hrozný. 😂😂😂
Máte to některá? Co pomohlo?
Chlupatost v obličeji se mi zhoršila po těhotneství mám dojem. Nemůže být hormonální nerovnováha? Kde mám žádat o testy?
Neurážejte, nesmějte se. Trápím se s tim od 12 let. Ale snažim se to zlehčovat. Chlap mi nikdy nic neřekl. A to i třeba v posteli, když je za mnou a vidí můj zadek, kterej třeba zrovna údržbou neprošel, tak nikdy ani nepípl. 😂 za to jsem mu vděčná. Ale já se žensky moc necítím.
Omlouvám se za anonymitu, je to pro mě citlivé téma. Doufám, že se najdou obzvlášt hodné a emoatické duše. 😊🍀
@surikata131 tak třeba já to s epilatorem po sedmi letech vzdala, ano chlupy rostly postupně, takže jsem stejně nebyla hladká víc než pár dní, navíc zarůstaly, takže se některé klubaly na svět nehorázně dlouhé o pupinkach ani nemluvím. Přešla jsem na žiletku a pohoda (menší místa beru pinzetou).
Dobrý den, já je mám také, potom chloupky na prsou, bříšku, mám syndrom PCO, ale muž mě miluje jaká jsem a neztratili jsme chuť ani při sexu. Užívejte si ho a nestyďte se!
Dobrý den, řeším podobné téma, od puberty, teď se mi to mírně zhoršilo, výkyvem hormonů, pomáhají bylinné kapky na doplnění progesteronu, kdyby Vás zajímalo jaké dohledám název. A doporučuji Philips IPL, nohy, ruce, skvělé, chloupky rostouu mnohem míň.
@adypro děkuji, kapičky mne zajímají prosím. A Lumeu jsem dostala letos k Vánocům, 10 budu mít druhé ošetření
Jedná se o české přírodní tinktury (tinktury eu), je potřeba doplnit přírodně progesteron, k tomu jsou určeny tinktury drmek nebo jam, prozkoumejte jejich stránky. Ten drmek na mne velmi dobře působil - už po pár dnech se jakoby pocitově změní kůže, je jemnější i vlasy atp. Musím opět pořídit.
Mě teda roste hlavně na krku, přesně hnědé, tuhé chlupy, blíže spíše vousum, brala jsem to voskovyma paskama, před 10 lety jsem byla asi na 6 sezení na laserové epilaci a byly to jen vyhozené peníze... 🤷🏻♀️Mozna jsou ty chlupy jemnější, nevím... teď už to beru většinou ziletkou, jsem lina kupovat pásky a na tom krku to bolí...
Testy mi nechávala dělat praktická, kontrolovala stitnou žlázu a tak..
Jinak u toho philipsu bacha, tenkrát jsem na to koukala a myslim, ze to bylo až od ramen dolu, ze na ten krk bych to stejně nemohla použit 🤔 tak jen si pohlidej, zda to budeš moct použit vsude kde chceš,.. viz i ten obličej..
Nečetla jsem odpovědi, tak vidím, ze už ho mas ;)
@viki999 Philips lumea se může používat i na obličej, má k tomu spec. nástavce, ale podle mě je tam lepší použík klasickou pinzetu. Ale na ruce, nohy je Lumea skvělá.
Pozor, mně taky dr. na testech nenašla nic mimo normu, ale není to jen o testosteronu, taky můžeš být více vnímavá ke stresu a pak se tvoří hormony, které způsobují větší růst chloupků a lékaři nic nenajdou. Vážně je to problém v hormonální nerovnováze, plus samozřejmě dědičnost (u mě to dědičné není, ale bojím se trochu o mé holky, aby se netrápily jako já).

Tak u nás v rodině se traduje historka od rybníka: "Mamííí, proč se ten pán koupe ve svetru?"
Takže asi tak. Jen já to moc neřeším, asi už jsem si zvykla (teda vyjma těch chlupů na bradě, ty mě fakt vytáčí 😀 ). Ale asi mám teda těch chlupů míň než ty.
Jo a s voskem jsem skončila, když jsem si tím brutálně zhoršila křečové žíly.