Kočárek Gesslein F6 nebo Future?

terka193
9. pro 2010

Zdravím,
uvažuji nad kočárkem Gesslein F6 nebo Future a nemůžu se rozhodnout. Můžete mi prosím některá poradit, který by byl pro mne vhodnější? Zda F6 nebo Future? Je mezi nimi velký rozdíl?
Bydlíme ve městě v kopci. Tedy časté ježdění po dlažebních kostkách a obrubnících z kopce a do kopce, ale taky asfaltky. Taky ale budeme jezdit na chatu do terénu. Proto se mi líbí ta vyměnitelná kolečka.
Kvůli kopci jsem chtěla ruční brzdu, abych si mohla přibrzďovat z kopce, ale nejsem si jistá, jestli brzda u F6 takle funguje.
Dívala jsem se, že ve výbavě Future III jsou nafukovací kolečka. Je velký rozdíl v komfortu jízdy s nafukovacími velkými koly u Future a velkými koly u F6? Jak jsem už zmínila dlažební kostky a terén, nechci, aby potom kočárek s miminkem drncal.
Předem moc díky všem za rady.

brisalek
10. pro 2010

@terka193 mame F6, nemame future. Myslim, ze velky rozdil v nich neni. Ale urcite doporucuji nafukovaci kolecka. My jsme meli roan maritu a to se pak pri prechodu na f6 nedalo srovnat to drncani.
Pokud jde o rucni brzdu u F6 rozhodne neni na to jak myslis🙂. Je dost blba a je to hůlavni brzda pr cely kocar. Takze urcite nedoporucuji. Ale pokud vim delaji treba u F4 uz takovou rucni jak myslis, ktera je jen zalozni pro kopec a je tam jeste normalni brzda dole u kol. Tak jestli to jde i u F6 nebo future vol urcite tohle(asi za priplatek.
Jinak je kocarek celkem dobry. Hlavne prostorny. Jo a nekupuj urcite original nanoznik je k nicemu. Vpardubicich siji svuj a snad je lepsi🙂

aniii
13. pro 2010

@brisalek ahoj, chci si koupit Gesslein F4 kombinovaný s vložnou taškou. Píšeš, že nánožník je špatný. KDe si tedy mohu pořídit nebo dát ušít jiný? díky A.

brisalek
13. pro 2010

@aniii jak jsem psala prodavaji nejaky vlastni v pardubicch, kde je hlavni prodejna v cechach. A zkus napsat do diskuze o Gesslein kocarcich. Holky si tam nechali sit od nekoho na MMB. snazila jsem se ten kontakt najit, ale nepodarilo s emi to zatim🙂. Ja jsem koupila cerny na ABC design a docela sedi, ale neni to prave orechove.
mozna na tu F4 bude sedet nanoznik lepe.

akcull
13. pro 2010

terka193, myslela jsem, že gesslein má v nabídce jen plastová kolečka. je to fajn, že nabízí i nafukovací, asi bych do nich šla taky... jen jsem se chtěla zeptat, jestli nevíš jaké jsou k tomu typu G future III ty otočné nalé (jednoduché nebo dvojité) A nevíš, kde tento typ nabízí, já ho na netu našla pouze v jednom internetové obchodě...

terka193
autor
14. pro 2010

@akcull Future se dělá ve třech variantách (viz stránky výrobce gesslein.de). Jsou tam na výběr jednoduchá nebo dvojitá malá kolečka. Určitě to mají na ffi-kocarky.cz. Ale myslim, že se dá objednat ve všech obchodech, kde Future nabízí, prostě si objednáš ten s nafukovacíma kolama. Já jsem se např. ptala v Superbaby v Plzni, kde to v e-shopu rozdělený podle koleček nemají a tam mi řekli, že si můžu vybrat jaký kolečka chci.