Zpožděná menstruace. Jak přirozeně vyvolat?

24. kvě 2022

Přeji krásné odpoledne,
dneska je to devět dní, co mi mešká menstruace. Většinou mi chodí po 24 až 26 dnech, teď je to 35. den cyklu. Těhotenství je téměř vyloučeno, žádná velká změna, která by menstruaci zpozdila, se neodehrála, žádná nemoc, léky, stres, nic. Je mi celkem jasné, že je to nejspíš nějaký hormonální výkyv. Gynekolog nabídl vyvolávačku, ale sám řekl, že v takovém jednorázovém případě není nutné spěchat. Sama bych se hormonům ráda vyhnula. Existuje nějaký způsob, jak přirozeně vyvolat menstruaci? Příští týden jedeme stěhovat, takže bych to ráda měla za sebou ideálně do neděle. Nebýt toho stěhování, prostě počkám. Ale většinou mám první tři dny dost křeče, takže potřebuji být na stěhování v fit. Znáte nějaký způsob? Moc děkuji.

jjasmina
24. kvě 2022

Já dostala ms třeba 15.den od zpoždění i

autor
24. kvě 2022

@jjasmina Je mi jasné, že se to stát může, tělo není stroj a občas něco nefunguje jinak. 🙂 Jde mi hlavně o to, jestli se tomu dá trochu pomoct, aby menstruace přišla co nejdřív. Hlavně kvůli tomu stěhování, abych byla příští týden v pohodě.

autor
24. kvě 2022

*občas něco funguje jinak

lencaa11
25. kvě 2022

Nechala bych to bez zásahu max bych sáhla po čaji kontryhel jak píšeš tělo není stroj ví kdy jo a kdy ne 🙂

autor
25. kvě 2022

@lencaa11 Nebýt toho stěhování, neřešila bych to. 🙂 Ale stejně to asi nechám být, ono mi nejspíš nic jiného ani nezbyde.

ubibala
26. kvě 2022

Mě naposledy na vyvolání menstruace nepomohlo nic. Dostala jsem ji až skoro za rok.
Ale mezi tím jsem teda musela porodit :/.