Jané Slalom Pro, máte zkušenost?

eillie
21. kvě 2018

Ahoj Holky,
prosím máte některá zkušenosti s kočarkem JANE SLALOM PRO?
Čekáme první mimčo a já jako nezkušená matka, zatím pořád tápů ve výběru.
Chtěla bych sportovní kočárek, se kterým bych mohla například na brusle, na dlouhé výlety i mimo asfaltové cesty, les atd. , ale samozřejmě aby byl vhodný i do mesta. A nevážil +15kg :D
Prosím, prosím zkušenější matky o radu a zkušenosti.🙂

ejmate
21. kvě 2018

Ahoj, já teda ještě nejsem matka, ale slyšela jsem chválu na BOB Revolution Pro, prý super na běh, brusle i do terénu. Prodávají ho třeba tady: https://www.detskezbozi.com/kocarek-bob-revolut...
Až se dočkáme miminka, je tohle pro mě jasná volba 😉 Přeji hodně štěstí 🙂

dreana
21. kvě 2018

My zatím čekáme, ale muj favorit je zatím tento:
https://www.malvik.cz/Kocarky/Sportovni-kocarky...

rajani
21. kvě 2018

Mám slalom reverse (trochu jiná kolečka a otocny sporťák), naprosto výborný kočárek, lehký, nádherně se s ním manipuluje. Vyhovuje mi že je nižší (já jsem prcek), ale vyhovuje zároveň i mému vysokému manželovi. Dá se na něj skrz adaptéry dát i jiná kvalitnější autosedačka (my měli Maxi cosi). Samozřejmě bonus je ruční brzda, takže se dá sportovně využít ( a velmi příjemně). Dobré Jízdní vlastnosti zůstávají i na lesních cestách (stačí jen zaaretovat přední kolo).

sivuska23
22. kvě 2018

Měli jsme 3kombinaci Jane slalom pro. Úžasný kočárek, lehce manipulovatelný, velká kola, která přejedou terén, všechno... dali jsme ho pryč proto, že když šel malý do sporťáku, neviděl na mě a vadilo mu to. Museli jsme vyměnit za sporťák, který šel otočit i proti směru jízdy. Jinak na Jané za mě samá chvála, super do města i do terénu, ale co si tak vzpomínám, tak neměl moc velký košík. Jak je to tříkolka, tak je o ten 1 bod zmenšený. Ale jinak fakt paráda. ;)

estee684
22. kvě 2018

Ahoj, aj ja som mala trojkombinaciu jane slalom pro, maximalna spokojnost. Vymenili sme ho kvoli tomu, ze mala je take mensie dieta a v sportovom bola dost utopena. Je to trochu tazsi kociar, ale tym, ze som ho mala od zaciatku, tak som zvyknuta a ked som pozerala potom na lahsie, tak mi prisli take dost nestabilne. Teraz mame baby jogger city elite, a tiez spokojnost, hoci je dost tazky.

bbn
22. kvě 2018

A on se ještě někde prodává nový? Měla jsem za to, ze výroba tohoto typu byla už ukončena. Jako odvozila jsem v něm 2 děti, teď vozim třetí a já ten kocar proste miluju. Zatím jsem s nim projela všude. A i bazarove bývají ve velmi dobrém stavu a hlavně se daji nechat dat na servis a to je pak kocar jak nový. Ano, má menší kosik, ale buď se dá sehnat větší od nomada nebo se s tím smířit, já ho třeba velký nepotrebuju, na velký nákup jezdím autem a normální malý nákup v pekárně či masně apod to zvládne.

eillie
autor
22. kvě 2018

@rajani
@sivuska23
@estee684
@bbn
@dreana

holky moc děkuju za zkušenosti! Vážne mi to pomohlo. Před otehotním jsme hodně sportovali, ted nesmím, ale po porodu bych se ke sportu chtěla vratit a proto koukám po sportovních kočárkách. Dva kupovat nechci, jeden do mesta, druhý na sport, tak toto snad jen výborný kompromis. 🙂

@bbn je to tak už se nevyrábí, už jen bazar. I když cena pořád "vysoká". Koncem týdne se jdu na jeden podívat, podle fotek a popisu vypadá jako nový.

bbn
22. kvě 2018

@eillie tak my za původní trojkombinaci dali před 8 lety skoro 25 tis, teď se dá sehnat v dobrém stavu okolo 5 tis taky trojkombinace, jde o to dobře hledat. Autosedačky u této trojkombinace se bát taky nemusis, autosedačka strata měla dobré hodnocení i v testech, ale pouze samotná, ne s tím novým isofixem.

Jinak např. servisak v handy Praha, kteří jsou přímým dovozcem Jane nám několikrát říkal, ze tyto kočárky dokud se vyráběly, tak byly nejlepší, ze nedokáže pochopit, proč je Jane prestalo tento typ vyrábět, ze tam má v servisu stále ještě i kočárky z roku 2004, 2006 a po servisu opět funguji naprosto skvěle. Jen je třeba jim občas nechat usit nové potahy.

eillie
autor
22. kvě 2018

@bbn Já na nej četla také jen chválu. Jsem prvorodička, takže nemám vubec zkušenosti s kočárky. Ten co jsem si já vybrala, za 3kombinaci paní chce 10,5 tis. předtím jsme se byli podívat na jiný ten zase za 7,5tis ale bohužel ne tak v hezkém stavu.
Je škoda, že už se nevyrábí. Klidne bych si za takový kočárek připlatila

bbn
22. kvě 2018

@eillie tak ono záleží jaký stav je pro tebe důležitý. Můžu ti s klidem říct, ze třeba takové škrábance na konstrukci, které spoustě lidi vadí, si poridís na i novém kočáru tak za měsíc. Navíc užívání kočáru nevadí. Důležité u tohoto kočáru je, aby bylo funkční přední otočné kolo, zadní i přední brzda, skládání kočáru a polohování nozicek a madla. A nacvakavani korby, autosedačky a madla. To jsou opravdu důležité parametry. Pokud jsou poškozené textilie, tak na netu je několik maminek, které šíji nové (a mnohdy vylepšené) potahy. Jak říkám, mám třetí dítě v tomto kočáru, mít na začátku zkušenosti co dnes, tak naopak koupím bazarovy, ale funkční kocar za minimální cenu a nechám si usit kompletně nové potahy podle svých požadavků, jako je třeba větší kosik nebo prodloužená stríska se clonou.

brunetka11
22. kvě 2018

@eillie Za mne Jané Slalom Pro - top. "Odchovali" jsme v něm 2 děti (poměrně akční), přežil naše procházky po polích i jiných výživných terénech.
A to jsme ho měla za poloviční cenu z druhé ruky - jen paní ho používala prakticky minimálně, jen autosedačku, protože byla obchodnice a všude malou s sebou vozila.
Pak si ho od nás koupila další slečna, byla nadšená stavem. Našli jsme jen 2 vady - prasklinka na korbě u sportovní verze a zatrhnutá látka do dírky u knoflíku vespod u zapínání na přední kolo (asi jak jsem to nechtěně trhla při sundávání, když jsem ho chtěla vyprat v pračce).

Plus tedy zabodovali v pražském servisu, když se mi jednou takhle v poli podařilo probodnout kolečko - obratem (bez objednání) vyměnili duši, byli velmi vstřícní a příjemní.

Ten servis u kočárku mi přijde dost podstatný.

eillie
autor
22. kvě 2018

@brunetka11 @bbn @estee684 @sivuska23
ještě holky poslední dotaz. Je nejaký zásadní rozdíl mezi Jane slalom 2008 a 2010-2013? Podle fotek a popisu jsem pochopila, že se jedná a dva modely.

bbn
22. kvě 2018

@eillie nějaká úplně zásadní změna ne, změna nastala u modelu 2009, resp. do modelu 2009 často kocarkům padala zadní brzda, u modelu 2009 už to bylo vyřešeno. Pak až do modelu 2014 je to vpodstatě ten samy kočárek, liší se vlastně jen materiálem potahů a tvarem potahů (strísky, clony atd). A pak je tu souběžně se slalomem od roku 2010 model reverse a tam bych si dovolila říct, ze je to skoro jiný kočárek.

avital
25. kvě 2018

Mně teda přijde dobrej na brusle nebo běhání po asfaltce(to si prcek spokojeně hoví)), ale do terénu je málo odpruženej, strašně drndá.

bbn
27. kvě 2018

@avital a otázka je, zda to vadí pouze tobě jako rodiči pocitově, nebo tomu dítěti. Mne naopak děti nejlíp spí, když s tím kočárem drncam na kostkach ve městě 😀 jak jedu po asfatce, tak je to na dlouho, ale stačí projít jednu ulici ve městě, dítě vyklepané, ale spí během 3 minut.

avital
27. kvě 2018

@bbn no pokud spí tak je to asi jedno, moje dítě v kočáru od půl roku nespí, tak mi to přijde blbý...

eliskasvarcova
29. kvě 2020

Ahoj, prosím k čemu slouží ty knoflíky dole u zadních koleček? Mám starší typ a nemůžu to nikde dohledat 😔