icon

Zkušenosti s pendeponizací při opakovaných angínách? Diskuze a rady

27. lis 2024

Ahoj, poslední dobou jsem začala být nějak víc nemocná – v přepočtu je to čtvrtéá angína během čtyř měsíců. Zkoušíme teď ještě jiná antibiotika, ale padl už návrh, jestli poté nezkusit pendeponizaci. Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli s tím má někdo zkušenosti, protože na internetu jsem skoro nic nenašla...
případně nějaké jiné řady, které třeba zabraly vám v tomto problému? Moc díky!

normalnimatka
27. lis 2024

co třeba orální probiotika? zkoušelas?
a lichořeřišnice tinktura? měla by bejt jako přírodní atb, ale někdo ji užívá přes blbý období i dlouhodobě jako prevenci v podstatě.

do pendeponu bych nešla, stejně jako do jinejch chemickejch sraček.

přemejšlej i o psychosomatice, co se děje v tobě.

snažit se posílit imunitu celkově není na škodu jindy... o tom najdeš určitě různý články, je toho kupa, co můžeš zkoušet, je to spíš o tom, kolik jsi do toho ochotná investovat peněz.... probiotika, medic. houby, imunoglukany, kolostrum........ snažit se líp zpracovat a nevytvářet stres třeba někdy ani nic nestojí, ale je to i složitější na realizaci.
probiotika do střeva i do pusy bych viděla jako nutnost č. 1, zvlášť po tý antibiotický léčbě.

autor
27. lis 2024

@normalnimatka Díky za odpověď, všechno v určitý míře dělám (probiotika beru od léta právě kvůli atb, beru čínské houby, decko, měla jsem i kolostrum, ale víc mi sedí chlorella a jecmen). Stres prostě je, daný i moji povahou.
Zkusím možná něco brát dlouhodobeji, bohužel toho je na trhu tolik a každému zda se funguje něco jiného, navíc efekt přijde později...není lehké něco vybrat.

normalnimatka
27. lis 2024

zkus kouknout na ty orální probio speciálně... osobní zkušenost s angínama teda nemám, ale četla jsem v recenzích, že to právě i doporučujou leckterý doktoři na opakovaný angíny, a kdekdo taky psal, že to funguje. akorát je to drahá sranda, no..:/ jak říkáš.. není to lehký vybrat, ale dej na svůj pocit.
ale zkoušela jsi toho už celkem dost. tak možná by bylo lepší zkusit vyloženě nějakýho poradce, nebo dobře zaměřenýho doktora, třeba někoho, kdo rozumí tčm, a tak podobně. držim palce, ať něco najdeš.

sahrazad1
29. lis 2024

Poradím z jiné strany - já mám angíny vždy , když si nehlídám stravu … mám totiž intoleranci na mléko , což se u mě potvrdilo jednak testy , a jednak tím , že mi vždy začne angina . Také jsem četla před lety článek na webu nějakého doktora , že před vyndáním mandlí má člověk vždy zkusit vyřadit mléčné výrobky a vejce . Takže něco na souvislosti se střevy / jídlem , bude . Zkus to , dobře ti radím . A uvidíš.

marge_s
29. lis 2024

Mne to pomohlo, uplne na pohodu 🙂 od te doby mam klid. Stoji za to zkusit. Zadny drama

amazienka
29. lis 2024

Na pendeponu jsem kvůli angínám byla dva roky, málem mě to zabilo. Pak jsem se zhroutila u orl dr a poslala mě na vyndání mandlí a od té doby klid.

marge_s
29. lis 2024

@amazienka tak to ale neni dtandardni, normalne se davaji 2-3

amazienka
29. lis 2024

@marge_s To samozřejmě není. Stačí číst mezi slovy - ani takto brutální léčba mě angíny nezbavila.

marge_s
29. lis 2024

@amazienka ale takhle formulovane to je proste “nebezpecne”. Ona se muze odmitnout lecit, protoze ji to “malem zabije” a slysela o tom same strasne historky. Ale nic, no…