icon

Trampolína nebo zahradní domeček. S čím si děti vyhrajou více?

zuzita15
5. črc 2020

Holky, poraďte dle vašich zkušeností, s čím si děti vyhrajou na zahradě víc, s trampolínou nebo zahradním domečkem s kuchyňkou? Mám skoro dvouletou dcerku. Děkuji za hlasování 😉

Strana
z2
blondynka400
6. črc 2020

@victress to moje holky ani ne, ale pořád mají někde nějaké modřiny a odřeniny. Ale souhlas, že nejhorší úrazy se stávají tam, kde by je člověk nemohl

@zuzita15 dvouleté dítě na trampolíně stejně ještě pořádně skákat neumí, spíš tam běhají a tak. Když je tam nenecháš nějak moc dlouho, nic jim to neudělá. Je ale fakt, že já bych dvouletému dítěti trampolínu nekupovala, přijde mi to zbytečně brzy, to využití tam nebude nijak velké.
Ad kolo, na odrážedle ale jezdí ne? Tam jsou úrazy za mne horší, než z kola... Jak bylo napsáno výše, při všem se něco může stát, i při obyčejné hře...

zuzita15
autor
6. črc 2020

@blondynka400 ja mam strasne opatrny dite, takze na odrazedle sice jezdi, ale zadna divocina 😂😂 z kopce jedine za ruku. Ale nijak extra ji to nebavi. Stejne starej synovec prave na trampoline skace, ma starsi segru, tak to asi okoukal. Svagrova je tam necha klidne cely odpoledne a jeste si libuje, jak jsou bajecne unaveny z toho skakani

marti89
6. črc 2020

@blondynka400 😂 Náš chodil na trampolínu od roka a půl, ve 2 dělal kotrmelce a vyřádí se tam opravdu dost. Ve 2,5 letech si oblíbil ve skoku dělat roznožky, teď jsou mu 3 a řádí tam pořád. Ale je fakt, že se pohybu a sportu nebojí. Krátce po 2. narozkách jsme byli v herně v ČB a zvládl vyšplhat lezeckou stěnu, se kterou měly některé starší děti problém, i já, musel na mě čekat..

blondynka400
6. črc 2020

@zuzita15 mladší to taky uměla hodně brzy, přesně to odkoukala od starší. Spíš jsem to myslela tak, že prvoplánovitě bych to pro dvouleté dítě nekupovala. Tak to je švagrová "dobrá " no 😀
Tak jestli máš opatrné dítě, trampolíny bych se nebála 😀
@marti89 je otázka, jestli je to dobře no.... Ale to už je každého věc 🙂 Mladší byla na tom podobně, já proti tomu nic nemám, když tím netráví celé hodiny. U nás je trampolína hodně oblíbená, ale už jsou ve věku, kdy jim nemá jak ublížit, naopak. Velká část dětí ale v trampolíně spíš blbne, když se koukneš, hlavně ty mladší....
A ta umělá stěna, děti jsou pavouci a jak jsou lehký, nemusí mít ani techniku a jsou rychlejší, než dospělý 😀

klaari
7. črc 2020

@blondynka400 zeptejte se na detske chirurgii

blondynka400
7. črc 2020

@klaari na to, že je velká část děti v dnešní době nešikovná se nemusím nikde ptát. Trampolína netrampolina. Ale nemůžou za to většinou až tak děti,ale jejich přecitlivělý rodiče.

lajochova84
17. črc 2020

U nás domeček spíše překáží. Koupili jsme.loni, teď jsou synovi tři a moc tam neleze. Pokud by měl sourozence a mohli se třeba před sebou schovávat, tak by to.mozna bylo lepší. Ale hlasuji taky pro trampolínu. Výborně se tam vyhraje i sám s míčem, ale občas prudi, že chce, abysme tam byli s ním.

lajochova84
17. črc 2020

@eithelwing neberte to jako útok, ale nejhorší zranění u trampolin? Co třeba kolo, lyže nebo auto? Pád z výšky na prolezacce? Já si myslím, že je to max nějaká zlomenina, když tam rádi více dětí a skáčou po sobě. Samotné dvou, tříleté dítě si určitě nezpůsobí nic hrůzostrašného. Pokud se bavíme o beznych trampolína ho s ochrannou sítí a řádně zapnutou.

puhelin
18. črc 2020

Domecek. Taky budeme letos vyrabet. Uz mame venku blativou kuchyn, piskoviste, houpacky na strome. Ale kdyz prsi, hlavne az bude podzim, domeek oceni. Zatim to udelame jako pristresek se dvema boky, do budoucna to mozna zaridim vic odpocinkove (valeni, cteni, odpocinek, houpaci kreslo).
Trampolinu nechceme. Maji moznost na ni blbnout u znamych, tchan taky planuje jednu koupit. Ale je to prilezitostne. Nelibi se mi ty otresy, ktere mozku a kloubum zpusobuje.
Jeste budeme delat lezeckou stenu, ale to tak za 2 roky nejdriv.

eithelwing
18. črc 2020

@lajochova84 Není to má zkušenost, ale zkušenost známého, který dělá na emergency. Pro mě osobně je těžké na pohled, jak tam skáče víc dětí najednou. 🤷

Strana
z2