icon

Do kdy jste používaly kočárek?

bartovka83
31. pro 2015

Ahoj maminky, zajímalo by mě, do kdy jste používaly kočárek? Synovi je 3 a půl, chodí normálně pěšky, ale pokud třeba potřebuju rychle se přemístit z bodu A do bodu B a nechce se mi tahat auto, tak malý hupne do kočárku. A také kočárek používám, když jedu do nějakého nákupního ccentra, jsme tak oba víc v klidu. Přítel ale vždycky nadává, že je už velkej a proč beru kočár. Přiznávám, že se s kočárkem opravdu nemohu rozloučit, ale používáme ho už fakt jen výjimečně, tak mi to nepřijde jako nějaká tragédie. Jak dlouho jste kočárek používaly vy?

Strana
z2
cuma
31. pro 2015

Dcera byla bez kočáru od roku, chodila od 8.měsíců, na velké celodenní výlety jsem pak používala staré jednoduché golfky, ale ve dvou letech, byla už úplně bez....ve 3letech si myslím, že by dítě nemělo být zvyklé jezdit na kočárku - co by s nimi ve školce dělali? A neberte to zle,ale do obchodu to snad už taky zvládne ne? Záleží jak jste zvyklý chodit..malá je zvyklá na tury a dlouhé tratě,takže jsme s tím nikdy nebyl problém, akorát se muselo rozpočítat čas, když bylo třeba někam dorazit na určitou dobu

1velrybka
31. pro 2015

Male budou v unoru dva roky a vcera jsme kocarek prodali.Naposledy v nem byla nekdy v zari,od te doby stal kocar na chodbe.Mame ale jeste golfky,ty jsme pouzivali od jara do podzimu a kdyz bude na jare nebo v lete potreba (vylet fo ZOO),vezmeme ho.Na podzim je chceme prodat. Ted jsou uklizene,v nich by ji ted byla zima.

ivular
31. pro 2015

@bartovka83 Já jsem syna vozila do 6 měsíců v hlubokém kočáru, do 18 měsíců ve sporťáku a do 3 let v golfkách. Pak syn přesedlal na takovou tu motorku/odrážedlo. Často jsem ale přemýšlela, že kdyby žil v době mého dětství, kdy žádná odrážedla nebyla, případně pokud by měl k nim averzi, musela bych jej vozit v kočárku u dýl. Pohybově totiž žádná hvězda nebyl a já jsem neměla hlídání, tudíž veškeré nákupy, lékaře, úřady apod. musel absolvovat se mnou. Nevím, co by si o tom kdo myslel, ale když člověk nemá na vybranou, tak zkrátka nemá na vybranou.

mooncaa
31. pro 2015

Najdou se situace, kdy se kočár hodí i pro 5-leté dítě. Takže když ho člověk má, může to usnadnit situaci. Já ho letos pro 5-letou použila 2x. Jednou měla přes 40 horečky a potřebovala jsem jí dopravit na ušní, máme ho pěšky 10 minut a zaparkovat se v okolí v tu dobu nedalo (plné parkoviště). Vraceli jsme se z dovolené a 5-letá spala (bylo po půlnoci), hodilo se jí posadit do kočáru a nechat jí tam spát, mladší šla do manducy.
Starší mi jezdila v kočáře do 1,5 roku, pak už prakticky jen odrážedlo. Ale občas jsem kočárek použila do 3 let - celodenní výlet do Zoo, kde se hodil, když usnula. Mladší má přes 2 roky. Přes léto jsem kočárek nepotřebovala, ale na podzim jsem ho zase vytáhla, starší chodí do školky, má kroužky, takže na rychlé přesuny se nám pořád hodí. Teď mladší piluje koloodrážedlo, takže doufám, že na jaře zvládne ty rychlé přesuny už na koloodrážedle. Ale na celodenní výlety do Prahy budu kočár používat dál.

aemmi
31. pro 2015

Taky jsme používali kočárek celkem dlouho, jenže my jsme narozdíl od většiny lidí od nás ze sídliště chodili všude pěšky, někdo si radši vozí zadek v autě, já jsem spojila příjemné s užitečným a v rámci pochůzek, zařizování a nákupů jsem se vždycky krásně svižně prošla.

lajla
31. pro 2015

No já v donkey vozim sem tam i 3,5letou společně s mladším brachou...no závidí mu..já to neresim...radši než jekot a hodinu jít 100 m to radši ten kočárek...rada jezdim na výlety, bydlime na kopci a nožičky bolí...kór když prší nebo je zima...se celá zababucha a je spokojena...spíš ještě zvazuju že koupim navíc i stupatko... Vozit budu dokud to bude mi a dětem vyhovovat, víc neresim

dana3262
1. led 2016

@bartovka83 tak já mám syny 1,5r od sebe a mám sourozenecky kočár. Mladší tam spal do 2 a starší do 3. Často ještě ve 3,5 jsem ho vyzvedla ze školky po o, strčila do kocaru a jelo se na odpo spaní nebo alespoň odpočinek. Když si odpočinul, sedl na odrazedlo a mladší na motorku nebo později taky na odrazedlo.
Dnes je klukům skoro 4,5 a skoro 6 a min týden jsem ještě kočár vytáhla. Byli postupně nemocní a tak jsem vždycky tomu nemocnému udělala pelisek v kočárku a šli jsme aspoň na chvíli ven. Jenže jak bylo druhé místo v sourozeneckem kočárku volne, samozřejmě se chtěl povozit i ten druhý. Nevidim na tom nic špatného, je to pro ně atrakce 🙂
A i v létě se mi stalo, že jsem před zavirackou potřebovala rychle sjet do centra vyměnit boty, tak jsem je oba naložila a jelo se. Bez kocaru bych to nemohla stihnout a nebudu je nervovat a vláčet s jejich malinkyma nozickama za sebou za ruku..
V zahraničí naprosto běžné ještě 6ti lete děti mají dudlik a golfky. Cizinci jezdí po večerech v centru, do restaurací - zahrádek a děti jsou déle vzhůru a pak třeba usnou na kocarku. Líbí se mi to, ale s našimi aktivními detmi tohle není možné.
Takže já s vaším manželem nesouasim, obzvlášť když se ho to netýká a ten kočár používáte vy, taky jsem si ho často bravala třeba kvůli nákupu.. no, prostě mi přijde, že se to řeší jen v čechách. V zahraničí je to každému jedno a nikdo věci jako je dudlik, plinky a kočárek neřeší.
A hlavně když to dítě v kočárku být nechce, tak tam stejně nebude 🙂

lesnivila
10. únor 2016

Dle potřeby 🙂)) . Holka bude mít pět a když se chystám pěšky do města na nákup - kočár vezmu. Klidně cupitá vedle, ale nákup nemusím tahat a když už se potřebuji dostat domů (potřeba rychlého přesunu 🙂), navrhnu malé, jestli se nechce svést 🙂 . Nemáme auto a pro velkou rodinu musím nakupovat - v tomto ohledu je kočár nedocenitelný. Také například když plánujeme celodenní výlet vlakem - mohu do kočáru naložit svačiny pro všechny a případné znavené nejmenší při cestě vložit do kočáru a dostat se v pohodě domů.
Jinak si myslím, že je to jedno..do kdy se používá kočár -prostě, jak je třeba 🙂
....a přiznejme si: kdo by se občas nechtěl také svést? :D

bartovka83
autor
10. únor 2016

Právě, že mi přijde, že se to u nás strašně řeší. Pamatuju si jak mi kamarádka vyprávěla, ze když jim přijeli známí, tuším z Holandska, tak byli úplné paf z toho, že jejich kluci jsou už dávno bez plen a bez kočárku. Ja hl téměř nepoužívám, ale pryč ho zatím dát nechci, protože pokud třeba potřebuju rychlý přesun a vím, že když půjde malý pěšky, tak to půjdeme hodinu. Zase mi to přijde lepší varianta, než vytáhnout auto a vézt si zadek v autě. Takhle se alespoň svižně projdu a když třeba zpátky už tak nepospichame, tak malej maže vedle kočárku pěšky a ja si alespoň odlozim věci a nemusím mít plné ruce. No a v obchoďáku jsem zase vděčná, ze malej neprudi a já nemusím mít oči i vzadu, aby se mi třeba neztatil. Samozřejmě si tak budu dělat podle svého, jen jsem chtěla vědět, jestli jsme opravdu exoti, nebo jestli je nás vic ☺

loafeer
10. únor 2016

My jsme jezdili do necelých tří let. Bydlíme na malém městě, kde MHD jezdí celkem sporadicky a cesta do centra trvá 15minut pěšky dospělému. Kolikrát už jsem se setkala s komentáři typu: takový velký a bla bla....ale kdybych si vozila zadek v autě nebo normálním mhd, které jezdí co 10 min, tak ten kočár nepotřebuju, že :o)

nerreidda
10. únor 2016

Starší syn ukončil kočárování v 21 měsících a mladší to asi protáhne na dýl 🙂

siiia
10. únor 2016

dcerka od roku a půl všude chodí sama, je fakt, že jezdíme autem, takže po obchodě atd to už došlape sama, kočár už využíváme jen na výlety

lajla
10. únor 2016

@lesnivila vnímám to naprosto stejně🙂 moc pekny napsáno...malá v 5 po dlouhém.výletě v kočárku několikrát odpadla... A dvouleté vydrželo... Prostě každé dítě je jiné, nelze to pausalizovat
Jinak klobouk dolů, 5 děti a vypadate uzasné mladé a odpocate

Strana
z2