icon

Caretero Lima Deluxe nebo Lionelo Azura?

verisek321
8. lis 2025

Zdravím všechny maminky. Mám takové dilema, rozhoduji se mezi koupí kočárku Lionelo azura a Caretero Lima Deluxe. Na to Lionelo jsem našla celkem dobré recenze ale nikde nemohu najít recenze na kočárek Caretero Lima Deluxe. Máte s tímto kočárkem někdo zkušenosti? Případně můžete tyto kočárky srovnat? Moc by jste nám pomohli. Děkuji. ☺️

pinkninja
8. lis 2025

@verisek321 Ani jeden kočár neznám. Jedna se o low end značky a je třeba s tím počítat.
Co mě ale zaujalo, že Caretero váží 17,1 kg! To mi přijde úplně neskutečný. Byť jen párkrát zvednout takovou váhu musí být masakr. Ani TFK neváží tolik a to uveze 34 kg. Tohle by pro mě byl rozhodující parametr. Hodne štěstí pri vyberu.

verisek321
autor
8. lis 2025
@pinkninja

@verisek321 Ani jeden kočár neznám. Jedna se o low end značky a je třeba s tím počítat.
Co mě ale zaujalo, že Caretero váží 17,1 kg! To mi přijde úplně neskutečný. Byť jen párkrát zvednout takovou váhu musí být masakr. Ani TFK neváží tolik a to uveze 34 kg. Tohle by pro mě byl rozhodující parametr. Hodne štěstí pri vyberu.

@pinkninja Podle mě jde s váhou asi hlavně o zvyk. Náš aktuální kočárek má 15kg a nějak nám to ani nepřijde. Je tedy fakt že zvedat ho musíme leda do auta jinak není třeba.
No měli bychom ho jen do terénu. Bydlíme na horách a náš kočárek to mimo asfaltové cesty prostě nedává. 🫣

pinkninja
8. lis 2025
@verisek321

@pinkninja Podle mě jde s váhou asi hlavně o zvyk. Náš aktuální kočárek má 15kg a nějak nám to ani nepřijde. Je tedy fakt že zvedat ho musíme leda do auta jinak není třeba.
No měli bychom ho jen do terénu. Bydlíme na horách a náš kočárek to mimo asfaltové cesty prostě nedává. 🫣

@verisek321 Jasny, vec zvyku. Rozumim. Ja osobně bych šla cestou bazaroveho TFK, Thule atp.

verisek321
autor
8. lis 2025
@pinkninja

@verisek321 Jasny, vec zvyku. Rozumim. Ja osobně bych šla cestou bazaroveho TFK, Thule atp.

@pinkninja No koukala jsem po nich ale i tak za ně chtějí více jak 10 tisíc a to mě na druhý kočárek přijde hodně. 🙂

kubesovaadelka
8. lis 2025

@verisek321 nemám porovnání a nemám zkušenost přímo s kočárkem Lionelo Azuro ale s kočárkem Lionelo annet tour, a katastrální, ještě ten den jsme ho vraceli zpět, byl krásný, přesně jak na fotce, ale kvalita kontrukce otřesný... Vyosene kolo viditelně hodně, privreli jsme oči protože jsme ho chtěli hlavně na polní cesty, ale co se mi stalo když jsem potřebovala vyjet jen 3 schody, to už jsem privrit oči nemohla, při vyjíždění 3 schodů se mi kočárek složil i s malou v něm, rozkousla si ret, jak chytla druhou o madlo, no hrůza. Za mě už Lionelo kočárek nedoporučuju, radši místo nového za menší peníz kouknu po kvalitním klidně bazarovým

verisek321
autor
8. lis 2025
@kubesovaadelka

@verisek321 nemám porovnání a nemám zkušenost přímo s kočárkem Lionelo Azuro ale s kočárkem , a katastrální, ještě ten den jsme ho vraceli zpět, byl krásný, přesně jak na fotce, ale kvalita kontrukce otřesný... Vyosene kolo viditelně hodně, privreli jsme oči protože jsme ho chtěli hlavně na polní cesty, ale co se mi stalo když jsem potřebovala vyjet jen 3 schody, to už jsem privrit oči nemohla, při vyjíždění 3 schodů se mi kočárek složil i s malou v něm, rozkousla si ret, jak chytla druhou o madlo, no hrůza. Za mě už Lionelo kočárek nedoporučuju, radši místo nového za menší peníz kouknu po kvalitním klidně bazarovým

@kubesovaadelka Ježíš to je hrůza 🫣 Ještě že se nestalo něco velkého.

pinkninja
8. lis 2025
@verisek321

@kubesovaadelka Ježíš to je hrůza 🫣 Ještě že se nestalo něco velkého.

@verisek321 A tech kočáru do terénu bude víc… Co Babyjogger Summit X3, trojkolka Peg Perego… Ta bude za pusu, ale kvalitou někde jinde…

verisek321
autor
8. lis 2025
@pinkninja

@verisek321 A tech kočáru do terénu bude víc… Co Babyjogger Summit X3, trojkolka Peg Perego… Ta bude za pusu, ale kvalitou někde jinde…

@pinkninja no babyjogger nevypadá zle ale pro mě je velmi podstatné mít nastavitelnou rukojeť (já i manžel máme více než 180cm a já si rukojeť zvedám abych měla ruce v pravém úhlu lépe se mi s tím jede) to on nemá a navíc má brzdu směrovanou na levou stranu což mi jako pravačce moc nevyhovuje. 🤷🏼‍♀️🙂

sarad
8. lis 2025

@verisek321 Ja mam bazarovy Roan Marita a teren zvlada velmi dobre.

pinkninja
8. lis 2025
@verisek321

@pinkninja No koukala jsem po nich ale i tak za ně chtějí více jak 10 tisíc a to mě na druhý kočárek přijde hodně. 🙂

verisek321
autor
9. lis 2025
@pinkninja

@verisek321 , , ,

@pinkninja kouknu se. Děkuji.