Podědit starší kočárek nebo koupit nový?
Během dalšího roku bych chtěla podědit kočárek akorát se toho malinko bojím. V kočárku byli odchovaná dvě miminka. První bylo ještě vožené ve 3 letech kdy už hodně vážilo. Na kolečkách už je vidět hodně opotřebení. Jedná se o kočárek Roan COSS classic. Je možné sehnat pouze kolečka nebo třeba jenom konstrukci s otočnými koly. Chtěla bych vědět názor abych věděla jak se rozhodnout zda si ho vzít nebo radši koupit nový.
Děkuji
Já bych to moc neřešila. Buď vzít poděděný, nebo se podívat po inzerátech. Sama jsem prodávala kočárek po dvou dětech, byl jako nový v perfektním stavu přestože byl používán velmi aktivně. Nakonec jsem se ho ráda zbavil za tisícovku, protože jsme už potřebovali místo. A to byla pořizovací cena 15k. Kdybych se rozhodovala znovu, tak bych klidně vzala z druhé ruky, samozřejmostí je, aby byl v dobrém stavu, protože ten servis i náhradní díly pak ve výsledku mohou být dost drahé.
Odvozila jsem 3 děti v kočáru z druhé ruky (po jednom dítku), pak ho převzala kamarádka a od ní putoval ještě dál...
Na obě děti jsem měla kočárek z druhé ruky a pak šel zase dal. Pořádně si kočárek prohlédni, projeď si ho, eventuálně si najdi náhradní díly. A pak se rozhodni. Jinak na menší děti jsem mela podobny, velká kola, ale pak jsem později pořizovala trojkolku, sportovní, protože terén okolo nás a navic bez problému odvezla obě děti, nákup, odrážedlo najednou…
Když si vzpomenu na svůj kočár, který jsem si koupila od kamarádky a odvozil ještě dalších 5 dětí, bych to neřešila. Ale každá jsme jiná.
Možná se budete smát - ale koupila jsem kdysi velký golfáč CHicco ct.0.4 už po 2 dětech. Měl pouze natržený molitan na madle, paní se za to hrozně omlouvala.... Odvozila jsem v něm syna, který se pak bohužel ukázal jako autista, a na tom kočárku se vozil do 8 let !!!! Pak jsem ho schovala, a v současné době se v něm vozila ještě moje 2 vnoučata. Některé kočárky prostě vydrží úplný nesmysl.... takže používaného kočárku bych se skutečně nebála. 🙂
Roany jsou docela držáky, já ho měla pro nejstarší dítě z druhé ruky a pak sme s ním vozili ještě další dvě děti v rodině na chatě, do terénu byl parádní. Akorát byl velký a těžký do města, tak sem u mladších dětí volila pak skladnejsi kočárky. Ale kočárku z druhé ruky bych se nebránila. Pokud jde jen o hluboký, tak tam není moc co zkazit a jestli je to nejaka kombinace, tak člověk stejně většinou vyuzije ten hluboký a pak si koupí extra sporťák, protože ty kombinace jsou ve sportovní verzi na houby.
Všechny tři děti jsem odvozila v bazarovém kočárku, ceny nových mi připadaly naprosto absurdní, použitý byl za pusu a nikdy nebyl sebemenší problém. Náhradní díly snadno dokoupíš i tak, že koupíš další bazarový stejného typu za pusu.

@rokyta Ahoj, co ho dat do servisu a budes mit po starostech ne? Starsi syn jezdil v kocarku po 2 detech a mladsi dokonce po 3 detech a zda se mi, ze z toho ujmu nemaji 🙂