icon

Dárek pro novopečenou maminku

lobella
15. bře 2018

Ahoj vsechny zkusene maminky. V lete bude moje kamaradka rodit. Bydlime kazda na jinem konci republiky a tak si posilame balicky k vanocum atd. Rada bych ji po porodu poslala balicek, kde by nasla neco pro mimco ale i sebe jako zenu. Je mi jasne ze dudliku a bodycek dostane hromadu jinde, proto poradte, co byste vy ocenili takto po porodu pro sebe a male. Klidne veci prakticke, ale i hezke pro zasmani... 🙂

Strana
z2
tynka9
16. bře 2018

@marieku ano, já hrdina... to je ono.. věděla jsem, že je to něco "já"... ale nebyla jsem si schopná vzpomenout co 😀

dzejn002
16. bře 2018

@dotee Ručně háčkovaná dečka od kamarádky byla TOP dárek, který jsme využívali dennodenně! ;) Teď čekám druhé a kamarádce jsem dovezla klubíčka a poprosila jsem o uháčkování. 🙂

vegal
16. bře 2018

Za časů naši praprababiček se jako dárek dávala slepice, aby ženu v šestinedělí posílil vývar 🙂
Ale do balíčku a na cestu poštou by se hodilo spíš tohle https://www.databazeknih.cz/knihy/mala-mama-351492

dotee
16. bře 2018

@dzejn002 Jé a mohla bych proprosit o radu, jak velká deka je ideální? Já na zkoušku začala háčkovat pro sebe, trošku jsem to neodhadla a zdá se mi hodně velká - nám to neva, když ji podšiji obyč tenkou dečkou, tak bude i na hraní, přeložená dvojmo ještě teplejší, ale my čekáme podzimňátko. Tak se vrhnu do té deky a možná i ovečky 🙂

dzejn002
16. bře 2018

@dotee Ráda Ti ji během víkendu změřím - teď ji mám v ložnici, kde spinká maličká. Máme ji z příze Dolphin Baby, kombinace dvou melírovaných barev a vypadá dokonale. 🙂 Ráda Ti ji i vyfotím! A teď si tak uvědomuju, že je vlastně pletená, ne háčkovaná, ale to je nakonec jedno. ;) Všimla jsem si, že jsi ze Zlína. My původně taky a do konce roku se budeme vracet snad už navěky. Nechceš mi napsat do interní pošty Tvůj mail - nezapomenu Ti tak změřit tu deku, přidám fotku a můžeme se i seznámit, pokud by jsi měla zájem. ;)

monny3
16. bře 2018

Jo a z těch praktických dárků pro mimčo jsem dostala bambusové pleny (osušky) od Kiko a ty jsou fakt skvělé, pak jsem si dokoupila ještě jednu sadu sama 🙂

frufrunka
16. bře 2018

Souhlas s dečkou nebo plenami pro miminko (ty s potiskem, barevné), jednak jsou krásné, jednak je nejstaršímu "miminku" už 10 a plenky používáme pořád, všude je vozím s sebou (je to univerzální věc využitelná všude a na vše, od nouzového ručníku přes utěrku nebo jako podložka pod jídlo na ne úplně čistých stolech až po nouzovou vrstvu oblečení). No a jídlo a úklid pro maminku, to je jasný TOP, ale když to provozně nejde, tak já dostala od kamarádky "hrneček" na čaj. Měl obsah necelý litr a půl, já na to koukala jak tele (přivezla mi ho hned do porodnice). Sama kamarádka měla dítko o 5 měsíců starší a suše k tomu dodala: To užiješ, nebudeš mít čas vyvářet si čajíček 10x denně, takhle bude stačit jednou a máš vystaráno na celej den... Denně jsem jí děkovala, měla naprostou pravdu a ocenila jsem, že jsem měla pořád co pít.... 😀 Pravda, prvorozený synek byl trochu extrém, půl roku probrečel ve dne i v noci, další půlrok "jen" v noci... 😀

frufrunka
16. bře 2018

Jo a ten hrneček mám dodnes, zase na rozdíl od jídla to byl dárek napořád. Pořád mi připomíná miminkovský období, i když už z něj dávno nepiju. Už si můžu zase dovolit ten luxus uvařit si čaj kdykoliv.... 🙂 Ale mám ho vystavený a slouží jako taková ta domácí příruční kasička na drobné.

monaluza
17. bře 2018

Ja dostala od segry pikslu sucheho samponu. Sice ho nemam rada, ale prislo mi to velmi vtipne a dumyslne 😉.

jesica11
17. bře 2018

A co jim koupit poukázku k fotografovi?

Strana
z2