icon

Je kroužek Nerf ve škole pro syna vhodný?

ivkasolavova
8. srp 2023

Dobré ránko , holky dali by jste syna na kroužek ve škole Nerf ? Měli pohybovky ale ty letos jim zrušily . Jsem na vážkách ,myslím že by ho to bavilo je takový hravý ještě. Ale teď to slovíčko ALE , moc se mi nelíbí mít kroužek se zbraní . Nevím teda o čem to má být ale prostě je to zbraň . Na jiné kroužky nechce ,keramika ho nebere , zumba také ne a florbal zkusil ale nešlo mu to tak nechce . Co by jste dělali vy? Nemusí mít nutně kroužek není to povinné .

Strana
z2
ajja87
8. srp 2023

@ivkasolavova ahoj,za me bych ho nedala,sice nemam s tímto krouzkem zkušenosti,ale podle me to není kroužek, ktery by ho nějak rozvijel,prece jen v jinych krouzkach dochází k nějakemu rozvoji,ale lítání s ,,pistolkou,, mi nepřijde moc rozvíjející 🤔nejak jsem smysl těchto kroužku nepochopila a ,,hrat na vojaky,, si muzou doma a ne v detech, ještě v dnešní době ,probouzet větší agresi,bojovnost nebo jak to nazvat....

ivetka7686
8. srp 2023

@ivkasolavova jeee to by se našemu synovi líbilo 😁😁on miluje vojáky a Nerf souboje 😁jeho bratranec měl narozeniny a měl oslavu s tím že měli Nerf fight a všechny děti to bavilo a měli skvělou zábavu. Záleží na Tobě, ale já bych syna dala prostě zkusit a uvidíš

ai30
8. srp 2023

@ivkasolavova Nedala, uz proto, ze to nebude uplne krouzek pro nejostrejsi tuzky v penale, behat s pistolkou neni nejaky skill, ktery by dite muselo trenovat. Mne se teda ty pistole na hrani prici celkove, synum bych to nekoupila, ale i bez toho mi to jako krouzek prijde proste absurdni.

cilkat
8. srp 2023

Jsem jedna z těch, kdo se aktivně věnují LARPu (lítání po lesích s mečem - trpaslíci proti skřetům a tak), okrajově Airsoftu (vojáčci s plastovejma kuličkama). Rozhodně nesouhlasím s tím, že to není rozvoj dítěte. Je to rozvoj nejenom pohybu, ale i spolupráce , strategie a především samostatnosti... Takovej trochu méně uhlazenej skaut (tady mě skauti asi praští, ale sami se oboum aktivitám občas věnují).
Kdyby moje dítě melo k dispozici takovýhle kroužek, a chtělo na něj, tak ho rozhodně zvažuju, ale budu chtít přímo vidět vedoucího. Budu chtít znát jeho přezdívku a poptám se na něj v příslušných komunitách. ... Protože svým způsobem jsme vnitřně regulovaná komunita, která má velkou tendenci být k sobě ohleduplná a pomáhat si (což je prostě krásný). Jenže i mezi námi jsou blbci. A přijde mi, že ti blbci jsou svým způsobem "odjištění", tudíž nebezpečnější, než by člověk očekával u kroužku, za kterým stojí nějaká oficiální organizace.

Taky teda nepíšeš věk syna. Považuju to vhodné tak pro 12 +. uplně krajně 10+... o moc níž si fakt nejsme jistá.

jasminek2012
8. srp 2023

Narozdíl od ostatních dam zde muzu napsat vlastní zkušenost. Syn na tento kroužek chodil, protože Nerf měl doma, ale neměl s kým hrát. Bylo tam X kluků jeho veku, vylitali se na zahradě nebo v tělocvičně, rozhodně lepší než sedět doma u pc. Ty Nerfky mají měkké náboje, děti to nebolí. Kluci se potrebuji vylítat, vybít energii, souboje...ten kroužek není nic špatného. A rozhodně nemá syn větší sklon k agresivite, naopak, je jak beránek. Klidně bych ho tam dala.

jasminek2012
8. srp 2023

@ai30 proč absurdní? Je to kroužek pro kluky, ne pro vás. U nás si to děcka maximálně užili.

kamino
8. srp 2023

Proč ne, jak bylo psáno výše, pokud budou mít dobrého vedoucího, Určitě dbát na ochranné brýle a je to určitě fajn, rozvíjí se postřeh, taktika.. Chodila jsem s prckem do Nerf Arény a každý trénink si maximálně užil, vylítal se, spokojenost.

cilkat
8. srp 2023

@ai30 A co třeba kroužek sebeobrany... To taky není něco, co by se muselo trénovat? Protože ten základ je tu reálně stejný: odhadnout nebezpečí a pokud už se o něj dostaeš, tak zareagovat. Ty technické způsoby reakce už jsou jen třešnička na dortu - ale právě tou třešničkou se obvykle začíná, aby to lidi nalákalo, že.

anita003
8. srp 2023

Za mě je to taky super... U nás se otevírají 4 kroužky pro různé věkové kategorie a vždycky je kapacita naplněna téměř ihned po vypsání... Děti to prostě baví, vyblbnou se, naučí se spolupráci, taktice... Jestli bude moje dcera chtít, tak ji na to taky klidně napíšu, až bude starší 🙂

ai30
8. srp 2023

@cilkat Tak sebeobrana a nerf je trochu rozdil... Pokud se teda clovek neplanuje prestehovat do Texasu, tak mu velka taktika z nerfu bude presne na dve veci.

ai30
8. srp 2023

@jasminek2012 Hele, je to lepsi nez sedet doma u pc, ale presne, tam proste ocekavam jen decka, ktere doma jinak sedi u pc a hybou se jen tehdy, kdyz u toho muzou na nekoho strilet. Proti gustu zadny disputat, ale proste ten prinos krome vyse zmineneho nevidim.

cilkat
8. srp 2023

@ai30 Hrozně záleží na způsobu vedení kroužku a na jeho technických možnostech. A také na tom, co si z něj dítě odnese. Ono to fakt nemusí být jen o střílení. A taky může.

Jako já chápu to dilema, jestli podporovat "vojenství v dítěti". Chápu, že pro mnohé z nás to je prostě "fuj". Jenže často je to opravdu o úhlu pohledu. Dobře vedený kroužek tomu dítěti i nabídne víc těch úhlů. Špatně vedený se může zvrhnout v klasickou vojenskou šikanu těch "tupých tužek v penále", no.

evik19
8. srp 2023

Kdyby byl takový kroužek u nás, tak tam syna klidně dám.A agresivní ani hloupý rozhodně není. Nebrala bych to jako kurz s velkou přidanou hodnotou, ale jako zábavu na vyblbnutí a na protažení těla, které jinak většinu dne musí sedět ve školní lavici.

kamino
8. srp 2023

@ai30 Jinak s tím Texasem. Kamarád je instruktor střelby a naprosto nestíhá - kdyby se naklonoval, tak min 3x, aby stíhal nával lidí, co se chtějí naučit střílet a vůbec dovednosti, co se obrany týče. Syn byl už dvakrát na airsoftovém táboře a nadšený a když vidím, co se tam naučil, že mu to dost dalo i v takovém tom praktickém přemýšlení, tak jsem ráda a to kdo mě zná může potvrdit, že zbraně fakt nejsou moje hobby, nemám je sama moc ráda, ale chápu to spíš komplexně.

ai30
8. srp 2023

@kamino No z toho bych se uplne neradovala (myslim prvni cast komentare), priblizeni Texasu fakt neni smer, kterym bych chtela aby se spolecnost ubirala...

kamino
8. srp 2023

@ai30 Mám obavu, že v tomto směru to asi nebude záležet na nás... viz historie.

ai30
8. srp 2023

@kamino A na kom by to zalezelo? Ve skutecnosti to zalezi jenom na nas, to je ale ten problem, protoze jen malo lidi zvladne nedelat to, co si mysli, ze delaji ostatni...

kamino
8. srp 2023

@ai30 Takže pokud např. z důvodu klimatické změny se sem budou stěhovat z jihu obyvatelé s hodně rozdílným viděním světa, tak se budeme s nimi domlouvat? No, moc bych na dialog nesázela.. ano, je to hypotéza, ale jak jsem psala, historie mi dává celkem za pravdu.

ai30
8. srp 2023

@kamino Takze ty po nich budes strilet? To bude lepsi, nez se s nimi domlouvat? Ok, no...
A ty klimaticke zmeny ma v rukou kdo presne krome nas vsech? Volime chovanim a penezenkou.

lauriak
8. srp 2023

Ak tam syn chce chodit tak preco nie? Ved chlapci to maju v povahe, ze chcu bojovat. Nechapem tie nazory, ze nedam synovi do ruky zbran. Prave je lepsie ked sa vybije na takomto kruzku, kde je to organizovane. Moja dcera ma doma nerfku a obcas doma proste strielame na ciel. Nemam pocit, ze by to z nej robilo nasilnika 🤷🏼‍♀️

kamino
8. srp 2023

@ai30 Já v tuto chvíli říkám že asi ne, ale nikdy neříkej nikdy, ale jsem celkem ráda, že jsou i lidé, kteří by do toho šli. A změny jsou myslím díky mýcení pralesů, bezhlavému těžení surovin, drancování oceánů a znečišťování ovzduší tak rozjeté, že si myslím, že už je pozdě. Ale to jsme off topic.

glimmer
8. srp 2023

@ivkasolavova náš syn chodil tento školní rok na kroužek NERF, je mu 10 let a byl z toho nadšený. Kroužek byl na 2 hodiny (1xtýdně), chodili ven do lesa nebo v zimě do tělocvičny. Stavěli si nějaké úkryty, rozdělili se do týmů a "bojovali", viděla bych to asi jako je paintball.

leymea
8. srp 2023

Bohuzel takovy krouzek u nas neni, ale kdyby byl a syn by na nej chtel chodit tak bych s tim nemela problem.

ai30
8. srp 2023

@kamino Hele nic proti, ale pokud vidis jako reseni jakekoliv situace strileni imigrantu a tvuj syn chodi do Nerfu, tak to tak nejak potvrzuje tu moji teorii o tom, jake decka tam asi chodi a diky, ne diky.

kamino
8. srp 2023

@ai30 To jsem někde řekla? Je skvělé, že jsi přesně vystihla mé smýšlení 🙂)) Jooo trefa 🙂 Přeji krásný den 🙂

somalicats
8. srp 2023

@ai30 My jsme jako děcka před pětatřiceti lety (to mi bylo 10) blbli v lese s hokejkama místo pušek, hráli jsme na indiány (Vinnetou byl top), stavěli bunkry a "stříleli" se. A fakt z nás násilníci nevyrostli 😉. Naopak to byl super pohyb, protože do té hry člověk musel zapojit celé tělo. Moje druhorozená miluje lasergame, na její narozky jsme šli hrát - a taky je to vlastně střílečka. Jenže zároveň taktika, spolupráce... U těchto aktivit se děcka vyblbnou a utahají, za mě super.

martt
8. srp 2023

@ivkasolavova Kdyby moji synové chtěli tak bych je tam určitě nechala chodit. Jak tady píší výše, záleží jak ten kroužek bude vedený. Ale synovec chodí do krouzku Nerf a jen o lítání se zbraní to není. Je to hodně o tymovosti a taktice. Ale neučí to jenom taktiku"pri boji" ale předvídat, rychle se rozhodovat apod.. něco jako šachy. Taky u toho mají první pomoc. Což za mne vidím taky velké plus.

ivkasolavova
autor
8. srp 2023

Děkuji moc za vaše rady . syn bude mít 10 to jsem zapomněla dodat . zatím je právě na vážkách jestli jo nebo ne . Budou to mít hodinu v tělocvičně mají to místo družiny .

merope
9. srp 2023

@ivkasolavova Hodina běhu nebo hodina družiny. Co je lepší?

alpakovo
10. srp 2023

@ivkasolavova kolik je synovi let? Moji kluci (9 a 13) jdou na Nerf tábor příští týden. A můžu říct že to opravdu není jen o běhání s pistolkou. Ty děti potřebují plno vlastností,aby se jim v této hře dařilo. Je tam strategie, kolektivní spolupráce,rychlost, musí hodně přemýšlet, musí zvládat víc věcí najednou (běh, nabíjení a ještě sledovat okolí). Takže na rozvoj je to taky fajn,navíc na vojáky a policajty se zloději jsme si hrávali i my jako děti

Strana
z2