Poradíte s nafukovací vestou?

jankaa_
6. zář 2021
Uživatel jankaa_ je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankaa_.

Bolo by možné dať nafukovací vestu rukavky kruh a na krk babyring šlo by to, alebo namiesto nafukovací vesty záchrannú vestu.

areh
6. zář 2021

@jankaa_ pro jak starý dítě a do jaké vody (bazen/moře)? Mě toho přijde strašně moc. To to dítě můžeš rovnou zavřít do zorbing koule (promiň). Pořádná vesta dítě krásně udrží a nepotřebuje nic dalšího.

palja
6. zář 2021

@jankaa_ my jsme měli jen vestu a rukavky a úplně stačilo. Bez rukavku prepadavala dopředu.

izzylka
6. zář 2021

🤣 to vážně? 🤣 a jak se bude chudák dítě hýbat?

merope
6. zář 2021

Nafukovací vesta + kruh - to bych určitě nedávala, protože ten kruh by v tu chvíli nebyl tam, kde být má, ale mnohem níže a i na správném místě je kruh (klasický nafukovací) docela nebezpečný (ale s hlídáním dospěláka to není zásadní problém), takto bych ale měla strach i s dohledem - cokoli nafukovacího pod těžištěm hrozí, že se dítě přetočí hlavou do vody a už se nedokáže přetočit zpátky. S nafukovací vestou bych se bála, že budu mít problém ho pak chytit a přetočit i já.

Nafukovací vesta pak záleží přesně jaká - zjistila jsem, že ta, co jsme si půjčovali v bazénu, byla ne úplně ideální a nestačila, takže rukávky k ní byly potřeba. Ale z jedné kapsy ze dvou jí unikal vzduch, takže zase tolik nenadnášela.

Jinak jako ideál mi přijde plavací pás (ten jsem měla doma a nikoli u rodičů, kde jsme byli v bazénu) a k tomu rukávky. Plavací kruh se teda malému moc líbil a je to super věc - na držení v ruce a hře, plavání za kruhem a podobně (stejně jako destička, kačenka a další věci plavající na vodě).

Ale vždy třeba volit co je to za vodu, jaká je tam hloubka, jak je staré dítě a podobně.

zuzekk
6. zář 2021

A co to má být? Bójka? To jo..

cilkat
7. zář 2021

Proč hledáte takle náročné řešení? Pokud s dítětem třeba chcete jet na řeku a bojíte se, že spadne z lodi, seženete pěnovou vestu (třeba v decatlonu mají už od pidivelikosti).
Pokud chcete, aby dítě mohlo bezpečně "plavat" třeba v bazénu, tak se především potrebuje moct hýbat... Starší syn vzdycky plaval jen s rukavky. Mladšímu vadí voda výš jak po prsa, takže tam je podle mě nejbezpečnější ten kruh s rovnou přidělanými rukavky ("polovesta") - drží dítě kolno k hladině, takže se moc nenamoci.
Pokud chcete dítě učit plavat, doporučuje se plavací pás, který zvedá těžiště dítěte a umožňuje přirozený pohyb, ale vyžaduje, aby dítě udrželo zpevněné tělo, jinak jde obličej do vody.
To, co navrhujete, pravděpodobně zvedne dítě nad vodu takovým způsobem, že se bude zcela nekontrolovatelně převracet a bude to vlastně nebezpečnější, než hodit dítě do vody bez ničeho.