icon

Tipy na lehké dětské kolo místo Woom?

fifinka2020
27. led 2025

Ahoj, chtěla jsem se poradit ohledně dětského kola. Hledáme teď nové ve velikosti 20 (syn 7 let a zhruba 118 cm). Syn začal jezdit poměrně pozdě, jako první měl takové těžší kolo z Decathlonu a vůbec mu to na něm nešlo (B Twin). Pak jsme mu koupili s bazárku Woom a změna byla markantní – ihned vyšlapal kopec a začal jezdit jako drak. Nyní ale potřebujeme pořídit větší a rádi bychom sehnali nějaké levnější, než je Woom – to i z druhé ruky vyjde kolem 10 000. Tak jsem si chtěla zeptat, jestli máte zkušenost s nějakým lehkým kolem, které by se mu zhruba vyrovnalo? Nemusí to být úplně to nejlevnější a nejtěžší ze sportu, ale dívala jsem se, že v Decathlonu mají i nějaká váhově poměrně srovnatelná s Woom, tak jestli třeba máte někdo zkušenosti s tím? Budu moc ráda za vaše zkušenosti!

barmil
27. led 2025

@fifinka2020 beany. Měli jsme 16 pro 3.letého, syn jel hned a bez koleček, letos budeme kupovat 20.

flyhigh
27. led 2025

@fifinka2020 Core Nipper superlight. Pro sedmileté dítě bych už ale spíše doporučila velikost 24.

konidana
27. led 2025

@flyhigh vetsina deri neda prechod z 16" nebo 18" rovnou na 24". Ono i ten prechod z 20" je celkem velky skok.

Jinak nase deti mely 20" nejakyho Authora (myslim Cosmic nebo Agang nebo tak neco ). Dobry kompromis cena/vykon. Kolo do 10kg (8 nebo 9kg je ok)

slunea
27. led 2025

Moje děti mají kola Stuf. Jsou lehké jako woom a nejsou tak drahé. Podobně vysoký syn má taky 20" a je mu akorát. Do většího bych ještě nešla, ať se mu kolo dobře ovládá.

slunea
27. led 2025

@slunea Stuf LW se jmenuje ten lehký model

lennus
27. led 2025

@fifinka2020 Ahoj, Woom je děsně profláklá značka, přitom je tolik jiných lehkých kvalitních kol. Mrkni i z druhé ruky, třeba na FB skupinu lehká kola.

My měli Core, Beany - vhodné pro drobnější či menší děti, rám je menší než například stejná velikost toho Woomu. Syn má Apache, taky super lehké a minimalistické kolo.

Tady seznam, co mě zaujaly:

Core
Beany
Apache
Author Matrix, Stylo, Cosmic
Superior fly
Rockmachine
Rascal
KUbikes
Frog
Amulet
Academy
Rascal
Early rider
Woom
Levit koko

lennus
27. led 2025

@flyhigh Syn 11 teprve z 24 vyrůstá, letos budeme kupovat větší a dcera na jaře 7 dorůstá do velikosti 20 po něm, takže bych neřekla, že 24 je na sedmileté. Velikostně byly tabulkoví, ne velcí ani malí.

janaaanna
28. led 2025

@fifinka2020 syn mel Author Cosmic, byli jsme spokojeny, mohu doporučit (a budu ho ted prodávat, kdybyste chtela)

atij
28. led 2025

@fifinka2020 my máme Amulet tomcat. Dvacítku jsme měli ještě woom, ale kdybych tehdy měla větší přehled, klidně bych pořídila už tu 20 Amulet.

mafulin
28. led 2025

Ja jen k té velikosti - 20 je myslím už skoro zbytečné kupovat. My teď kupovali už 24 na stejne vysoké dítě. 20 měl mezi šestým a sedmým rokem a už je mu malá.

swan42
28. led 2025

Tady se pripichnu, resime to samy 🙂
Taky mame woom a radi bychom dalsi lehke, ale levnejsi kolo, proto mi radit beany nebo racsal apod prijde trochu mimo, kdyz stoji stejne jako ten woom 🙈
Premyslime nad Amuletem nebo Apache

majaveja
28. led 2025

Přidám se ke spokojeným s Author Cosmic. Poměr cena/výkon super a kupovali jsme bazarové za 3000.

a_netk_a
28. led 2025

Taky aktuálně resime kolo. Syn od 3,5 let jezdi na rascal. Teď mu bude 6 a má 123 cm. Rascal 20 je mu malé. V sobotu jedeme vyzkoušet rascal 24, ale mám strach, aby mu nebylo velké.

fifinka2020
autor
28. led 2025

Moc všem dekuju. Možná zkusíme někde na prodejně trn rozdíl 20 x 24. Syn je ale hodně drobný, není moc fyzicky zdatný (prostě na kluka nemá tolik sil), tak vím,že kamarádi už berou 24,ale bojím se, že by to na něj bylo ještě moc...ale zkusíme.
Mrkneme na nějaké doporučované značky tady

fifinka2020
autor
28. led 2025

@janaaanna A odkud prosím jste?

journals
28. led 2025

Beany 20 jsme dávali synovi k 5.narozeninám a v pohodě na něm jezdil. Takže jestli ten sedmileťák není úplný drobek, tak bych zkusila tu 24

lennus
28. led 2025

@fifinka2020 Jestli je drobný, Beany je ideální. Dcera kola dědí po bráchovi a 16ku jsme jí koupili jediné nové růžové a právě Beany. Stálo 8 a v době prodeje po ní ještě zdražila nová na 8,5. Prodali jsme hned za cca 7,5. Bylo furt krásné, jezdila na něm dvě sezóny.

lennus
28. led 2025

@swan42 Beany je rozhodně levnější než Woom a Rascal

hobie
28. led 2025

@fifinka2020 zdravím.. je mnoho faktorů pro výběr správné velikosti 😉.. není to jen výška dítěte, ale také jeho váha a zkušenosti. U velikosti kola také.. můžete mít kolo 24, ale menší rám a bude vyhovovat i 6-ti letému.. syn měl 20 Amulet, od 6,5 24 Amulet a další kolo bude určitě zase Amulet.. česká značka, super cena, kvalitní a lehká kola.. také záleží na terénu, do města na chodníky se hodí jiné kolo než do lesa 😉. Tak šťastnou ruku při výběru 👍..

swan42
28. led 2025

@lennus novy Beany 20 stoji 11 000. Woom 4 13 000. To mi neprijde moc rozdil.

flyhigh
28. led 2025

@fifinka2020 Ono ani tak nezáleží na průměru kol,ale hlavně na velikosti a geometrii rámu.
Pro menší dítě vybírejte rám se ,,slopingem,, kdy se horní rámová trubka snižuje od řidítek k sedatku. Pak jde sedátko dát níže, než u kol, které mají horní trubku vodorovně se zemí. Teď mu kolo možná bude trošku větší,ale za rok byste asi kupovali nové.
A čím větší průměr kol, tím kolo ,,jede rychleji,, , a je i pohodlnější v terénu,na nějakých nerovnostech.
A beru to také podle svých dětí,kdy dítě 6 a čtvrt roku (cca 120cm), samo přesedlalo z 20 na 24 svého staršího sourozence.

janaaanna
29. led 2025

@fifinka2020 psala jsem zprávu

lennus
1. únor 2025

@swan42 Je to rozdíl 2000,- Pro někoho v rodinném rozpočtu může být a málo to není. Ale je fakt, že se pak tato kola dobře prodají.

swan42
1. únor 2025

@lennus zakladatelka (i ja) hleda neco levnejsiho.
Spis neco kolem 8 za novy bych rekla.
Kdyz mam 11 na kolo, tak mam i 13...

arzakon
1. únor 2025

Core nipper ultralight…dcera si nemohla vynachválit, úžasně lehké, dcera ho miluje. Teď dostane k narozeninám větší od stejně firmy.

lennus
2. únor 2025

@swan42 My máme skoro všechny kola pro děti z druhého ruky a byly ve skvělém stavu, většina lidí s dětmi nejezdí závratné vzdálenosti, spíš je to jen o péči.
Upřímně, já jsem na Woom alergická, přitom existuje spousta jiných lehkých kvalitních kol a českých taky, my byli s Beany opravdu spokojení a pro nás je třeba rozdíl kolo za 8 nebo 10. Teď budeme řešit u staršího 26 a tam to už bude trochu jiné a ty 2000 tam zadní pro nás nejsou, ale u menšího asi jo.