Albi akvárium, dobrý dárek nebo blbost?
Dobrý dárek nebo blbost? Máte někdo? 😉
@poupe děti ho měly, vylíhli se tři listonozi 🙂 , mě to teda přišlo fujtajkslový, celý to plastový akvárko, ale dětem se to líbilo....jako dárek nevím, jednou jsme to darovala neteři, ale teď po zkušenosti už bych vybrala něco jinýho. Leda by po tom někdo fakt toužil si to vyzkoušet a stačila by možná ta mini sada...
Tohle zavání spíš týráním a smrtí těch živočichů, co se tam budou chovat.
@kacca11 proc?je to uplne normalni plastove aquarim pro bojovnice a zavojnatky,ktere take zijou v aquariu bez filtrace,jde jen o to ze to deti mohou sledovat z blizka,samozrejme se musi cistit a menit voda,nechapu proc by to melo byt tyrani
@morgan to je jine aquarium kde se lihnou to je praveka sada ale jako darek mozna zajimavejsi
@poupe jinak ja pracuji v albi tak kdyby ste se na neco chtela zeptat klidne napiste.V obchode vam vse ukazou a vysvetli popripade se da ta vec i vratit.My v tom aquariu rybicky meli dve zavojnatky a opravdu nevypadaly ze jsou tyrane.Ale pro jiny rybicky urcite nedoporucuji
@leentilkaa Každá ryba potřebuje nějaký minimální nebo optimální prostor. Vím, že závojnatky ve zverimexech chovají fakt v maličkých akváriích, ale dlouhodobě to není prostě dost a stejně tak ani tohle akvárium není dostatečně velké. Pokud koupit akvárium, doporučuji alespoň nějakých 15-20l
@kacca11 my máme 2 zavojnatky ve 20l akvarku a nestačí jim to. Potřebovaly by tak 60l aspoň. Musím to pořád čistit i když mají fitraci a vzduchovani.
Ale ten živočichy snad žije asi jen 2 měsíce. Může to být zajímavé tyhle vajíčka koupit. A dát je třeba do normal malýho akvárka když to plastovy je hnusný.
@kacca11 pro deti to staci,vsak krecky morcata atd maji deti tez v malych klecich a me to aquarium neprislo tak male,ma spuntik takze neni problem vypoustet vodu a casto dolevat novou,jinak v knizce v aquariu je psano ze to neni vhodne na dlouho a jak sem psala max jedna bojovnice nebo zavojnatka,ja mela bojovnici 2roku v malem aquarku a v pohode,neprisla mi tyrana
@leentilkaa on i ten křeček a morce potřebuje náležitý prostor. To, že ho má nějaké děcko v malé kleci je akorát smutné, nic víc. Stejně tak mini akvárka na ryby. Dítě by se mělo naučit, že zvíře není hračka, že potřebuje náležitý prostor, kvalitní péči a krmení, zodpovědný pristip. Ale když to nechápou ani dospělí, tak už nemám, co bych k tomu řekla.
@kacca11 myslim ze diskutovat o tom je zbytecne,to je jako ze lidi chovaj psi v malych bytech atd.. mluvime tu o jedne rybicce v plastovem akvarku..Je to sada na pozorovani rybicek ne na chov,ale aby se deti treba neco dozvedeli a popripade se naucili o rybicku postarat.Ale tak chapu ze pro nekoho to muze byt tyrani
Souhlasím že tohle je skoro týrání tech ryb. Každé zvíře potřebuje adekvátní prostor, péči a majitelé kteří ví jak se k zvířeti chovat.
A viděli ste to akvarium vubec?
http://www.albi.cz/gallery/download/5196/ jeste posledni pridavam knizecku co je obsazena u akvárka,zde vše píšou a jak říkám my akvárko měli vystavené 4 měsíce v prodejně,rybicky už jsou přestěhované a nevypadají týraně 😉 a nikdo si nepřišel na výrobek stěžovat nebo ho vrátit.Spis naopak,ale smaozrejmě zalezi komu a k cemu to kupujete.U nas treba byla dost vysoka cena pred vanoci takže ja bych to nekoupila i když je to pěkné,taky je otazka jak dlouho to děti baví,možná je fakt lepsi ta pravěká sada.TEd se dají i dokoupit vajíčka zvlást
@leentilkaa Ale i ta jedna rybička si zaslouží řádnou péči, nebo ne? Ryba není hračka, je to živý tvor, ne něco, co v rámci dětské zábavy může trpět.
Že si u vás nikdo nestěžoval mě nepřekvapuje. Kdo má hlavu, ten si to nekoupí, kdo ne, tomu je jedno, co s rybkou bude, až začne nudit, spláchne ji do záchoda nebo nechá umřít.
@leentilkaa aha, tak jsem to popletla 🙂 , ale jmenovalo se to taky akvarium, tak jsem myslela, že je to ono... 😉
Jinak s tím týráním s Tebou souhlasím, ale někdo musí pořád někde prudit 🙄
Měli jsme to doma, myslím že o nějaké týrání nejde. Ten listonoh žije velmi krátkou dobu, nejdéle nám vydžel 3 týdny a celkem měřil 4,5cm, takže dle popisu jsme byli úspěšní chovatelé. Bylo zajímavé sledovat jestli se něco vylíhne a jak to roste. Svléká se to jako had a rostlo to opravdu rychle. Jen jsou to pěkní kanibalové 🙂 z půlky sáčku jsme měli 3 žábronožky a 3 listonohy, druhý chov založíme až v létě, ať nemusíme tolik svítit a udržovat teplotu.
@kacca11 Hele nemyslím si že bych hlavu neměla....jak jsem psala pro děti to bylo i poučné, co se z vajíček vylíhne, jak to roste, čistí se voda, krmí...koukali jsme na to několikrát denně, plavou i na zádech. No a za těch pár týdnů co to žije se dá aspoň vyzkoušet, jestli už je dítě zralé na nějaké zvířátko co vydrží déle.
Zvíře není hračka. Kupte normální akvarko, filtr, rybičky a starejte se jak máte. Tyhle věci vy se měly zakázat
Bože 😀 díky za odpovedi. 😉
My ho máme od Vánoc, ne pravěké, ale to klasické na hraní plastové.
Za mě je to blbost, voda se mění často a stejně není taková jakou bysme chtěli, po měsíci nám zemřela i velmi odolná bojovnice, nyní tam mají neonky, tak jsem na ně holky zvědavá jak dlouho to vydrží 😉
Tak co se týče sady Pravěké akvárium,tak proti tomu nic nemám,vypadá to moc hezky a tvorové jak už tu padlo,žijí jen krátkou dobu,takže si nemyslím,že by se jim mělo pořizovat velké akvárko. 🙂 Druhá věc ale je,že se mi teda taky nelíbí ty pidi akvárka ve kterým se chovají bojovnice.To je prostě na zešílení a ta ryby musí být totální chudák.To samé ty malé kulaté akvárka na závojnatky. 🙂 a jak už tu někdo odbočil na ty křečky a morčata,tak těch mi je taky pěkně líto,když vidím,že je někdo chová v těch pidi klíckách,kde můžou akorát tak udělat dva kroky tam a dva zpět.My máme zakrslého králíčka a i přes to,že je maličký tak má metrovou širokou klec,do které bych se vlezla i já 😀 ve které může běhat,skákat a i tak mi příjde,že má málo místa a pouštím ho ven,aby se protáhl 🙂 Ale to už jsem fakt odbočila hodně od tématu.
je to pěkná blbost 😠

Za mě blbost 🙂, když by se mělo pořídit akvárko, určitě bych šla do nějakýho skutečnýho, aby tam ty rybičky měly důstojné prostředí 🙂