Zkušenosti s užíváním Bactoralu u dospělých a dětí?
Dobrý den,máte někdo zkušenosti?Jak dospělí tak děti.Moc díky
Davam uz vic jak rok. Pres jaro/leto ob mesic a pres podzim/zimu kazdy mesic. Davam jen detem, sobe ne. Mam pocit, ze to pomaha. Streptokoka nemeli, rymy snesitelnejsi, zanety stredniho ucha nemeli (tuk,tuk) a i mi prijde, ze maji lepsi imunitu (nic jineho jim nedavam). Budeme v tom pokracovat 🙂
Rozporuplné zkušenosti. Loni mě vytáhnul ze streptokokové angíny, která nebyla tak rozjetá, zvládla jsem to ustát bez ATB.
Letos jsem ho nasadila dceři preventivně, aby se vyhnula zánětům středouší. Bohužel hned první rýma skončila brutálním zánětem středního ucha, způsobeným streptokokem. Dcera skončila na 15 dnech atb a píchnutém uchu 😢 takže jsem zklamaná a nevím, zda mu dávat další šanci.
Kluci brali loni dlouhodobe (zari az prosinec) a nepomohl - oba zanety stredniho ucha (a to jeden z nich na to netrpi), ten co na to trpi opakovane :/
@malenka3
@kacka1994 holky zkuste pri ryme preventivne kapat do usi Audiron. Muj mladsi syn mel pichany usi uz od miminka a od te doby co mu kapu Audiron tak to zvladame bez zanetu a kdyz nekdy rekne, ze ho boli ucho tak k tomu zacnu davat Nurofen a dobry. U starsiho syna teda Audiron nepomahal, ten zacal mit zanety ve 4 letech a mel i po vyndani nosni mandle. Ted se prave drzi (tuk,tuk), ale je mozne, ze proste z toho "vyrostl" (je mu 7) a Bactoral s tim nema nic spolecneho 🤷♀️
@leymea díky, ale pro nás je audiron sra*ka. Zkusili jsme v zoufalství kdeco, efekt audironu byl jediný. Zašpinil dceři zvukovod, takže v akutním zánětu bylo třeba ucho nejdřív vyčistit. A to fakt chceš ☹ takže to už nikdy do ucha holce nekápnu.
A otobacid neléčí. Je to anestetikum, za bubínek k zánětu se nedostane. Takže u dcery má efekt jediný - jak to ucho zanestezuje, zánět se rozvine mnohem víc, než dojde bolest k tomu, že jedeme na píchnutí. Takže my ho máme už u lékařů zakázaný.
U nás bohužel není rady ani pomoci ☹ už jsme vyzkoušeli leccos. Dceru teď bohužel čeká velmi pravděpodobně čtvrtá operace uší 😒 Dcera má prostě asi nějaký problém s eustachovou trubicí, že to, co se tam při rýmě dostane do ucha, nedokáže odtéct zpět 😢
@malenka3 otobacid se rika, ze neleci, ale nas zachranil uz xkrat od pichani/ prasknuti 🤷🏻♀️ Pokud ho mame a nekdo si stezuje na bolest ucha, kapnem a dalsi den jdem k doktorovi a rekne kapat dal.. (samozrejme resime i rymu). A kdyz ho doma nemame, tak jsme do par hodin na pohotovosti a pichani. Uz mi to neprijde jako nahoda. I ja jsem si ho vyzkousela na vlastni kuzi :D u me by to snad nebylo na pichani, ale pomohl mi s bolesti a tlakem v usich pri nemoci 🙂
@kacka1994 zánět za uchem neléčí. Nemá jak, bubínek je nepropustný, takže se k tomu zánětu nemá otobacid jak dostat.
Jeho úkol je jasný - zanestezuje ouško a pacient neřeší bolest a má čas dát tělu prostor pro vnitřní boj se zánětem. Orl lékaři říkají, že více jak polovinu zánětů středouší dokáže dětský, potažmo dospělý organismus zvládnout sám, vlastní imunitou. Jen k tomu potřebuje prostor a bolest tomu samozřejmě nepomáhá. Takže ano, věřím, že si myslíš, že ti otobacid pomohl, ale ono ti pomohlo tvoje vlastní tělo a otobacid ti ulevil od bolesti.
Bohužel moje dcera tenhle dar vnitřní imunity poprat se s tím nemá. Po 16 zánětech už bohužel víme své. Poté, co jsme několik zánětů s otobacidem zkusili a může to vést k jedinému, ta bolest se zahluší, my máme pocit, že je klid a může to dojít až k tomu, že ucho praskne. Už ho prostě užívat nesmíme, aby k tomu u dcery nedošlo.
@malenka3 jak jsem psala. Audiron pomohl mladsimu synovi, starsimu ne. Mladsi mel jako miminko behem pul roku 5x oboustranny zanety stredniho ucha, jakmile jsem zacala kapat Audiron tak dobry. Ja u starsiho kapala Otipax, na orl mi bylo taky receno, ze to nepomuze (jedine na bolest) a vzdy mi rikali at mu hned zacnu davat Nurofen, protoze je protizanetlivej. Takze kdyz ho zacalo bolet ucho tak jsem zacala kapat a davat Nurofen a ucho zachranene. Driv jsem s nim hned jela na ORL (on to nepriznaval, ze ho boli usi, dusil to v sobe) a vzdy mu usi pichali. Pak jsem se s nim domluvila, ze mi musi hned rict, jakmile ho zacne bolet ucho a ze mu slibuji, ze nikam nepojedeme a zkusime to zachranit doma. Tuk, tuk, od te doby jsme na ORL nebyli, ale je pravda, ze spise verim tomu Nurofenu. Kazdopadne nekdy od leta kdyz mel rymu tak si uz na ucho nestezoval, takze ja doufam, ze uz z toho vyrostl 🙏 u Vas je to horsi 😕 ani trubicky nepomahaji? Kolik dceri je? Ja jako dite trpela taky na zanety stredniho ucha, mam z toho trauma dodnes.
@leymea u nás ani Nurofen nestačí. Ten to ustojí u mladší. Starší řekne hned, ale ona vydrží hodně a když řekne bolí to, už to nejde odvrátit. Bude jí 9. Zjevně ještě nevyrostla. Teď jí trubičky po dvou letech museli vyndat a za měsíc jdeme na konzultaci kvůli další operaci. Že by dostala další, nějaké vytůněné, protože primář říkal, že je průšvih, jak dopadl první infekt sezóny. Navíc je teď po zánětu, ale sekret jí za bubínky zůstal (byť tam není zánět) a ona vůbec neslyší 😢
@malenka3 ja ale netvrdim ze musi fungovat vsem 🙂 vasi holky je mi lito, ze na to tak nekdo trpi :/ u nas je to nastesti jeste v dobrych mezich a vetsinou se z toho nejak dostane, ale mame v rodine vady sluchu a ty odezvy po tech zanetech (i nepichanych) tam taky nema vubec dobre :/ tak nevim jak se to bude nebo nebude resit , jinak jestli to funguje jen jako anestetikum a k tomu placebo, ale nam to proste funguje 🙂 i na tlak v uchu pri nemoci, mela jsem pocit, jakoby ucho splasklo, nebo nevim :D nebylo tak zalehle behem chvilky po dvou dnech neprijemneho tlaku 🙂

@zutinka Užívám před spaním když mě bolí v krku. Zatím vždy zabral, ale neberu ho moc často. Zrovna v úterý mě začlo bolet v krku, tak jsem si ho před spaním vzala, včera večer také a dneska už mám po bolesti. Ale dnes večer si pro jistotu ještě jeden dám. A k tomu přes den kloktám vodu se třemi kapkami tea-tree oleje.