Potřebuji kočárek?
Ahoj holky,
pohrávám si s myšlenkou jestli budu potřebovat kočárek, respektive tu hlubokou korbičku? Asi je ta otázka trochu naivní ale dneska v 26 tt mi prostě přijde, že bych se bez něj obešla.
moje úvaha: porodím v létě, určitě to bude malé miminko, bydlím na venkově, mám zahradu, dvoreček, klídeček. přes léto muže spinkat venku nebo jej budu nosit, bude přece malé? mimi. No když bude potřeba někam převést použiji tu autosedačku pak rovnou do auta. No a až povyroste bude jezdit v tom sportovním ne? nebo jako to děláte? Všichni máte trojkombinaci.
Omlouvám se přijdu si jak kdybych spadla z Marsu. Myslela jsem že mám devět měsíců na přípravu, asi jsem někde tech prvních pět byla jinde:D
Kocarek jsem pouzivala dost. Teda hlobou korbu. Hlavna na prochazky a na spani na balkone... Nosila jsem tady dost, ale nekdy jsem nechala odpocinou zadum. Zvlast v tech hicech bylo fajn, ze jsme oba luftovali. Kdyz byl v satku, strasne jsme se potili oba.
A hlavne. kdyz se prcek nosi, musim chodit. Nebo aspon stat. Nemuzu si s nim sednout ani lehnout. Coz teda zvlast v prvnich mesicich bodlo.
Taky bylo fajn, ze kocarek ma dole prostor na veci. Kdyz jsem maleho nosila, bylo nepohodlne vlacet jeste tasku s nakupem...
Kocarek mam relativne levny, dvojkombinaci. Autosedacka byla zvlast na adaptery.
A k tvemu planu s autosedackou... Hlavne pro novorozence neni autosedacka vubec vhodna, maximalne na dobu nezbytne nutnou, tedy presun. Ja vozila vsude korbu a jak to slo, davala jsem ho na rovne do korby...
Ale tohle je taky vec nazoru, jako milion dalsich veci...
Moje zkusenost. Pred rokem jsem vybrala uuzasny kocar, tesila se jak to bude super..mala se narodila v srpnu. V hluboke korbicce vydrzela do 5,5m a to uz se vozila pramalo, od 3m jsem ji nosila v satku i ven a noseni jsem'si zamilovala. Ve sportaku jela parkrat a koncilo to vzdy tak, ze jak se vzbudila, sla do satku. Nikdy bych ji nenechala v kocarku plakat. Takto mam nejspokojenejsi holcicku, ma 10m a v kocarku uz skoro 4m nebyla, ted jsem se rozhodla ho prodat,super a drahy kocar mi lezi doma. A ano, da se zit bez nej, nosit se da take dlouho, zalezi na kazdem jak se k tomu stavi, mne tedy nevadi dceru nosit,je to krasne a kratke obdobi, a doufam,ze ji to vydrzi co nejdele. Moje mamka se noseni desne branila,ale mala v kocarku proste nebude, a jak se ji to ted libi,kdyz hlida v nositku, uz zvladla i satek. Proste spolecensky uznavanym standartem je kocarek.ja ho neodsuzuji, nektera mimca nosici byt nemusi. Ale nazor ze miminko si na vyhradni noseni zvykne a pak bude problem dostat ho do kocarku- pardon ale to je fakt mimo😀 9m se nosilo v deloze,bylo mu dobre a po narozeni sup s nim do kocarku,aby si na noseni nezvyklo? Lidske mlade je nosenec i po narozeni. Ale je treba dat na sve detatko,co bude chtit a vyhovet mu naplnovanim jeho potreb. Do 4m jsem vyuzivala hlavne podvozek a vajicko k Dr.,na nakup..korbicka je jen na chvili,a mala mimca jeste vic spi, navic ve vajicku by se nemela nechavat zbytecne dlouho-polosed. Za me fajn kombinace hl.kocarek +satek🙂
Ja myslim,ze potreba bude,ale ten s korbou podle me staci z druhe ruky,bude na chvili,pak je lepsi koupit kvalitni sportak🙂 a nosit v lete dite na tele? To se uvarite oba:(

Kočár sice nemám ráda (i když sporťák už snesu 😀), ale někdy se hodí...třeba když se přesedím, zatuhne krční páteř a bolí hlava. Nebo na nákup. Takže se využije, ale investovala bych do něj maximálně pár tisíc.