icon

Má smysl kupovat starší iPhone 12 z bazaru na běžné používání?

21. kvě 2026

Ahoj, přemýšlím že bych koupila iPhone 12 z bazaru za cca 9000 Kč. Na nový nemám rozpočet a telefon používám hlavně na běžné věci jako fotky, internet a aplikace. Bojím se ale stavu baterie a případných skrytých vad. Zkoušela jsem se dívat na Swappie, ale ceny jsou vyšší. Jakou máte zkušenost s bazarovými iPhony? Díky.

sigyn
21. kvě 2026

A proč to musí být iPhone?

autor
22. kvě 2026
@sigyn

A proč to musí být iPhone?

@sigyn Protože mi iPhone prostě vyhovuje 🙂

pinkninja
22. kvě 2026
@anonym_autor

@sigyn Protože mi iPhone prostě vyhovuje 🙂

@anonym_autor Sla bych někam, kde poskytuji záruku. Kdysi jsem kupovala na MobilPohotovost. Možná toho dneska bude vic… Jinak ta cena za jetý iPhone je desna… Ted jsme koupili členu rodiny 2 m starý iPhone 12 (100% baterie, krabice, faktura, vzhled nového) za cca 5300 Kc. Ale bylo to tedy v zahranici…

dashyyy
22. kvě 2026

12pro se dá sehnat kolem 4-5tisíc, pokud máš 9 koukala bych alespoň po 13pro nebo 14pro a určitě přes nějakou třeba mobilnípohotovost 😉 9000 za 12 bych nedala ani omylem.. za moji 14pro chtěli ve výkupu 8500, telefon v top stavu

drep
22. kvě 2026

@anonym_autor nemám zkušenosti s bazarovými, ale po cca 4 letech, kdy mi šla dolů strmě baterka, jsem si koupila novej a po autorizovaný výměně baterky jsem ho dala mámě, který dobře funguje už 2. Rok, takže bych se toho moc nebála.

cuuza
22. kvě 2026

12 uz je dost stará, s tvým rozpočtem bych šla o něco výš. Většinou stačí vyměnit baterka a funguji v pohodě další roky. Mne by jen štval kabel, brala bych spis s USBC, ale to je asi až 15 :( Koukala bych na ofiko bazary, viz mobilpohotovost atd.

barmil
22. kvě 2026

U 12 už Ti nepůjdou aktualizace iOS a některé funkce nebudeš mít dostupné, nepůjdou apky atd… pod 14 bych nesla

anonym_a9bf9c
22. kvě 2026

@anonym_autor tak já bych 12 klidně koupila, záleží tedy jakou paměť za tu cenu vlastně nabízí, ale, když jsem se na to koukala, tak jsem se na bazar raději vykašlala, jednak mi chyběla jistota a jednak ta cena je prostě stále dost vysoká, jenže zároveň jak je vysoká, tak to, že si člověk doplatí třeba “jen” 3000,- za fungl nový, i když starší model, co je ale stále v prodeji, no, je to třeba zvážit, každopádně loni touto dobou jsem dětem ještě kupovala nové třináctky (Alza, Datart, Planeo ještě do-prodávali). Manžel má XS, je nenáročný uživatel, ale vše jsem mu tam stahovala a nastavovala a funguje stále super (až na baterku a mikrofon), syn si ho onehdy koupil jako bazarový a byl tedy spokojený, ale on mění telefony častěji, prostě nový, ač starší model má potenciál vydržet déle…

jana_zofie
23. kvě 2026

Uz nekolik let mam ze Swappie osmicku. Potrebuju uzky telefon proste. A i ta baterka byla docela dlouho ok (ted uz ne, ale baterka je u jablek celkove slabe misto), ale nevim, jestli jsem u nej nechtela baterku vymenit uz pri objednavani, Swappie to ma jako priplatkovou moznost. Myslim, ze to tak asi i bylo.

dvorakova15
25. kvě 2026

Já bych šla k nějakému autorizovanému prodejci, který ti poskytne i záruku. Ségra si takhle z druhé ruky kupuje iPhone pravidelně a nikdy neměla problém (respektive měla, ale ty si způsobila sama). 🙂