Způsobují malé protruze plotýnky 3mm zdravotní potíže?
Ahoj, způsobuje vám nějaké potíže malá protruze plotýnky 3mm? (L4/5) Moje neuroložka mi na to nebyla schopná odpovědět. Mám neustálou blokádu SI a bolest a mravenčení v hýždi. Máte někdo něco podobného?
@drep aha díky,no já to SI mám od těhotenství a nechce mě to pustit skoro nemůžu chodit,zatím chodím na rehabilitace na pojišťovnu ale doktor mi pořád dává jen magnety a elektro na páteř, cvičení mi zatím žádné nedal. Takže říkáte že lepší bude soukromý fyzioterapeut?máte s tím SI nejsou zkušenost?
Asi 5mm, zúžení p. kanálu, abnormální zakřivení páteře, po několika ischiasech mám trošku chronicky poškozený nerv, takže to mravenčení, brnění, slabší noha už tam je. Ale soustavným cvičením dáš dohromady hodně.
@lv aha aha,já mám prej ten páteřní kanál normální šířky,jojo to cvičení si asi budu muset zařídit sama zatím to vypadá že na rehabilitacich přes pojišťovnu se ho nedočkám

Pokud ti není 12 let, tak protruze 3mm je úplný nic a má to naprosto každý. Bolesti zad, mravenčení v hýždi, bloklý sis atd jsou funkční problémy, tzn. Svalový, šlachy, kloubní blokády atd. A je to na dlouhý lokte a vyžaduje to spoustu vlastní práce a dobrýho fyzioterapeuta.