Zkušenosti s biopsií prsou: Co čekat během vyšetření?
Dobry den,
najdem tady holky co maji za sebou biopsiu prsnika? Nasla jsem si dve hrcky na pravom prsu a doktroka mne radeji poslala jeste na biopsii ( muj prvni UTZ) po porodu. Vedela Vam doktorka co Vam delala punkci neco k tomu rict? Nebo boli z ticha? Mam
z toho divny pocit. Kamaradka byla a utz komentovali ze je v poradku ohraniceny hezky pravidelny tvar a odber byl pry vodnatejsi a ze ji mohu rict na 80% ze je to fibroadenom. Mne nic nerekli i kdyz jsem se ptala. Vysledky za 2 tydny a ja se jedu zblaznit.
Kamarádka chodí na utz a následně ji pošlou na biopsii každý rok. Neustále se jí tvoří nové a nové cysty, říká, že si vždy nahmatá bulky a hodně jí to bolí. Výsledky má vždy negativní, i lékař se diví, protože se mu na utz nelíbí.
Dobrý den, mám někdo zkušenost? Vpravo na rozhraní 4-5cm od mamily je hypoechogenni léze nepravidelných cípatých kontur velikosti 12×9×8 mm s výrazným perifokalnim lemem, spore hmatná. Bez známek aspádové lymfadenopatie.
Byla jsem na biopsii a už tam mi rovnou doktorka řekla, ať si přijdu pro výsledky osobně...už jsem z toho chytla psycho, myslela jsem, že výsledky jsou vždy předány telefonicky.
Moc děkuji
Ne telefonicky nikdy nesdělujeme výsledky ať jsou jakékoli.
Všechny zdravím, tak bohužel..je to zhoubné..ale prý jsem přišla včas, čeká mě operace, kdy vezmou tu zasaženou část a následuje ozařování, jedna DR. mi řekla, že si myslí, že chemoterapie nebude potřeba, ale samozřejmě záleží na histologii. Nebudu lhát, že se to ve mě mele, mám dvě malé děti.

Co je nejdůležitější - pokud to je maličké, tak i kdyby to byl zhoubný nádor, pravděpodobnost vyléčení je v tuto dobu již poměrně vysoká. Jak říkal jeden patolog (to jsou ti, co právě zkoumají ty biopsie), tak klíčové je dostat se k léčbě co nejdříve. No a proto jsou doktoři extrémně opatrní a raději "ženou" na biopsii jakýkoli i trošku divný nález - protože kdyby to náhodou bylo zhoubné, tak čím rychleji se zahájí léčba, tím rychleji se to i vyléčí. Držím palce, ať se ukáže, že to je něco neproblematického.