Kolotoč na postýlku. Jaký?

marumarun
3. srp 2016

Ma smysl kupovat drazsi kolotoc s melodiemi, nebo dite zaujme i nezvukovy? Chystam se poridit spis nejaky ne moc drahy. Co se osvedcilo vam? Prijimam rada i tipy na konkretni kolotoce, s nimiz mate zkusenost 🙂

martiniquest
3. srp 2016

Zkušenost ještě nemám, jsme těsně před porodem, ale vymyslela jsem to tak, že jsem koupila tady v bazaru Fisher Price Rainforest. Hraje, hýbe se, svítí a vypadá fakt skvěle. Normálně stojí 1600 Kč, já ho sehnala za 8 stovek a vůbec na tom není znát, že už to někdo používal. Na kolotoči snad ani nelze nic opotřebovat (pokud se k tomu člověk nechová jako hovádko). Takže za sebe - koukni na bazary. Je naprosto zbytečné kupovat všechno nové. Spoustu věcí malé mimino prostě neopotřebuje, tak proč utrácet za nové věci a potažmo i zatěžovat životní prostředí výrobou nového výrobku, když stejně poslouží i starší.

fidorka86
3. srp 2016

nejlépe žádný a nebo když už tak si něco podobného vyrobit: http://www.montessoridoma.cz/?p=9856
http://www.montessoridoma.cz/?p=9871
http://www.montessoridoma.cz/?p=6765
http://www.montessoridoma.cz/?p=4434

Miminka vidí ze začátku černobíle, takže pro první týdny je nejlepší třeba toto: http://www.montessoridoma.cz/?p=3466

🙂

martiniquest
3. srp 2016

@fidorka86 Taky mám vyrobený, ten půjde nad přebalovací pult 🙂
Výrobní cena asi 25 Kč.

petralauf
3. srp 2016

Mně proslulá dr. Zejdová několikrát opakovala, že kolotoč v žádném případě nepořizovat.
Dítě potřebuje hračku uchopit a prozkoumat, a ne se do zblbnutí koukat, jak se nad ním něco točí (je to mimo jiné nápor na nervovou soustavu - že si tím akorát zadělá na epileptický záchvat).

PS Nehodlám tu s nikým polemizovat, jen reprodukuju cizí názor, který mi přijde celkem rozumný.

verka4d
3. srp 2016

My jsme měli kolotoč nad postýlkou u všech čtyřech a opravdu to nikomu neublížilo 🙂 Menší miminka zaujal,vydržely být v postýlce v klidu o chvilku dýl,starším už jsme ho pak sundávali a hráli si s ním. Naposled jsme kupovali v Dráčiku s plyšovými zvířátky,hrající příjemné tiché melodie,stál 350,- Kč a vydržel opravdu dlouho.