Kočárek Firkon vesta swing, máte zkušenost?

andysek2512
7. pro 2015

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s tímto kočárkem?🙂

sanyna123
26. črc 2016

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jste si nakonec tento kočárek koupila a jak jste s ním spokojena??? 🙂 zvažuji o koupi 🙂

alikoaliko
26. zář 2016

Přidávám se k diskuzi, také o tomto kočárku uvažuji a byla bych ráda za každou informaci 🙂

andysek2512
autor
27. zář 2016
alikoaliko
27. zář 2016

@andysek2512 Díky! 🙂

andysek2512
autor
28. zář 2016

@alikoaliko ale jinak já jsem s ním moc spokojená🙂 mám přímo ten na fotce - jen Teda svetly...... A za mě super. Krásné houpe. Korba je velká - prostorná, i když my využívali jen 2,5mes ptz malý v ní nechtel být, takže jsme hodně využívali vajíčko a od 5 mes je ve sporťáku🙂))

alikoaliko
28. zář 2016

@andysek2512 Super! Já mám právě požadavky hlavně klasická kola bez otáčení do stran a velkou korbičku. A designově je taky krásný, takže asi není co řešit.

andysek2512
autor
28. zář 2016

@alikoaliko jojo taky jsem nechtěla ty aretační kolečka a tohle super! Jezdi se s nim báječné a hlavně fakt všude s ním projedem🙂 jediný co tak jsem si kupovala jinou kabelku ptz ta co u kočárku je ,je malá na můj vkus:-d a Teda co tak u koleček jak máš brzdu tak to zapadá do plastových zobáčku tak mám jich už par ulamanych:-/😀 ale ted uz si na to dávám pozor no že když brzdim musím koukat zda se trefim správně no.....

zsimunkova
6. led 2017

andysek2512, mě prodejce tento kočárek nedoporučil... ☹ Také chci velkou korbu a s velkými nepohyblivými koly do stran. Ale prý ty kolečka mají nějak špatně vyvážené, že i když s kočárkem jedete rovně, tak má kočárek tendenci ujíždět do strany. Máte s tím holky zkušenost, nezatáčí vám??? Takových kočárků, jako je tento moc není a právě splňoval to že má velkou korbičku a i velká kola.

andysek2512
autor
6. led 2017

@zsimunkova mám podvozek swing a jezdí se mi s nim dobře. Holky si hodně stěžují na ty aretační kolečka ze s tim byl nějaký problém..... Ale upřímně bych se řídila spíš sportákem než korbou🙂 korba je nachvili, malému se v ní líbili 2 mes a pak ne🙂 takže od 6 mes jezdím sportákem a mezitím jsme jezdili s vajíčkem nebo jsem nosila v šátku🙂

andysek2512
autor
6. led 2017
jojuka
25. led 2017

Také jsme dlouho zvažovali koupi tohoto kočárku, rozhodovali jsme se mezi tímto retro podvozkem a s otočnymi koly a nakonec jsme velice rádi, že jsme pořídili retro podvozek. Bydlíme na vesnici a testovali jsme ho tak v každém terénu. Ať už velké drny nebo písek nebo sníh, nic není pro příjemný houpavý podvozek problém. Řemínky, na kterých je umístěn se dají uvolnit nebo naopak utáhnout a sami si tak zvolíte intenzitu houpání. Naopak pro tento kočárek není problém ani nákupní centrum a tím, jak podvozek příjemně klouže po podlaze, netřeba tolik síly na otáčení nebo velké manévrování při změně směru. Jen pozor na některé obchody. Obchodnící chtějí na co nejmenší prostor vtěsnat co nejvíce zboží a tak někdy strháváme věci ze stojanů, ale děje se to i ostatním řidičům kočárků. :o)
Co se týče košíku pod kočárkem, vešlo se nám tam zatím vše, co jsme potřebovali a to s ním hodně cestujeme, ale i jezdíme na menší nákupy.
Hluboká korbička nám také vyhovuje, jsme sice drobnější konstituce, ale i v této chladné zimě se do ní dcera vejde v kombinéze a fusaku a to jí bude 9 měsíců. Velkou výhodou je kšilt na korbičce a "límec" nánožníku, který se dá zvednout a kšilt výtáhnout či srolovat dle potřeby. Pokud tak chcete zabránit nežádoucím slunečním paprskům či větru, nepotřebujete vůbec plenu nebo sluneční clony, které musí maminky mít u jiných kočárků.
I přes svou velikost se nám kočárek dobře skládá a díky systému "klik-klak" nemusíme obíhat kočárek a odjišťovat nejrůznější pojistky, ale pouze vycvakneme korbu a můžeme jít.
Další plus je dle našeho názoru spektrum barev, ve kterých je Firkon Vesta swing nabízen, nemohli jsme si vybrat. Ale zde trochu pozor. Potahy kočárků vypadají na internetu opravdu trošku jinak než ve skutečnosti. Ve skutečnosti jsou sice hezčí, ale někoho by to mohlo mást, je proto dobré opravdu si detailně prohlédnou obrázek či zkusit nějakou prodejnu s kočárky, zda by neměli vzorník k nahlédnutí.
Sportovní korbu zatím nemohu objektivně posoudit, ještě je zabalená na půdě :o), ale už se na ni moc těšíme. U ní se dá stříška korbičky téměř stáhnout až na nožky děťátka, takže tam je to ještě propracovanější.
Pokud by někoho zajímalo, zda podvozek zatáčí, upřímně musím říct, že jsem zatím nepotkala kočárek (a to ať už tento klasický nebo s aretačními koly), který by nezatáčel. Dle mých zkušeností zaaretovaná kolečka táhnou ke straně mnohem více, ale asi jde o preference či zvyk každého. Je to jako u auta, tam si také necháte vyrovnat geometrii a zde hraje roli i nahuštění koleček atd.
Za nás zkrátka velká spokojenost a tento kočárek rozhodně ano.

pasarica
18. únor 2017

dobry den, mozem poprosit o foto kocika (retro podvozok), sportova verzia? Dakujem 🙂

jojuka
22. bře 2017

Zde naleznete foto i s podrobnostmi o obou verzích. http://www.firkon-kocarky-hak.cz/firkon/eshop/1...

misamatys
Odpověď byla odstraněná
Zobraz