Britax b motion plus nebo Baby design lupo comfort?

tinulla123
9. črc 2016

Ahoj holky, mám dilema, prosím o radu, nemůžu se rozhodnout mezi dvojkombinaci kočárky Britax b motion 4 plus s korbou a baby design lupo comfort. V podstatě mi vyhovuje baby design, protože je za rozumnou cenu dost dobrá výbava, což u britaxu se musí všechno dokupovat. Ale vzhledově se mi víc líbí britax, ale vadí mi, že nejde otočit sporťák a nejsem si jista těmi menšími koly.

BD má nafukovací větší kola, takže si myslím, že s ním všude dobře projedu, britax je má menší a nějaké, které nejdou píchnout, ale říkám si, jestli se s tím nejezdí hůř než s těma nafukovacíma, ale zas nehodláme jezdit po horách a kořenech, jen takový lehčí terén - ve městě docela dost popraskané chodníky, lesní zpevněné cestičky, žádný extra velký terén, tak by to mohlo stačit.

Chci totiž lehčí, dobře manipulovatelný kočárek jak do města tak i do lehčího terénu. A jak se vám s těma kočárkama jezdí po nájezdech do schodů? Bydlíme totiž v paneláku, takže pokaždé co budu chtít vyjet, tak budu muset po těch schodech a já jsem celkem malá, tak nechci žádný těžký a velký kočárek. Je baby design jeden z těch nejlehčích polských kočárků, nevíte? Ale ten sporták ten asi tak lehký není, je to podobná váha jako s korbou, asi že? Zas předpokládám, že ten britax sporťák je asi podstatně lehčí,že? Ale u něj mi zas vadí, že sporťák neotočím proti směru jízdy, myslíte, že je to zbytečné, byl to totiž jeden z mých původních požadavků? a když ho budu skládat, tak nezašpiním ten zadní potah o kolečka?Jakou máte zkušenost? Předem moc díky za vaše postřehy... 🙂

astyna
9. črc 2016

Mám BD lupo a jsem s ním moooc spokojená 🙂 Jezdím i do lesa, kde je horší terén, i do města, takže jsem chtěla hlavně velká pneu kolečka.

na nájezdech do schodů se mi jezdí špatně, protože je to hodně často nakloněné a syn mi z toho málem vypadne. Obecně je to ale kvalitní kočárek, lehký, toho si hodně budeš vážit, když budeš mít velké a těžké dítě jako mám já. Je taky skvělé, že si dítě otočíš korbičkou k sobě - co je ale nevýhoda - když dáš korbičku od sebe a položíš do lehu (ted mluvím o sportovní verzi), tašku na kočárek jsem nechávala doma, protože se mi tam skoro nevešla a taky kočárek se v této pozici naklání hodně dozadu, když např. vjíždíš do MHD busu a kočárek nakloníš.

Co se týká skládání, já jsem nikdy nic nezašpinila, jen si dej pozor, abys moc nenafasovala spodní košík, kočárek nejde pak dostatečně sklapnout k sobě.

monikadejna
9. črc 2016

Osm mesicu jezdime s BD lupo comfort a zatim jedina drobna chybicka - po odbrzdeni je obcas nutno drcnout kocarkem tam a zpatky, aby se kolecka doopravdy uvolnila. Mestsky teren zvlada s prehledem (i obcasne vyboje na staveniste 😉), vyborne se s nim manipuluje (otocit se na fleku pred vytahem, vytahnout po schodech ke vchodu), je lehky, kosik toho spoooustu pojme. Ocenuji moznost vyhrnuti boudicky (syn jezdi na brisku "na partyzana" - potrebuje rozhled do okoli). Brzy asi prejdem na sportak, snad budu tak spokojena i s nim...

janamal37
9. črc 2016

Měla jsem BD a teď Britax BM3.. každý má svá pro a proti a oba svým způsobem super.. za mě doporučuji nekupovat kombinaci, ale jen hluboký kočárek a jako sporťák/golfáč Britax, ev. Britax kominaci, ale tam se nemůžu srovnat s tou korbou affinity, to za mě ne e. Když vybereš dobře, tak i cenově to vyjde téměř podobně. Kombinace je vždy kompromis a pokud do toho půjdeš, rozhoduj se hlavně podle sporťáku, ten budeš používat nejdéle. U Lupíka byly hluboká korba a podvozek špičkový, sporťák už horší. Pokud jezdíš např. často autem a skládala bys, jen sporťák ti zabere v autě 1 místo, pokud nemáš obrkufr. Hluboká korba šla paradoxně složit na 5cm placku. Britax skládání, ovladatelnost super, terén, sníh, všechno ok.. 🙂