Denní program s malým dítětem. Máte tip?
Co děláte nebo spíš jak vypadá váš den s dětmi? Já mám rok a třičtvrtě staré dítě a přijdu si vždycky večer absolutně k ničemu, ráno vstáváme a já jsem ještě tak půl hodinky ve spacím moodu, takže udělám snídani prckovi a já si dávám kafe, hrajem si na podložce, občas si vezmeme knížky na sedačku, potom úklid, vaření, pak jde spát a já dávám zas dohromady byt (úklid hraček, kuchyň po vaření atd), potom jdeme většinou ven se projít, potom jsme doma kde si hrajeme, večer si vždy říkám jestli toho dělám dost, jestli mu stačí že jsme jen spolu a max doma na podložce nebo venku na procházce? Kamarádky s dětmi nemám, přítel dělá v zahraničí takže se vidíme jen víkendy, z rodičů mám jen tátu a vidíme se tak 2× týdně, když vidím jiné maminky na internetu jak s dětmi mají už od rána program typu hernicky, plavání s dětmi, kaficko s kamarádkami, návštěvy, výlety..je mi z toho ouzko:(
@anonym_autor já potřebovala vypadnout z baráku, všechno na mě padalo a pak jsme měli doporučení na cvičení od fyzio, takže jsme chodili jednou týdně plavat a jednou týdně na cvičení, ne proto, že se to sluší, ale proto, že jsem to tak chtěla, do hernicek vůbec, maximálně na dětské hřiště
Jo, to by mi hrablo. My jsme chodili jednou tydne do mistni hernicky, nebyla to ofiko herna, jen mistnost ve spolkovym dome s hrackama, kde se jednou tydne schazely baby s deckama, aby delaly chvili bordel jinde nez doma 😝 A jednou tydne na cviceni do Sokola. Klidne bych mela takovej program kazdej den 😀 A mladsi sla teda ve 22 mesicich do skolky nastesti.
Ráno udělám, co je potřeba, a jdeme ven. Když přijdeme domů, uvařím, najíme se a jde spát. Po spaní buď zase jdeme na procházku, do herničky, nebo se sejdu s rodinou či kamarádkami. A večer, když usne, dodělám, co je ještě potřeba. Úklid moc neřeším a přes den hračky neuklízím. To bych nedělala nic jiného.
Mám čtvrté dítě a v herničce jsem byla jednou jedinkrát s nejstarší dcerou a stačilo. Jako jsem společenská, ale se ,,svýma lidma". Moje rodina, kamarádky, nemám problém. Ale aby tam na mě cizí bio ženský koukaly jak na vraha jen proto, že jsem dala kupovanou nebio kapsičku (přesnídávku), na to zvědavá nejsem. Ani na to jejich předhánění, co které dítě umělo dřív. I na hřiště jsem chodila nejradši když tam nikdo jiný nebyl, nebo právě s kamarádkami. Až se staršími dětmi jsem pak chodila občas do herny kde si rodiče dají kávu a děti se vyřádí jakž takž samy. Hodně jsem chodila ven, s kočárkem, později bez, objevovaly svět, sbíraly klacíky, kamínky. Teď momentálně jsem na mateřské s dcerkou. Každý den bez ohledu na počasí jsme 2x denně venku. Je zvyklá přes den usínat v kočárku.
Měla jsem něco podobného a slušně mi z toho začalo hrabat, chodili jsme hodně ven. V herničce jsem nebyla ani jednou, když byla malá. Ostatní matky jsem neřešila, ani na kafíčkách jsem nevysedávala. Nachodila jsem se hodně s kočárkem a pak s malou na procházky za každého počasí. Taky skoro vůbec nebala nemocná. Občas na hřiště venku, tam ale ještě doposavad hlídám cizí děti, dceři je 6 venku jsme pořád,ale samotnou jí ještě ven nepustim .

Žij tál jak tobě vyhovuje 🙂 ja jsem byla na mateřské raději doma než abych porad lítala za nějakýma kamarádkama. Každý to má nějak.