Elodie Details fusak-rozdíl mezi péřovým a polyesterovým?

kaja2016
23. zář 2016

Mile maminky, chtela bych koupit dobry fusak na zimu, sama jsem zimomriva, bez perovky ani ranu. Dalsi parametr je, aby nam vydrzet i na dalsi dve ditka, da-li pan Buh.... Takze takovy, ktery neztraci funkcnost pranim. Chci poridit perovy elodie details, ale narazila jsme i na polyesterove, cenove daleko vyhodnejsi, ale mam dojem, ze kvalita (vyhrevnost, zivotnost) bude trosku nizsi, co si o tom myslite, popr. mate zkusenost? Predem dekuji za tipy, rady.

hojda
23. zář 2016

Koukni ještě na Fusak Little Angel, vyhrál i cenu na veletrhu a má termulegulaci a je nastavitelný ze všech stran.

kaja2016
autor
23. zář 2016

@hojda diky, mrknu na to!

kaja2016
autor
23. zář 2016

@hojda A mas s nim osobni zkusenost? Hledam neco, do ceho bych dala ditko a nemusela nejak extra oblikat, napr. jenom svetr. Tu firmu znam a fandim jim, mela jsme od ni kojici polstar a ten fusak vypada fakt zajimave.

hojda
23. zář 2016

@kaja2016 ano mám, měla jsem 3 fusaky (ještě TEutonia a Lodger) a tenhle byl nejlepší. Vejde se do něj i větší dítě.

hojda
23. zář 2016

I když je ve svetru, tak to nevím, to jsem nikdy nezkoušela, nějak mi přišlo, že když to mimčo jen leží a nehýbe se ,tak ho člověk musím trošku víc zateplit než sebe a tady máš jistotu, že se ti nezpotí, nebo když člověk vleze na chvilku do vytopeného prostoru. Kamarádka měla klasický s beranem a dítě pořád mokré, do menší zimy naprosto nepoužitelný.

kaja2016
autor
23. zář 2016

@hojda jasne no, ja jsem mela predstavu, ze fusak budu pouzivat jako spacak nebo perovku, pod to ji dam jenom tricko, svetrik a venku ji vyndavat nebudu, takze nepotrebuju ji mit oblecenou. To se pak taky nezapoti.... Ale je fakt, ze bych mela zvazit dalsi zimu, kdy uz bude chodit a bude chtit vylezt ven...Njn, jeste to promyslim, kazdpopadne diky za tip, je to i dobra cena... 😉

hz
23. zář 2016

@kaja2016 ja taky zvazuji perovy fusak.doma ma obyc Emitex po prvnim-letnim ditku. ted cekam Vanocni a zvazuji, zda ma cenu perak porizovat. Nejsem si jista, zda ten polyesterovy bude dost teply. Navic mam 2,5lete dite, takze budeme chodit ven asi v satku s mimi. navic ty zimy jsou ted takove nijake, tak nevim... kazdopadne mrkni na zdejsi bazar, maji tu znacku, co chces a rekla bych za fajn cenu..

kaja2016
autor
23. zář 2016

@hz chapu, ja mam petimesicni - jiz lezouci, tak pocitam, ze me nekdy v lednu-unoru zacne asi uz chodit...taky zvazuju, co udelat, abych zbytecne nevyhazovala penize a mela klid, ze je dite v pohode a v teple...asi budu hodne nosit i v nositku...ma bazar jsem koukala, vsude po netu, hledam neco tak do 2500Kc a aby me ladilo aspon trochu ke kocarku, zatim nic nevidim...pocitam ze blize k zime pujdou ceny nahoru...

zuzinka6
23. zář 2016

Já budu kupovat Little Angel Sport, má límec i okolo hlavičky🙂

hz
23. zář 2016

@kaja2016 jasne..taky to zvazuji uz ted, treba uz mam zámluvenou kuklu, bo jak se bude blizit zima a Vanoce, bude to jak pises-ceny vzhuru.. nejhorsi je, ze clovek neodhadne zimu, bude slaba nebo arkticka(ta tu uz dlouho nebyla)..

acapkok
25. zář 2016

Já jsem koupila perovy ED, během týdne by mi měl přijít, tak jsem na nej zvědavá. ;) nikde jsem nenašla moc recenzi, ale myslím, ze peří bude určitě fajn. Miminko se nám narodí v březnu.

kaja2016
autor
25. zář 2016

@acapkok vid, ja prave take moc nenachazim. A jaky jsi objednala. Ja ted premyslim z druhe ruky, mam vyhlidnute dva, ale premyslim jestli nevzit radsi novy cerny, pac davame volny prubeh druhemu mimi, tak pak budeme i kupovat sourozenecky kocarek, tak abych mela vetsi moznost to sladit....jinak at vsechno dobre dopadne!🙂 dcera se me narodila loni v pulce dubna a to uz bylo hezky

kaja2016
autor
25. zář 2016

@hz no prave, idealni by bylo mit tolik financi, ze by to clovek resil az dle situace😉 tak snad casem🙂

acapkok
25. zář 2016

@kaja2016 ja jsem právě koupila tady od paní nový za super cenu 2300, jinak jsou ceny šílené a je to ta barva dusty green, přijde mi pěkná jak pro holčičku tak pro chlapečka ;) ja mám tyrkysovo šedou korbu a černý sportak takže jsem nechtěla úplně tmavý fusak.
Ja jsem prvního syna porodila o měsíc a půl dřív tak počítám s dřívějším porodem i teď. 🙂

acapkok
25. zář 2016

Tenhle je to.

blauen
25. zář 2016

Holky podivejte se přímo na stránky Ellodie meli tam cele léto akci 60% jak na ten péřový fusacek tak starou kolekci. Objednala jsem si přímo od nich ve Švýcarsku a cena luxusní i s dopravou. U nás neví co by z a to chtěli v obchodech. Nový fusacek Mé vyšel levněji než u nás nabízejí maminky z druhé ruky.

acapkok
25. zář 2016

@blauen ted to tam vychází stejně. Slevy uz asi skončily. :-/

lajla
25. zář 2016

Elodie je tak do roku a půl, max dvou u pidí dítěte
Super jsou fusaky bgb, jak klasik.tak arctic, vydrží do 4, do korby doporučuji lodger

lajla
25. zář 2016

Ano ty slevy jsou krátkodobé a pouze některé kusy
V akci byl světle zelený perovy, nic moc a pár dalších

blauen
25. zář 2016

Ta akce trvala od června do srpna co vím a byly na výběr růžový, modrý a perovy slabe modrý. Vyprodávali starou kolekci. Z a ty peníze bylo škoda to nekoupit, vycházelo to ba nějakých 64Eur.

lajla
25. zář 2016

@blauen ony celkové ty fusaky šly teď strašně dolů, jako nové z druhé ruky diky tem vyprodejum a nové kolekci, takže na FB se dají sehnat za "málo"

brookmichaela
25. zář 2016

Já mám doma tenhle http://www.samikov.cz/fusaky/fusak-do-kocarku-e... a myslím si, že mimi bude v prosinci spokojený. Kupovala si ho i sestra a ta šetří kde může ale říkala, že za kvalitu si připlatí.

kaja2016
autor
25. zář 2016

@brookmichaela tak to je ovsem lahudka, dekuju za tip 😉

eliskaxox
25. zář 2016

@kaja2016 Ja mam ten Little Angel Outlast a musim rict ze je super. Syna jsem tam na kratke prochazky- do 1h. Davala fakt jen v teplackach, triku s dlouhym rukavem a bundicce. Samozrejme cepici a botky mel take 🙂 takze mimcu si myslim ze by take stacilo dat na domaci obleceni jen nejakou bundicku a na puncosky nejake teplejsi kalhoty. Ja taky chtela Elodie ale co jsem videla fota tak to je fakt tak do roku a pul. Je fakt maly

myshoun
25. zář 2016

Osobně bych šla do peroveho nebo neco s pravým beranem, výhoda tehle materiálu je ze rychleji a lépe drží teplo. Pokud mate fusak s dutým vláknem, tak bych hledala funkcni vrchní materiál. Víceméně všechny fusaky mají "nějakou" povrchovou úpravu aby nenavlhly. Tak spis záleží co se vám libi a do čeho jste ochotna investovat. Mam doma ED i lodgera, ale i do nich jsem musela syna docela dost oblékat.

kaja2016
autor
2. říj 2016

Tak jsem poridila ten Elodie, nasla jsem ho o par stovek levnejsi na britskym amazonu, respektive dohromady i s postovnym. Koupila jsem ale ten polyesterovy, protoze jsem si uvedomila, ze valcime s tim exemem a kdyby se to treba vratilo, nebo neustupovalo, asi bych pak resila, jestli to neni tim perovym fusakem. Ja na peri alergii mam. Nicmene pokud nekdo schanite ten perovy, vyjde tam velmi vyhodne, do 4000Kc novy - tedy ten cerny. Ostatni jsou myslim jeste levnejsi.

lucyp13
2. říj 2016

Já mám ed polyesterový a jako neumím si představit dat ještě něco teplejsiho...to by se dcera upekla...loni jezdila jen ve svetru,v největších mrazech (loni 14 dni) mela ještě bundu ale jako uplne to stacilo.nikdy jsem ji nevydala mokrou nebo studenou...

berenikova
2. říj 2016

Ja jsem take koupila od ED z te nove kolekce ruzovy cili taky umely.. Dlouho sem rozvazovala nad tim perovym, mimco mam mit koncem listopadu.. Ale zas sem si rekla, ze ji kdyztak prioblecu nez aby se pekla.. 🙂

kaja2016
autor
2. říj 2016

@lucyp13 No, ja jsem prave myslela, ze bych bundu treba vubec nekupovala, ale to asi je opravdu hudba budoucnosti, aby to umelo takhle regulovat teplotu - ve smyslu od podzimu do jara vlozit dite oblecene jako na doma:=) Tak uvidime, jaka bude zima, loni nebyla vicemene zadna.
@berenikova ja jsem prvni dva mesice skoro nevysla z domu🙂 JInak ono je to fakt tezky odhadnout, co koupit, co ne...Ja mam prvni ditko a porad se v tom neumim zorientovat, skoro nic jsem nekoupovala, vetsinu toho mam darovane a stejne toho mam zbytecne moc, akorat delam generalni uklid 🙂

zuzineckah
2. říj 2016

@lajla já koupila před 2 týdny růžový Petit Royal za 68 éček i s dopravou a rozhodně se do něj vejde i dítě starší než půl roku normálního vzrůstu 🙂 Byla jsem dost překvapená jaký je obrovský. Měli v akci i ten modrý.

Akce na ně už skončila, teď se dá pořídit za 89 euro jen ten Dusty Green, co jsem koukala 🙂