Zlomená žebra - po roce stále bolí

nikoulinka
26. črc 2021

Ahoj holky,
některé můj příběh znáte. Viz diskuze - manžel přežil svoji smrt. Už je to rok, co je tato událost za námi. Teď ale ve zkratce. Byla mu dělána resuscitace, kdy se mu polámala žebra. Podle výstupní zprávy z nemocnice se jednalo o dvě (4. a 5.). Byl dodatek, že je to s lehkým posunem. Nebyla dána žádná fixace, ani nic podobného. Dochazel jen na rehabilitace, kde s ním prováděli dechová cvičeni, bublinková vana a masáže. Má za sebou už i měsíční lázeňskou péči. Nicméně žebra jej stále bolí. Navštívil proto neurologii, kde mu dělali kontrolní RTG. To bylo cca 7 měsíců po propuštění. Tam se ukázalo, že zebra byla zlomená 4 a ne dvě. Pokud jsem správně pochopila, tak 2 zebra zlomená na přední straně a 2 na zadní. Bolí jej to v klidu i při pohybu. Nemusí mít ani náročný den. Bolí jej to denně, výjimečně se mu uleví. Cítí jakoby "lupani". Když už to nemůže vydržet, užívá Novalgin (ten mu zabírá). Když to chtěl konzultovat s OL, odbila jej slovy, že jej to už dávno bolet nemůže. Pohyb má, chodí, snaží se pracovat na zahradě a domu jsme pořídili skákací míč. Nicméně žádná úleva. Nějaké rady, co může dělat, kdo mu může pomoci?

klokanka31
26. črc 2021

@nikoulinka Nejsem doktorka, ale nemohlo mu to nějak špatně srůst? Určitě byste měli nahánět další doktory, a nenechat to.

nikoulinka
autor
26. črc 2021

@klokanka31 to mě právě taky napadlo. Jenže to by mu podle měl už neuroložka zmínila 🤷 ona jen upozornila na to, že to nebyly žebra 2 ale 4 a jej dodala, že teď s tím nemůže zatím nic dělat, a že má chlop dojít až v prosinci, kdy mu naordinuje další rehabilitace. Do té doby mu doporučila cvičit doma, nic víc.

sudylichozrout
26. črc 2021

Ja si zlomila zebro padem na rantl vany. Byla jsem v 16. tydnu tehotenstvi a kdyz jsem se sprchovala, udelalo se mi slabo. Jen jsem jeste korigovala pad, abych nesla brichem, vic jsem nestihla. Je to 5 let a boli to porad. Ne denne, ale citim to casto. Tak nevim, podle me kdyz to treba blbe sroste, tak to pak boli...

nikoulinka
autor
27. črc 2021

@sudylichozrout no, to ho asi nepotěší. Že už 5 let 😅 ještě mě napadlo si nechat doporučit nějakého fyzioterapeuta a zkusit to tam no.