icon

Podle čeho vybrat kočárek?

tinka2011
26. črc 2012

Ahoj
Potřebovala bych poradit podle čeho vybírat kočárek. A třeba jaký máte Vy a jste s ním spokojené na co si dát pozor.... U kočárku jen vím,že chceme trojkombinaci a max do 5000. Moc a moc děkuji za rady. Martina 😉 v příloze zasílám kočárek,který se mi líbí. Vím,že se budu muset podívat osobně,ale potřebuju radu na co se zaměřit a čemu se vyhnout 😀

Podle čeho vybrat kočárek?
pejtho
26. črc 2012

Především velikost korbičky, ale koukám, že čekáte zimní miminko, takže by jste neměla mít problém, aby se vám do kočárku mimčo vešlo i s fusakem 🙂 Dál určitě úložný prostor. My jsme měli první kočárek s šíleně malým košem a myslela jsem si, že to nebude vadit. Omyl-vadilo. Takže aby se tam vešla pláštěnka, síťka proti hmyzu a ještě třeba nějaký nákup.
Určitě co se týče zpracování, tak kolečka, aby byla nafukovací, nikde se nic nevrtělo.
Je fajn, když jde nastavit rukojeť po i proti směru jízdy. Některé kočárky mi taky přijdou, že mají moc otevřenou korbičku a v zimě tak dost fouká-ale to by tenhle myslím neměl mít.
No a pak sporťák-aby byl polohovatelný, dostatečně široký, i když se tam pak bude starší dítko vrtět.
A skladnost, ta byla u nás hodně důležitá, protože cestujeme.

peroli
26. črc 2012

@tinka2011 určitě bych vybírala podle
-velikosti korbičky
-váhy kočárku (pokuď budeš cestovat převážně autem tak to možná až tak moc řešit nemusíš.. 😉 )
-koleček (já mám třeba radši nafukovací, u těch plastových my přijde že pak miminko musí cítit každý kamínek),
-ještě jednou podle koleček - pevná nebo aretovací
-terénu ve kterém budeš převážně jezdit (do lesa si asi nekoupíš malinký plastový kolečka, že jo? 😀 😉 )
-velikosti nákupního košíku
-velikosti kufru auta, aby se tam vůbec kočárek vešel
-kdyžtak aby na něj šla nacvaknout autosedačka.. (super věc když třeba musíš dojíždět k doktorce)
-vybírat i můžeš třeba podle toho jak lehce nebo těžce jde složit (pokuď budeš skládat do auta častěji)
-případně i podle velikosti výtahu a dveří výtahu (některé výtahy jsou úzké a ne každej kočárek tam vjede.. 😉 osobně můžeš bydlet třeba v domku ale časem "hlídací" babička v paneláku )
-hloubky stříšky (kamarádce se třeba stalo že ji stříška nepokryla celej kočárek, ale podle obrázku je tady stříška v pohodě.. 😉 )
-velikosti nákupního košíku
-výšky rukojeti
-snadnosti ovládání
-velikosti a polohovatelnosti sporťáku
-dobrý je i okouknout jestli jde jak korbička tak sporťák na podvozek lehce nakcvaknout nebo jestli to skřípne prsty.. 😝
-hlučnosti sklápění stříšky.. některý kočárky u toho jakoby "lupou" a to může probudit miminko.. 😉

.. a víc už mě v tuhle chvílí nenapadá 😅 😀
..některý věci jsou důležitější, některý míň ale ty už si určitě vybereš z toho to co budeš kdyžtak potřebovat si pohlídat, co se tě týká... 😉

paaajuska
26. črc 2012

My máme kočárek Dorjan Sport. Je to polský kočárek, ale jsme s ním spokojeni. Jen ruční brzda na kočárku nám docela chybí. Bydlíme na kopci a tak za kočárkem skoro běžím🙂)
Jen autosedačku jsme si koupili od MaxiCosi tzn. jiný výrobce. Na kočárek sice jde pomocí redukcí připevnit, ale tak obtížně, že je jednodušší složit celý kočárek do kufru🙂
Co musím pochválit jsou velká a odpružená kola, byli jsme i na výletě ve skalách a žádný problém🙂
Tak přeju, ať se vám povede vybrat podle vašich představ a dobře slouží;)

kacka.l
28. črc 2012

Tak pro mě byla priorita
kde budu s kočárem jezdit, terén...město
Velká opěrka zad- ty klasické 43cm je opravdu málo, když si pak dítě v roce a půl nemůže ani opřít hlavičku.
Vysoká rukojeť- jsem vysoká.
Dlouhá ložná plocha.
Košík, který toho dost pojme.
Natáčecí přední kola...není nic pro mě horšího než na každém kousku kočár nadzvedávat a zatáčet a upravovat klouzající miminko...
Relativně lehký a skladný...ale to jsem neřešila až tak, mám velké auto.
Ruční brzda.

Vystřídala jsem hodně kočárů...a nebála bych se koupit i bazarový. Já jsem to měla tak, že jsem koupila nový sporťák a korbu i autosedačku jsem si koupila bazarovou. Jsou jako nové..
Přeji,ať vyberete podle svého a skvěle se jezdí..

zoriazz
9. srp 2012

Já se dívám po kočárku tak, aby měl hlavně betelná kolečka a byl použitelný dlouho, našla jsem takových pár - dají se dokupovat díly, ale je fakt, že do 5000 to není. Pro mě jsou nejdůležitější ta kolečka a pak asi brzda, taky budeme bydlet na kopci.