Kočárek pro chodící dítě. Řešili jste? Jaký byste doporučili do města?

beatty
30. bře 2021

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak jste řešili kočárky s věkem dítěte?
My máme 15m chlapečka, chce teď hodně chodit, a tak zvažujeme, že bychom pořídili nějaký lehčí kočárek.
Máme TUG2, který je sám o sobě skvělý, ale pro naše použití je už většinou zbytečný. Necháme si ho na nějakou větší túru, do přírody a na sport.
Ale co byste doporučili/co máte na ježdění po městě?
Bylo by super, kdyby to bylo lehké, ale zároveň nechceme nějaké nekvalitní šidítko, které uslyšíte půl kilometru daleko.

Děkuju za tipy, nebo za sdílení vašeho řešení.

merope
30. bře 2021

záleží i na hmotnosti dítěte - my máme golfky za 500 a jsou super právě na takové to "asi je ani nebudu potřebovat". Resp. teda potom další alternativou je nosítko.

maki90
30. bře 2021

@beatty nějaké lehké golfky, já mám ještě po starší dceři 4baby wave a naprosto stačí. Do terénu mám klasiku sporťák z kombinace.

beatty
autor
30. bře 2021

@merope syn ma odhadem 11 kg a nejakou nosici vec urcite poridime taky, tam se taky rozhoduju, co vlastne. 😀 Ale chteli bychom neco jako golfky na takove ty momenty, kdy pujdeme pres prechod, dostane neco do ruky na zobani... Jake golfky mate? To

merope
30. bře 2021

@beatty Musela bych hledat, mamka to potkala v Globusu za 500, vypadají nějak takto: https://www.obchodpromiminko.cz/Golfky-MAARS-Go... - jsou ideální hlavně do auta. Na mě teda docela nízké, takže se mi nevozí úplně ideálně + to, že se blbě manipulují jednou rukou. Ještě třeba na cestování vlakem taky fajn, v kupé prostě složíš. Po městě většinou jezdím s "klasikou" anebo tahám Lídl nosítko za 500 (ale funkci by mělo i libovolné jiné bazarové).

Na váhu jsem se ptala hlavně proto, že nosnost v podstatě všeho, co mám, je někde kolem 15 kilo a dvouleté děti mohou mít i 20. Pokud máš podobného drobka jako já, tak tohle je ideál.

Běžně to mám takto:
- kratší procházka po okolí v rámci čtvrti - bez ničeho a případně ho domů donesu
- nákup - ideální vzít kočár ovladatelný jednou rukou, dítě běhá kolem, nákup se veze 😀
- cesta pár zastávek tramvají - dle nálady, v poslední době často i bez kočáru, výhodou golfek je, že v jedné ruce můžu mít golfky a v druhé dítě
- delší cesty MHD, kde je vše nízkopodlažní - klasický kočár (pohodlnější, víc uveze)
- cesty MHD, kde ale hrozí, že nemusí být úplně vše nízkopodlažní / jedu někam jen na skok a nepotřebuji s sebou moc věcí - golfky
- cesty autem, kde pak třeba někde budeme chodit - golfky
- může to být i dál, všelijaké, předem nevím, jak to bude vypadat a nechce se mi tahat s kočárem - nosítko v batohu jako pojistka
- cesty vlakem Praha - Brno - golfky

Drobek má dva roky, ty golfky jsem tolik nepoužila, ale co mi tam teda vadí je právě to, že se u nic musím hrbit + že nejdou ovládat jednou rukou. Ale tím, že mám "velký" kočár a tohle jen jako doplněk, tak je vozím právě tam, kde je výhodou, že je složím do tyčky a přežiju ty nevýhody.

Snad jsem trošku pomohla.

cilkat
31. bře 2021

Já velmi rychle zjistila, že mi kočár v ruce překáží, protože na každém obrubníku chce dítě vzít za ruku a já zároveň táhnu kočár, že... (je to teda umocněné tím, že mám ty děti už dvě a ruku chtějí oba). Takže za mě pokud kočár, tak s jednolitou rukojetí, ať se dobře ovládá jednou rukou, ale víc se mi osvědčilo mít něco na nošení (používám krosnu, prý je to ale nezdravé, navíc vyhovuje spíše velkým postavám... ale nosítek je fůra. Na dítě, které nandaváte a sundaváte, jednoznačně něco, co nemusíte vázat, takže přeskové nosítko.)

ninolleta
5. dub 2021

Já mám Oyster zero, a do města fakt bezva. Váží jen 8kg, pro dítě prostorný. Dobře se skládá.