icon

Kočárek Thule Urban Glide 2 do města i do terénu. Jak obstál u vás?

16. čer 2026

Vybíráme kočárek a zaujal nás Thule Urban Glide 2, líbí se mi že je do terénu ale zároveň ho chceme používat i ve městě. Bojím se jestli není zbytečně velký a těžký. Kdo ho používá delší dobu může napsat jak se s ním žije v běžném provozu? Díky.

kakba
16. čer 2026

Kamarádka ho má, do auta ho musí rozebrat, aby se ji tam vlezl. To by se mi nechtělo dělat. Takže záleží jak velký auto máš. Podle toho bych volila.

alianan
16. čer 2026

Mám ho a do terenu je výborný, bydlím na vesnici a nedám na něj dopustit. Ale do města ne. Je velký do auta a je široký na chodníky, uličkama v obchodě už vubec neprojedeš. Trojkolka je supr do terenu, ale nájezd na chodník je složitější a schody samozřejmě také.
Já mám thuli jako vesnický tank a v kufru auta lehkou čtyřkolku kočár, já mám Mutsy Nexo, jako městský kočárek. Dle mého ideální řešení, mám čtvrté dítě a zatím jsem nepřišla na kočár, který by splňoval obojí, vždy to bude o kompromisu.

lauriak
16. čer 2026

Mam to podobne jako @alianan - bydlime na malem meste a na zdejsi cesty je idealni. Ja s nim i beham. A urcite neni tezky - naopak je extremne lehunky. Ale bacha, fakt je to tank. Je hrozne siroky a do mesta se vubec nehodi. Taky mam do mesta druhy kocarek - joolz aer+. Ten vozim porad v kufru.

sdzu
18. čer 2026

My ho používali 5 let a byli jsme velmi spokojení. Na výlety i po maloměstě skvělý, uvezl v pohodě i dvě děti, je lehký, snadno se dá rozložit, seskákat schody není problém.

Ale ano, v MHD zabere dost místa. Jednou za čas to je v pohodě, na každodenní velkoměstské užívání bych si ho ale spíš nevybrala.

palosanto
19. čer 2026

Ja ho aktuálně používám ve velkém, navíc historickém městě, kde jsou uličky v centru úzké a nemám problém, v obchodě už vůbec ne. Vždy jsem se všude vešla bez problému. Do kufru je velký ale máme větší kufr takže nám se vejde bez potíží. 👍

vavegillan
19. čer 2026

Já mám TUG2, jak píšou holky výše, hlavně u mas na vsi, procházky po lesních cestách se psem, zvládne hodně, v říjnu jsme s nim vyjeli i na Sněžku (z Luční boudy teda). Máme oktávku combi a do kufru ho dám bez odmontování kol, ale nedám tam už téměř nic jiného. Do obchodů je neohrabaný, Tesco, Lidl atd. v pohodě, ale tuhle jsem se zasekla mezi dvěma pokladnami v Eso marketu, proste jsem neprojela, nebo třeba Pepco, Gate, kde je hodně zboží a užší uličky, tam už to neni komfortní. Skládání a rozkládání není složité, ale celkově je kocarek těžší. Mám tedy ještě skladnější kočárek Easywalker Jackey2 XL, chtěla jsem hlavně vetší kolečka, protože i ve městě jsou kostky, nájezdy na chodníky, sjezdy etc, a i s těmi většími kolečky to není úplně tak snadné jako s Thule, např. Joolz AER si na takové běžné procházky po městě nedovedu moc představit (ale je určitě super na cestování - dá se vzít jako kabinové zavazadlo bez odbavení). Takze hodně záleží na účelu, kde bydlíš atd..
Jo a s TUG2 chodim i běhat, takže i jako sportovní kočárek poslouží..