Kočárek Bebetto Solaris. Máte zkušenost?

ivcal
21. čer 2011

Máte někdo zkušenosti s kočárkem Bebetto solaris? Po 2 měsících jsme ho reklamovali, tak jestli máte někdo podobnou zkušenost..

prochis
19. srp 2011

@ivcal : Ahojky, jeste jsem ho nekoupila, ale moc se nam libi a vazne ho zvazujeme. Tak hledam veskere nazory. Muzu se zeptat, proc jste ho reklamovali?

ivcal
autor
3. zář 2011

hoj, právěže je pěkný a praktický, ale reklamovali jsme ho kvůli tomu,že se začalo párat lemování napřed na autosedačce, pak i na krytu na korbičku. V obchodě nebyl problém, aby vadné díly nám vzali na opravu a do vyřízení reklamace zapůjčili náhradní sedačku. Ovšem po 2 týdnech se popruhy u sedačky začali párat znovu. A nyní nám po 4 měsících prasklo nějaké spojení brzdy na pravém a levém kole. Ptrakticky to znamená, že se dá zabrzit na levém, ale odbrzdit na pravém kole. Takže brzda funguje, ale je to nepříjemný a je to komplikace.

sirasinda
6. zář 2011

Ahojky, tak to nezní moc povzbudivě.. My si ho včera přivezli domů i s tou autosedačkou, termín porodu mám v listopadu, tak jsem na něj opravdu zvědavá.. Na netu jsem na něj nenašla moc komentářu, ale v obchodě vypadal moc hezky, je lehký, sport. styl, možnost otočných koleček vepředu, to se nám líbilo, tak jsme ho vzali.. Uvidíme časem, zatím bude zaparkovaný ve sklepě.

ivcal
autor
7. zář 2011

ahoj, pvávěže vypadá hezky a má spostu funkcí, ale příjde mi, že jak je relativně levný (koupili jsme ho za 9500 kompletně se všim i s autosedačkou), tak asi taky neni moc kvalitní. U té autosedačky co nám zapůjčili po dobu reklamace jsme si všimli, že ta má lemování z pevnějšího materiálu než ta naše, takže by se to snad nemělo párat. Nedokážu odhadnout, jestli je to charakteristika Solarisu nebo zrovna jenom toho našeho kočárku. Další věc je, že po zaaretování koleček, aby se netočily, pravé kolečko moc dlouho zaaretované nevydrží, stačí aby jsme vjeli na trochu větší nerovnosti a už se povolí. Levé drží, ale pravé ne. Tohle jsem neřešila, protože tu aretaci moc často nepoužívam, ale to ostatní mi štve a bojim se aby se za další 2 měsíce nerozpadal ještě víc. Navíc brzda šla strašně stuha odbrzdit (musela jsem rukou), tak nám poradili je namazat olejem WD40, ale za pár týdnů jsem museli znova. Takže takhle. Pa

sirasinda
10. zář 2011

Ahoj, no, tak to jsem na něj zvědavá,.. Hlavně taky, jak bude jezdit na sněhu, my jsme z vesnice, takže tady moc cesty a chodníky protažený nebudou.. 🙂 Já jsem četla recenze na Bebetta předešlých typů, tak byla celkem chvála, až na ten nejlevnější - Cross Country, na ten všichni nadávali, ale ten byl cenově o dost níž než tenhle (my máme taky za těch 9500 kč), tak jsem to přisuzovala nižší ceně, horší kvalitě.. Ale na ostatní byla celkem chvála, tak jsem si říkala, že to musí být podobné i s tím solarisem, že se v první řadě změnil design, zatím to tak ale nevypadá, když to tak čtu... A jak dlouho s ním teď jezdíte?

ivcal
autor
12. zář 2011

Malýmu je dneska 5 měsíců, používat jsme ho začali 2 týdny po porodu. Partner, který kočárek často skládá do kufru, říká, že při skládání a rozkládání ta konstrukce dříve do sebe lépe zapadala, cvaklo to. Dneska už je to jakoby ošoupaný, povolený. Tento týden ho půjdeme podruhé reklamovat, tak uvidim co nám na to řeknou. V diskuzích jsem četla, že kočárky polské značky nejsou moc kvalitní. Na druhou stranu třeba X-lander je údajně taky polský a je kvalitní. Kamarádka ho má, zkoušela jsem si ho, je skutečně bytelnější (Bebetto je takový "papumdekl"), ale X-lander mi přišlo, že je o trošičku těžší, partner ho složil a prý není tak skladný jako Solaris, ten se nám vešel do kufru auta i s postýlkou, když jsme jeli na dovolenou. Tak ahoj

presticanda
17. dub 2013

Ahoj take pridavam svuj nazor.Mame bebetto 9.mesic a ke to sileny sunt.vypada krasne to mu neupiram ale ted nam praskla brzda a dneska se mi uplne vysypalo jedno kolecko kdy jsem vezla dceru.Jsem na ne hrozne nastvana.Ale kdo ho mel tak kazdy rika ze je hrozny. V sobotu ho jedeme reklamovat tak uvidime.

prochis
31. kvě 2013

Horalka23: ano, to je kocarek, o kterem jsem mluvila...uz ho mame skoro dva roky a ted v nem vozim druhe mimi - s potahy jsme problem nikdy nemeli. Jen konstrukce zacala po roce trosku vrzat, tak to manzel cely rozdelal, promazal a je jako novy - je treba se o nej starat (myslim, ze to musis o vsechny kocarky). Musim rict, ze korbicka je perfektni - pohodlna, prostorna...ale sportak je strasnej - dceri se v nem strasne spatne sedelo - sjizdela porad dopredu a tim padem se nemohla oprit a byla tam jakoby v pololehu ☹ byla jsem rada, ze brzy zacala chodit a uz jsem ji tam davat nemusela! Dneska uz bych si radeji koupila kocarek jen s korbou, kdyz dite jeste nesedi a pozdeji nejakej golfac do mesta!

ivcal
autor
2. čer 2013

Jo jo, to je on. My už ted v něm vozíme také druhé dítě, zatím 6 měsíců v hluboké korbě, brzda nám praskla už po druhé, u Chmelařů nám řikali, že se při odbrždění musí ten kočár trochu nadzvednout, aby se ta brzda trochu povolila, aby to neprasklo, jenže stačí když to tchýni jednou zapomenu říct a je malér znovu na světě ☹, je prasklá znovu, jenže už není v záruce, tak nevim jak to spravíme a autosedačku nám po několika opravách rovnou vyměnily. Přemýšlím, že se ho ani zbavovat nebudeme, takových kočárů je na bazárcích hodně, navíc třeba i ještě v záruce a za kolipa jsou, 3, 4, 5 000??? To si ho raději schovam třeba pro vnoučata nebo pro návštěvy ☹ než za něj dostat maximálně 2000 a nemít nic

baburinka
7. kvě 2014

Ahojte, mamicky. Prosim potrebujem poradit, ci je kocar bebetto holand vhodny aj do snehu a narocnejsieho terenu... dakujem za odpoved 🙂