Thule Glide vs. Urban Glide - kočárek do terénu

katusad
13. bře 2019

Ahoj zejména sportovní maminky. Sháním kočárek do náročnějšího terénu - hlavně túry a taky běh. Uvažuji o Thule. Máte prosím někdo zkušenost s modelem Glide nebo Urban Glide? Jaký v nich je rozdíl? Zda na túry do lesa, po kopcích, trávě, polních cestách s kameny atd. by stacil model Urban Glide. Moc děkuji za jakékoli postřehy.

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
katusad
autor
15. bře 2019

@ter děkuji 🙂

marmedz
29. bře 2019

Ahoj, mám thule urban glide pro dvojčata. Ohledně jízdních vlastností je supr. Zvládá polní i lesní cesty, na pohodový běh i brusle ani nearetuji přední kolo, nikdy se mi nerozvibrovalo. Když jedu rychleji tak raději aretuji (ale většinou mám "těžký náklad" takže ta rychlost není ani na bruslích jak s jedním). Navíc asi na rozdíl od pevného předního kola u glide je krásně ovladatelný jednou rukou i ve městě. Na pohodové sportování si myslím stačí glide urban. Ale pokud chcete každý den behat nebo jezdit na bruslích a do města jdete výjimečně, tak bych zvazovala i glide.

katusad
autor
31. bře 2019

@marmedz Dobrý den, moc díky za Vaši reakci. Potvrzuje, že jsme se rozhodli správně. Minulý víkend jsme Urban Glide koupili 🙂 i s korbou. Máme dcerku 4 měsíce. Je docela veliká, takže korba asi nebude nadlouho. Korba je totiž menší, ale hned 1.výlet v terénu jsme zjistili, že je to výhoda, že miminko tolik uvnitř necestuje. Zkoušeli jsme i v náročném terénu (bikové stezky v lese) a jede parádně. Při běhu taky spokojenost. Kocarek jsem chtěla i do města, bala jsem se, zda se všude vejdeme. Zatím nebyl problém. Ani v autobuse, v obchodě, dokonce i do malého panelakoveho výtahu se vejde (s 3letou dcerkou a odrazedlem nad hlavou natěsno, ale vejdeme 🙂

speku
28. dub 2019

@marmedz Ahoj🙂 čekáme miminko v září a taky chceme tento kočárek. Jsme s mužem velmi aktivni- on sám dělá triatlon já běhám . Mam ale právě obavy skrz tu korbičku, respektive, vleze se do ni na zimu oblečené miminko jeste ve fusaku? Možná je to hloupý dotaz, ale budeme mít první miminko a nemám vůbec představu... a 34 šířka mi přijde docela málo... Děkuji za jakýkoli názor.

katusad
autor
28. dub 2019
katusad
autor
28. dub 2019

@speku Ahoj. Přikládám foto naši malé, čerstvě 5 měsíců, pro ilustraci. Naše dcerka je určitě větší miminko. Do korby thule jsme ji dávali už bez fusaku. I teď na jaře někdy bývá zima, je zabalena ve 2 dekach a v pohodě. Obalena v nějakém tlustším zimním fusaku - to už by asi bylo dost natěsno. Vesla by se, ale nemohla by se hnout.

speku
28. dub 2019

@katusad Děkuji moc... jsem teď na vážkách... zda teda nevybrat jiný kocarek- 5 měsíční bude to naše miminko v únoru :( to bude fusak nutnost...

katusad
autor
30. dub 2019

@speku To chápu. Také bych měla dilema. My jsme měli v zimě (ještě s fusakem) kočárek po 1.dcerce - baby Lupo design comfort. Ten má naopak korbu hodně velikou. Uz s 1.holčičkou jsme s ním také hodně najeli v terénu, i běhat se s ním dalo (I když ne tak komfortne jako s thule- mimo jiné větší váha, a chybí brzda na riditkach- ale jinak za mě tento kočárek poměr cena výkon super volba, i do města o trochu lepsi- 4 kola, mensi šíře a max pohodlí pro dítě- i sportak je veliký, dá se celý do lehu, i nožičky,a striska zakryje skoro celé dítě 2 leté i vleže). Jeste si Lupo nechavame, prave kvuli korbe, kdyby dcerka dlouho nesedela a do thule korby uz by se nevesla. Mám problémy s rukama (šlachy, karpaly), proto jsme zejm. kvůli té nižší hmotnosti kupovali k Thule i korbu - když jsem věděla, že už nebudeme od dubna mít fusek. Jinak bychom Thule koupili později jen sportovní verzi. Určitě bych zkusila půjčit od kamarádky nejaky zimní fusak a nekde v obchodě si to vyzkoušet. Ať máte představu. My byli přímo v prodejně zn. Thule. Ale asi bude i v nejake vetsi prodejně kočárku, možná Malvik. Ale volala bych předem, nemají ho všude vystaveny. Přeji úspěšné rozhodování 🙂

romisss
25. kvě 2019

Ahoj, mám 9m dceru a je stále v korbě. Je to drobek, ale v pohodě. Je to hrozně těžké kupovat takto dopředu, když nevíte, jaké to dítě bude. Mě teď trápí, že Thule sport nemá polohování nožiček a jak malá nesedí, tak mě to štve, že je má mít dolů.

zavodnice
26. kvě 2019

@romisss Ženský to řeší tím, že pod ten polstr nozicek strčí srolovaný ručník. Taky vozim v korbě, ale s tímhle počítám už dopředu.

romisss
26. kvě 2019

@zavodnice zkusím pak, děkuji za tip😊 Nečekala jsem, že mi tam vydrží 10m😅

zavodnice
26. kvě 2019

@romisss Nz, my jsme taky menší, ale hrozne by chtěla vidět ven. V půl roce bych chtěla zkusit sporťák, ale to uvidíme podle situace 🙂.
Jinak super kočár, zbožňuju ho, vláčím ho terénem, jezdíme o po chodnicich, po louce, skladam ho do auta, těžko si dovedu představit lepší.

katusad
autor
28. kvě 2019

@romisss Přesně. Také to vidím jako jedinou (byt větší nevyhodu). Ono i když ditko už sedí, tak k odpocinku a spanku je pohodlné, kdyz by to slo cele do lehu. Ale jinak veliká spokojenost.