Sedátko na kolo pro dítko, máte zkušenost?

elleonorecka
30. bře 2015

Milé maminky, chtěla jsem vás poprosit o radu. S manželem bychom rádi při pěkném počasí vyrazili na výlet na kole. Ne třeba hned, ale tak v květnu-červnu..Máme doma 9-měsíčního drobka a přemýšlíme nad sedátkem na kolo. Máte nějaké zkušenosti s nějakým konkrétním? A kde je podle vás lepší mít dítko, ve předu nebo v zadu? Díky všem za sdílení rad a zkušeností 🙂

petule12
30. bře 2015

@elleonorecka nemáte to v dotazu, ale my jsme používali vozíček za kolo. Dítku tam bylo pohodlněji 😉

elleonorecka
autor
30. bře 2015

@petule12 Díky za tip. Ale my jsme několikrát vozíček viděli, ale zdálo se nám to nebezbečné, ale nevíme o tom nic víc, takže nemůžeme soudit

petule12
30. bře 2015

@elleonorecka tak dítko je tam připoutané pásem jako v autosedačce. Dala jsem mu tam pití a nějakou hračku a spokojenost. Občas si i zdřímlo. Jediné je, že je níže. Ale s kolem zase můžeš spadnou. Když dítko spí tak tam visí. Ono každé má bohužel své pro i proti.

petule12
30. bře 2015

@elleonorecka jinak sedačku co máme tak dozadu a v pohodě 😉

elleonorecka
autor
30. bře 2015

@petule12 to je pravda, každé má něco dobrého aj špatného.. ještě porozmýšlíme 🙂, děkuju za názor ;)

dudysek
30. bře 2015

Jestli můžu, tak bych dávala dítě do sedačky až když opravdu s jistotou sedí. Přecijen tam bude sedět třeba i pár hodin a ještě s otřesy, takže by to mohlo zatížit jeho páteř. Volila bych raději vozík. Jinak co se týče sedaček, já jsem byla nadšená s Hamax siesta http://www.kola-online.cz/detska-sedacka-hamax-... . Je totiž dost polohovatelná, takže si synek mohl pohodlně schrupnout, ležel u toho, pěkně to s ním houpalo. Jen jsem musela někdy obvázat třeba mikinu pod krčkem, protože mu padala hlavička - to bylo asi jediné, co se mi nelíbilo. Jinak oproti vozíku se mi líbí, že mám dítě "pod kontrolou", mohu s ním komunikovat a má také lepší výhled. Synek odmala kolo miloval. A taky jsem s ním upadla na bahně, zadek kola je pak přecijen těžší a těžiště se mění.

ivasad.
30. bře 2015

@elleonorecka taky máme vozík, croozer kid a máme i zadní sedátko Author (na sedlovku). Sedátko na krátký přejezdy, na výlety croozer. Děti jsou radši ve vozíku. Mají v něm pohodlí, hračky, pití, svačinku... pohodlí na spaní. V sedátku nemají moc výhled, manžel je velikej. Pokud uvažujete jen o sedátku, tak určitě dozadu, to přední sedátko omezuje ve šlapání, menší lidi přes dítě podle mého musí mít i špatný výhled např. na díry v silnici. Ještě mi nedá nenapsat, že manžel jednou boural na kole, dost se potloukl a odřel, a děti ve vozejku se ani nevzbudily, ten zůstal na kolech.

lrg
30. bře 2015

Diskuzí na tohle téma je spoustu, ale fakt není pravda, že by byl vozík nebezpečný oproti sedačce. Naopak, má bytelnou konstrukci a když spadne kolo, vozík se ani nehne. A kdyby došlo k nejhoršímu a ťuklo do Vás auto, tak určitě je dítě mnohem víc chráněné právě ve vozíku, než s vámi na jednom kole, kde ho vlastně nekryje vůbec nic. Nevýhodu tu má ale tu, že tam od kola lítá dost bordel a jelikož ho v létě nemůžete mít úplně zavřený, je třeba pořešit nějakou hodně hustou sítku. My tam dáváme moskytiéru co se prodává na kočárek a je to v pohodě.

sheeni123
31. bře 2015

Ja jezdim casto, mame sedacky vzadu-dite je tam kryte-vitr, hnyz.. Jezdili jsme s obema, az uz dobre sedeli, jakje tu psano, hopsa to a jsou to otresy na pater. Jezdili jsme od roku a trosku. Decka jaou obe spokojeny. Sedacky mame hamax. Jezdime hodne po okreskach a tam se nam vozik nehodil.

konidana
31. bře 2015

@elleonorecka Do roka věku dítěte je na sedačku brzo - osobní zkušenost. Neměla jsem z toho dobrý pocit. Vozík byl lepší, ale někam jsem ho vzít nemohli(nevlezl se do auta, ale projeli jsme s ním veškerý terén). Také mi nevyhovovala zadní sedačka, kvůli špatné kontrole a komunikaci s dítětem. Nejdříve jsem sedačku vpředu zavrhla, ale jak jsem to zkusila, bych už dozadu dítě nedala (krom toho, že teď občas svezu dceru(7r) na nosiči:D)

blanka.k
31. bře 2015

@elleonorecka když jsem byla kupovat sedačku 3roky zpět, bylo mi řečeno, že dopředu už by se vůbec kvůli bezpečnosti dávat/prodávat sedačky neměly 😉 Takže pokud sedačku, tak dozadu. Dál bohužel neporadím,já potřebovala dopředu - na dospěláckou koloběžku, tam to jinak nešlo. 😀

terunka88
31. bře 2015

Máme koupenou a připravenou Hamax Siestu, čekáme až malej bude sedět 🙂

sara84
31. bře 2015

My to zkoušeli v sedacce od 9 měs.kdy už pěkně seděl, ale jen polehoucku, opravdu aby si zvykla..moc nadšenýz toho nebyl, bal se. Za rok už to bylo lepší a už se mu to líbilo 🙂 Sedačku mame do zadu, hlavní mi přišlo, aby měla vykrojeni na helmu, aby nemusel mít predklonenou hlavu, to některé starší nemají! Vozidel za mě ne, dýchat zvireny prach u země..nic moc nevidí..

elleonorecka
autor
1. dub 2015

Děkuju za názory všem 🙂.. naša malá už právě pěkně sedí, tak čekáme na teplejší počasí a chceme to zkusit. Vozík by byl sice pohodlnější, ale na komunikaci a přehled nic moc.. a je pravda, že čistého vzduchu by tam taky moc neměla.. tak uvidíme. Máme zvědavé dítko, tak třeba nám to vyjde 🙂.. A jsou i tak malé helmy?

terunka88
1. dub 2015

@elleonorecka Já nejmenší našla od obvodu hlavičky 46 cm..