Kolik kojeneckých lahví denně spotřebujete?

anadriewen
5. kvě 2016

Ahojky,
chtěla bych poprosit maminky dětí na UM o radu, kolik kojeneckých lahví asi tak denně "spotřebují"? Jde mi to, jestli máte třeba dvě tři, které neustále umýváte a vyvařujete, nebo máte sadu deseti patnácti lahví, které prostě až dojdou jednorázově vyvaříte? Nějak si nevím rady, hledala jsem nějaké podobné téma, ale nenašla jsem. Všechny se zabývají jen tím, jaká lahev nebo savička je dobrá. Předem moc díky za případné rady.

martinakab
5. kvě 2016

Je spíš na tobě co ti bude víc vyhovovat. 🙂

evulina77
5. kvě 2016

@anadriewen na to máš ještě čas a třeba budeš kojit a nebudeš potřebovat žádné...

te_reza
5. kvě 2016

Mám jednu, plastovou. Po jídle vymyji jarem "pro děti" a propláchnu žhavou vodou z konvice, vyvařuju jen večer. Holce jsou 3 měsíce a je zdravá jak řípa. Když už je zašlá, tak jí vyhodím a koupím novou.

zmrzlinka
5. kvě 2016

já jsem měla tři.V jedny jsem převařenou kojeneckou vodu a dvě na krmení.Dve protoze aby jsem v noci nemusela nic umývat 🙂 Měla jsem lahve z DM.

monikagurthova
5. kvě 2016

Holky je opravdu potřeba prevarovat kojeneckou vodu? Za nas tohle nebylo a dělalo se UM z vody z vodovodu.....mame svoji dobrou vodu a protože jsem UM musela koupit rychle (doslo mi mléko a mala mi tu chudák rvala hlady) nekupovala jsem kojeneckou vodu. A potom mohu umývat i normálním prostředkem nebo vyloženě musim jar pro děti? Děkuji moc

saoirse
5. kvě 2016

Máme čtyři - je to počet, co se vejde do sterilizatoru a navíc, když se mimi budí po třech hodinách, pak je pohodlné si v noci odpustit vymývání🙂 Jinak myslím, že vodu je pro malá miminka vhodné převařovat - že je kojenecká znamená, že v ní nejsou nežádoucí chemické a minerální látky (není "těžká"), ale neznamená, že je sterilní. Mikroorganismy vyhubíš právě varem.

saoirse
5. kvě 2016
monikagurthova
5. kvě 2016

@saoirse děkuji 🙂 takze voda jako voda 🙂 v podstatě no sterilizator nemám tak holt budu prevarovat. Za to spokojene miminko to stojí 🙂

craki
5. kvě 2016

Lahvicky jsme meli ze zacatku 4. Ale koupili jsme sterilizator, do ktereho se jich vveslo 6, tak jsme prikoupili lahvicek. Prcek taky jedl 6krat denne, tak jsme myli a vyvarovali jednou denne.

A k vode.. Zalezi kde clovek bydli. v Brne byla voda katastrofalni, kupovali jsme kojeneckou, ktera ma nizke vsechny mozne i nemozne latky.. I tu jsme ale prevarili protoze nikdy clovek nevi jak byla skladovana... Pak jsme se prestehovali do Beskyd, a tam jsme prevarovali kohoutkovou... Od 10m jsme ale v cizine kde pijeme pouze balenou vodu, a tu mu jen ohrivame, neprevarujeme.... Takze asi tak 🙂

yelowangel
5. kvě 2016

@monikagurthova To právě není voda jako voda. Proto je to kojenecká voda. Když pominu chlor tak se ti může stát že se ti dítě začne dusit. Ne teda doslova ale úplně zmodrá. Taky jsem viděla takový případy. A doktoři pak matky seřvou protože byli líný koupit koj. vodu a ta co mimču dali měla moc dusičnanů a tím pádem zmodrali protože se jim neokysličovala krev. S tímhle si nehraj. Za postižení ti to snad nestojí.

yelowangel
5. kvě 2016

@anadriewen Co se týče lahviček my máme 2 na sunar a 1 na čaj a vyvařujem pokaždý

yelowangel
5. kvě 2016

@monikagurthova mimochodem kojeneckou vodu doporučujou pediatři aspoň do 1 roku

monikagurthova
5. kvě 2016

@yelowangel no my mame vlastní vodu ze studne špičkové kvality tak nevim. Ale asi to riskovat nebudu

luckylee
5. kvě 2016

Nase pediatra rikala ze uplne v pohode staci kohoutkova a to od narozeni.Bydlime v Ostrave.

mejan
5. kvě 2016

Co se tyka vyvarovani, tak laktacni poradkyne mi rikala, ze vyvaret lahvicky se nemusi, staci vymyt hodne teplou vodou. Detska doktorka zas, ze kojeneckou vodu urcite pouzivat do pul roku veku, pak zalezi na nas. tak si vyberte, co clovek, to nazor

saoirse
5. kvě 2016

@monikagurthova Pokud máte vlastni studnu a kvalitní vodu, klidne bych si ji nechala otestovat (udělat rozbor) a porovnala s limity látek pro vodu kojeneckou, pak budeš mit jistotu a ušetříš slušné peníze za balenou.

pampeliska1
5. kvě 2016

Dopředu bych nekupovala žádnou, max. jednu. Dá se to pak kdykoliv dokoupit. Radši bych si nastudovala zásady a rady ke kojení, příp. sháněla kontakty na dobrou laktační poradkyni ve svém okolí, než trávila čas vybíráním lahviček. Stejně každému dítěti pak může vyhovovat něco jiného.
@anadriewen