icon

Kde vzít tříleté děti na projížďku na koni ve Středočeském kraji?

eeevelyn
2. čer 2022

Ahoj maminky,

měla bych na vas prosbu, nemáte nějaký tip, kde si malé děti 3 roky mohou povozit na koni (Středočeský kraj)?
Chtěli jsme jet do Farmarku v Soběhrdy, ale odepsali mi,že již jejich pony nejezdí.

Děkuji moc za jakýkoliv tip

babka
2. čer 2022

@eeevelyn my byli kdysi tady a bylo to fajn https://www.zooparkzelcin.cz/. Akorat nemaji myslim poniky, ale vetsi kone, ale dcera tenkrat byla taky jeste mala a moc se jí to líbilo.

slecnami
2. čer 2022

V Soběhrdech už nejezdí ?? Díky bohu za to, byli jsme tam vloni a když jsem tam ty koníčky viděla - na přímém slunci, mrňavá ohrádka...bylo mi do breku.

gracinka7
2. čer 2022

@eeevelyn u mě. Jsme asi 6km od Soběhrd.

drep
3. čer 2022

@hojda ty jo, never ever. Byla jsem tam jezdit jednou a fakt ne. Ale kousek dál je JK Marco (Doubek), tak budou taky ochotní povozit

hojda
3. čer 2022

@drep my byli jen jednou, zadny problem nebyl. Kamaradka tam jezdi casto, tak nam to doporucila. Co se vam stalo?

drep
3. čer 2022

@hojda nestalo se mi nic, ale jsem velmi zkušená jezdkyně a dost jsem prošla i podobných komerčních jízdáren. Paní majitelka, která mě vůbec neznala, se spokojila s tvrzením, že jezdím, posadila mě na Araba s pelhamem (jedno z nejostřejších uždění, která patřil fakt do zkušené ruky) a vyrazily jsme do terénu. Zodpovědný koňák nikdy nevezme člověka, co nezná ven, aniž by jej prověřil v klidu jízdárny. Nikdy nedá někomu, koho nezná, do ruky super ostrý uždění. A lze předpokládat, že podobně “zodpovědně” se bude chovat k čemukoliv jinýmu, takže tam bych svoje dítě na koně posadila. Jsem zároveň koňák a zároveň docela zkušená zdravotnice, pečující o lidi po úrazech a koňské úrazy jsou na 99% chybou nezodpovědné osoby, která má být ta zkušená, takže nějaká pravidla bezpečného chování u koní fakt ctím

hojda
3. čer 2022

@drep Aha, tak to já nevím, paní majitelku jsem vůbec nepotkala. Měli jsem domluvené to půjčené poníka s doprovodem a tím, že tam ta kamarádka jezdí často, tak jsem to ani nijak víc nezkoumala. Dostali jsem poníka a doprovod a hodinu se s ním prošli po lese.