Nánožník na větší dítě, máte zkušenost, tip?

misheee
18. pro 2013

Dobrý den,
prosím o radu. Mám 2,5 roku holčičku, měří cca 95cm. Většinou se všude dostává po svých, ale čas od času ji ještě dám do kočáru. Máme trojkombinaci Jané Slalom Pro. Loni v zimě jsem pořizovala nánožník od Emitexu Sport De Luxe, který má uvednou délku 49cm. Ten jí je letos již malý a tak mám zálusk na jiný, také od Emitexu a to nánožník na trojkolky. V popisu uvádějí, že je na větší sportovní trojkolky, ale mě se to nějak nezdá, protože délku uvádějí 63cm. To je oproti tomu předchozímu jen 14cm rozdíl a to není zase tak moc. Jediné, kde je větší rozdíl je, že má větší bočnice.
Máte některá s tímto nánožníkem zkušenost? Popř. nějaký tip na větší nánožník? (tedy v rozumné cenové hladině)
Předem díky za odpovědi!
Michala

blahova_andrea
18. pro 2013

já tedy nevím, my nánožník nikdy extra nevyužívali. pokud jezdíte už jen tak občas a většinou jde malá po svých, tak je stejně pořádně oblečená v kombinéze a chvíli na kočárku vydrží nebo by mohla stačit jen deka, ne? opravdu o nánožnících nic moc nevím, ale rozdíl 14cm mi u malých dětí přijde jako dost veliký rozdíl 😉

petrajurinova
18. pro 2013

Není u tak velkého dítěte nánožník trošku nepraktický - dítě chvíli jde, pak chvíli sedí v kočárku, zase chce ven a chodit a tak pořád dokola. Po chůzi má špinavé boty - zuješ ho, nebo budeš nosit s sebou hadr na očištění bot, aby boty ten nánožník nezašpinily a nepromočily? Nebo ho po každé procházce budeš čistit? Naše děti teda ve 2,5 letech byli v kočárku minimálně - hlavně v zimě buď šly po svých, nebo jely na sáňkách, ale pokud už bych chtěla tak velké dítě v zimě vozit v kočárku, asi bych pořídila spíše teplou deku na zakrytí a zabalení nohou než nánožník.

mk123
19. pro 2013

Nevim jak se tu posílá odpověď, tak jsem se musela přihlásit pod jiným nickem (přes tlačítko se zeleným plusem mi to prostě nešlo)
Moje malá je dost aktivní od devíti měsíců, kdy začala chodit do kočáru nechce. Vyjma zimy - v zimě přes den chce spát pouze v kočáru. Takže z něho nevystupuje a znovu nenastupuje. Prostě si sedne do pěti minut je tuhá, já jí dám na ležení a dvě hoďky spí. Deka je fajn na teplo, ale když fouká vítr, tak je na nic a v tom je právě nánožník dobrý.
V saních by spát nechtěla a mě by teda ani nenapadlo zkoušet ji tam uspávat.
Díky moc za reakce 😉

hojda
19. pro 2013

Nám to řeší velký fusak Dita Tábor s Outlastem, vyhrál i cena na dětské veletrhu, je zvětšovací a parádně měkký a ta termoregulace k nezaplacení.