icon

Zkušenosti s ostropestřcem mariánským jako detoxikační kúra?

molu18
2. led 2025

Ahojte máte zkušenosti? Na netu jsem našla od jedné firmy ostropestřec mariánský drcený plod jako 3 měsíční detoxikační kúru... Slibují samé dobré účinky, tak se chci pozeptat zda stě někdo užíval, zkušenosti...Díky

kerolejna
Autor odpověď smazal
vlasta1981
2. led 2025

@molu18 ahoj . A ty máš problémy s játry ? Máš udělané krevní testy ? Nebo proč musíš zatěžovat játra ostropestřem?

kerolejna
2. led 2025

@vlasta1981 nezatěžuji játra
Doporučila mi ho výživová poradkyně pro lepší trávení ve střevech.
Není to jen na játra, teda podle doktorky ☺️
Mám ale jen tuhle zkušenost. Třeba ti poradí někdo zkušenější ☺️

molu18
autor
2. led 2025

@vlasta1981 Myslím, že jaterní testy mám v pořádku, ale chtěla bych detoxikovat organizmus, cítím se hrozně unavená a potřebovala bych i trochu zhubnout...

vlasta1981
2. led 2025

@kerolejna tak to gratuluju . Jelikož vyživova poradkyně ti ty játra jen oddělá. Hubnout se dá jinak ale určitě ne za cenu jater.

vlasta1981
2. led 2025

@molu18 myslíš nebo víš. Vím proč se ptám . A nedělám to pro zajímavost mé osoby. Pokud se ti jaterními testy prokáže že máš játra v pořádku nemá vůbec ostropestřec účinnost v pravém slova smyslu ba naopak . Ale to ti žádný poradce neřekne . Že v případě nesprávného užívání ..dle jaterních testů...se stává pro organismus jedovatým a tudíž ty jatra zatěžuje . Cítíš se hodně unavená ? A je to ráno a nebo spíš později odpoledne ? Co céčko s deckem. Minimálne 600-700 jednotek denně? Vím co říkám . Vstávala jsem v 6 a v půl sedmé jsem mohla jít znovu spát .neudržela jsem víčka otevřená . A že potřebuješ zhubnout ... Má rada..zajdi si k diabetologovi . Nastaví ti příjem dle tvého metabolismu. I já to mám tak mám teď a kila mi jdou dolů . Nepotřebuješ doporučení. A je to zdravější a budeš mít více energie. Diabetická poradna není jen pro cukrovkáře.

miryp
2. led 2025

Já už bych jen doplnila, že ostropestřec velmi rychle oxiduje, tudíž tříměsíční kůra drceného ostropestřce je naprostý nesmysl, protože budeš pojídat žluklá semena. Když už se ostropestřec užívá, tak se drtí vždy ta jedna dávka, která se hned zužitkuje.

mikky20
3. led 2025

Dobrý den, doporučuji tady od té firmy, máme ho v obchodě a všichni si ty výrobky dost chválí. Je to přímo Česká výroba, žádná chemie. https://www.mishell.cz/vyhledavani/?string=Ostr...

molu18
autor
3. led 2025

@miryp Mají to jako 5+1 balení zdarma, čiže celkem 6 balení na 3 měsíce..

molu18
autor
3. led 2025

@vlasta1981 Poslední jaterní testy při odběrech v září jsem měla v normě, tedy úplně všechno bylo v normě i ledviny, minerály, cholesterol a krevní obraz...

vlasta1981
3. led 2025

@molu18 tak nemáte potřebu řešit detox jater . Je plno možnosti při kterých si neoddelate orgány

miryp
3. led 2025

@molu18 to je úplně jedno, že je to rozděleno do 6 balení. To nic nemění na faktu, že to rozdrcené zrno budeš užívat zoxidované. To sis nic nenastudovala, než jsi se rozhodla ho užívat? Stejně tak, pokud jsi měla všechny testy ok, tak není žádoucí ho užívat. A nějak nechápu, jak ti má zrovna ostropestřec pomoct s hubnutím. Tam potřebuješ kalorický deficit a úpravu denního režimu, což ti následně pomůže i s tou únavou...

molu18
autor
3. led 2025

Holky já jsem zatím nic nekupovala, jenom jsem se chtěla zeptat na zkušenosti.. A jsem za to ráda, protože teď raději ani kupovat nebudu 🙂 Díky za reakce.

konidana
3. led 2025

@vlasta1981 to by mne zajimalo, odkud mas informace, ze muze byt ostropestrec jedovaty a zatezuje jatra?

ele_nka
3. led 2025

@molu18 já ostropestřec brala na doporučení doktorky (právě kuli játrům), měla jsme ho jako tinkturu a musela polňovat velkým množství tekutiny. Na játra mi to pomohlo, ale na celkový detox organismu bych ho nebrala.

elesse
3. led 2025

Ja ho brala kvuli horsim jaternim testum. Bylo mi po nem akorat spatne

viktorie586
10. led 2025

Ahoj, já jsem používala ostropestřec měsíc - minulý rok během suchýho února a bylo mi fajn. Myslím, že se mi ty játra opravdu pročistily, protože pak, když jsem si dala skleničku, tak mě vyloženě bolely :D používala jsem sypaný čaj, ale jsou i kapsle pro ty, co třeba nepreferují čaj. Viděla jsem i v podobě tinktury.