icon

Potřebuji kočárek?

kakenkulla
18. dub 2016

Ahoj holky,
pohrávám si s myšlenkou jestli budu potřebovat kočárek, respektive tu hlubokou korbičku? Asi je ta otázka trochu naivní ale dneska v 26 tt mi prostě přijde, že bych se bez něj obešla.
moje úvaha: porodím v létě, určitě to bude malé miminko, bydlím na venkově, mám zahradu, dvoreček, klídeček. přes léto muže spinkat venku nebo jej budu nosit, bude přece malé? mimi. No když bude potřeba někam převést použiji tu autosedačku pak rovnou do auta. No a až povyroste bude jezdit v tom sportovním ne? nebo jako to děláte? Všichni máte trojkombinaci.
Omlouvám se přijdu si jak kdybych spadla z Marsu. Myslela jsem že mám devět měsíců na přípravu, asi jsem někde tech prvních pět byla jinde:D

Strana
z3
claire90
19. dub 2016

Myslím, že je to názor od názoru. Kdyby ses zeptala v nějaké vysloveně nosící skupině, dozvěděla by ses, že se bohatě dá vystačit s šátkem. Ovšem jak tu zaznělo - některým dětem by mohlo nošení vadit, naopak vím víc o dětech, kterým vadí být v kočárku a chtějí nosit. Koupila bych hluboký nějaký slušný, levný, bazarový, který by mi nebylo líto případně hned prodat, ale asi bych ho radši pořídila, ať jsi připravená na vše 🙂
Na zahradě může dítě klidně spát cestovní postýlce např., nevím proč by tam zrovna muselo být jedině v kočárku, to mi nepřijde jako pádný argument a že by rodina chtěla vozit? Záleží jestli je rodina v okolí a zda opravdu budou chtít, já mám rodinu daleko a nikdo kočárek nevozil.
K doktorům bohatě stačí vajíčko, která se dá nacvaknout na konstrukci kočárku, nemusí se tahat v ruce, taky jsme tak jezdili, bylo to praktičtější, než dítě tahat spící ze sedačky, cpát do kočáru, kterej zabral celej kufr a pak zase zpátky, nemluvě o tom, že třeba nákupy s hlubokým se fakt nedaly, neb pak nebylo kam dát tašky 😅

indigirka
19. dub 2016

@kakenkulla Když jsem byla poprvé těhotná, nechala jsem se vycukat a přesvědčit okolím o nezbytnosti trojkombinace. Prodávali jsme ji asi po dvou měsících, protože jen překážela v předsíni - syn v hlubokém kočárku řval a řval... Začala jsem nosit a bylo to OK. Pak jsme pořídili vozík za kolo i s velkým předním kolem i malými kolečky, tam syn neřval - sedí se po směru jízdy a je z toho vidět ven (pro miminka je tam vložka). U druhého dítěte už jsme nic dalšího nepořizovali - kočárek používám jen na sport a dlouhé procházky do přírody a do města nosím (nemusím řešit schody, výtahy, nízkopodlažní spoje...). Jo a ani jedno dítě by se mi se zimním fusakem do korby od X-Landera nevešlo (1. dítě v červenci a 2. sice v prosinci, ale veliké).
Takže ano, bez kočárku to určitě jde (ale asi třeba po císaři nejde moc nosit hned), ale jestli máš v příbuzenstvu někoho, kdo bude ochotný jít na procházku s kočárkem, neváhej a pořiď ho. Doporučuju koupit buď hluboký houpací kočárek někde v bazaru nebo sporťák s vložnou taškou. Ostatně, když si pak vymyslíš, že chceš nějaký nový kočárek přesně podle tvých představ, naklikáš si ho v eshopu a za tři dny ho máš doma.

martinka_33
19. dub 2016

Záleží jaký budeš mít dítě, moje dcera hlubokou korbičku nenáviděla a nevydržela v ní víc jak půl hodiny (za předpokladu, že jsme ji tam odložiki spící).. Jinak kočárek jsme nepoužívali vůbec, malou jsme nosili, cca jednou za měsíc s ním vyjela některá z babiček, takže podle mě je to zbytečnost 🙂 později jsem brávala sporťák na inlajny a teď už na chodící občas vytáhnu golfky

martinka_33
19. dub 2016

@claire90 naopak nákupy s hlubokym kočárkem byly super (to jsem zapoměla napsat, že na to byl kočárek výbornej, ale já jsem neřidička, jinak by postačil nákupní vozík a auto), měla jsem malou v šátku a do naší suoervelký korbičky se vešel i velkej nákup 😉
@indigirka moje řeč 🙂

claire90
19. dub 2016

@martinka_33 tak my jezdime na nakupy autem no a fakt nacpat do kufru kocar, tak pak velkej nakup fakt nebyl kam dat 😅 takze jsme koupili nase oblibeny golfky a jezdilo se jen s vajickem na konstrukci od golface, jinak je to mozna fajn alternativa misto te babickovske tasky na koleckach no 😅

martinka_33
19. dub 2016

@claire90 tu tašku vlastnim taky, ale do hluboký korby se toho vešlo 4x tolik, jednou jsem v ní vezla tři kartony džusu ale to vypadalo, že tomu kočárku každým okamžikem upadniu kolečka a to máme obchod 300m daleko 😀 se sporťákem tak nakupuju taky, ale do toho se vejde méně

terinda
19. dub 2016

Hlasuju pro kočárek. Proti nošení nic nemám, ale třeba si miminko poveze taky tatínek nebo prarodiče atd. 😉

martinka_33
19. dub 2016

@terinda tatínci i prarodiče můžou nosit taky, u nás nosí manžel, tchán i moje mamka, ta teda nosila jen malý miminko, když nechtělo být v kočárku 🙂 ale souhlas, pro ty, co budou chtít povozit si miminko je fajn mít kočárek v záloze, moje dcera má tři (jeden doma a po jednom i u obou babiček plus golfky)

luj89
19. dub 2016

Taky mám v hlavě takovou otázku ;). Ne kvůli penězům, ale spíš z přesvědčení - proč kupovat nový drahý kočár, když dokáže ještě pěkně posloužit použitý třeba jen po jednom dítěti. Asi to dopadne tak, že koupíme kočárek z bazaru + šátek a nosítko.
Nechápu argumenty typu: Pořiď kočárek kvůli tatínkovi nebo babičkám. Kočárek je snad pro mimčo, ne pro babičky... Takže bych se spíš rozhodovala podle miminka jestli bude spíš na kočárek nebo na nošení ;). Nehledě na to, že nevidim důvod, proč by nemohl nosit tatínek nebo příbuzní.

madlisek
19. dub 2016

@kakenkulla my jsme hodně nosící rodina, ale kočárek jsme na první letní miminko celkem využili, protože když bylo vedro, tak v šátku bylo opravdu vedro, mnohem víc jsme začali nosit na podzim, to uź byl kočár opravdu jen na občasné povození 🙂 Na zimní miminko jsme pak naopak kočárek skoro nepotřebovali (během prvního půlroku v něm byla opravdu párkrát, když jsem šla třeba k doktorovi a při vyšetření jsem potřebovala volnou hruď a miminko by nebylo kam odložit). Ale nekupovala bych trojkombinaci, spíš na to léto nějaký bazarový velký kočár a pak nějaký lehčí sporťák.

terinda
19. dub 2016

@martinka_33 u nás určitě ne, i ze zdravotních důvodů, třeba takové 9kg dítě se starším lidem lépe vozí než nosí, nebo pupkatým apod. 🙂

Dcera měla v jednu dobu taky období, kdy nechtěla kočár, tak jsem měla vždy po ruce nosítko. Syn naopak do nosítka nechce snad nikdy.

dora13
19. dub 2016

@martinka_33 synek se od nikoho jineho nez ode me nosit nenechal, vyjimecne od manzela, ale kdokoliv jiny ani nahodou. Ale mas super babicky, to je skvely, ze byly ochotny nosit, je to hezky😊

luj89
19. dub 2016

@dora13 Já myslím, že většina lidí ráda nosí miminka (i starší děti) 🙂. ,,že byly ochotný nosit" zní jako kdyby je @martinka_33 musela nějak přesvědčovat ;)

dora13
19. dub 2016

@luj89 to myslim ctes mezi radky veci, ktery tam nejsou, nemyslim, ze by slovo ochotny naznacovali, ze kdokoliv kohokoliv nuti😊 kdybych ja navrhla napriklad tchyni, jestli si nechce Honzika vzit do satku, tak si bude myslet, ze jsem se zblaznila, rozhodne neni bezne, aby prarodice nosily sve vnoucata -- ani si neuvedomuju, ze bych to nekdy v zivote videla.

karlajasmine
19. dub 2016

Ještě tu nezaznelo to, že některé děti spi jen v hybajicim se kočárku (muj syn), takže dat ho spat na zahradu jen tak.. Pro mě fikce..musela jsem chodit celé hodiny s kočárkem..

martinka_33
19. dub 2016

@madlisek s tím létem je to pravda, to je tělo na tělo trochu hic.. Já jsem k našim sehnala luxusní bazarovou dvojkombinaci po jednom dítěti za dva tisíce, takže za mě taky bazar 🙂
@luj89 moje mamka nosit odmítala, ale po půl hodině chování v náruči si o šátek taky řekla 😀 a tchán se na každym výletě vyloženě klepal až nás s manželem nošení omrzí 😀 a nejednou k nám přijel, že vezme malou ven a že jí chce do šátku, poprve jsem z toho byla v šoku, pak už jsem věděla, že kočárek vozí jen s tchýní
@terinda u nás je taky většina vozících příbuzných 🙂
@dora13 i takové děti jsou, aspoň že vozit se nechal i od jiných lidí, mojí malý bylo jedno, kdo jí nosí, ale zase nenáviděla kočárek

nikolkaamarianek
19. dub 2016

no na sidlisti, kde ted bydlime ho pouzivam furt... ale na baracku jsem ho nepouzila ani jednou 🙂 a to tam jsme i dny... ale zas kazde dite je jine. Tezko rict predem no...

indigirka
20. dub 2016

@luj89 No, tak bohužel existují i příbuzní, co ti vysvětlí, že dítě přece musí umět usnout a spát v zaparkovaném kočárku na zahradě a pokud ne, jsi neschopná matka, co ho to nenaučila... a nošením se rozmazluje, co z něho pak bude, navíc tě přece MUSÍ bolet záda... a nevysvětlíš jim nic (ani potom, co už je dítě tříleté a zjevně nemá žádnou újmu, ani tvoje záda) ☹

salenas
20. dub 2016

já si neumím představit,že bych kočár neměla.taky jsem šátkovala,jako jediná z rodiny,občas jsem uvázala mimčo tatínkovi,ale nebylo to ono.i z praktických důvodů,jako když jsem jela na nákup,šoupla jsem věci do košíku pod kočárkem,když bylo potřeba přebalit na cestě,přebalila jsem v kočárku.šátkování je fain,ale myslím,že i kočárek je fainé mít.po císaři si nedovedu představit,jak pořád šátkuji a nosím miminko. Není potřeba mít drahý luxusní kočár,taky jsem takový neměla,sporták s taškou mi stačil.

salenas
20. dub 2016

@indigirka dcera spala v zaparkovaném kočárku i 4 hod v kuse,syn,jakmile se zastavilo,byl vzhůru a řev 😀 .

luj89
20. dub 2016

@indigirka Ale dítko je Tvoje, ne příbuzných... Ty máš za něho zodpovědnost, ty ho vychováváš. Možná by mě tyhle řeči nakoply ještě víc nosit a míň kočárkovat ;).

japona
20. dub 2016

@kakenkulla Hlasuji pro kočárek. Pro mimino bude určite lepší, pokud se nebude parit v nositku. V nouzi (nemate par korun na bazarovy kousek nebo misto, kde ho skladovat) se to pochopitelne da prezit i bez kočárku, ale proc si hrát na hrdinku? Ono celodenni noseni pro novorozence neni nic moc. A pro Vaše záda také ne🙂

lucie11111
20. dub 2016

Já hluboký kočárek skoro nevyužila ani u dcery ani u syna. Oba jsem odnosila v šátku a nosítku, v hlubokém kočárku oba byli tak 5x. Pak zhruba od roku jsem je občas vzala do sporťáku, když chtěli. Ale hodně taky záleží jaké budeš mít miminko, některé děti kočárek milují, jiné nesnáší, to se dopředu nepozná. Já teď čekám třetí a hl. kočárek budu chystat starý, ale využiju jen, kdyby se mimi nechtělo nosit a chtělo se vozit.

luj89
20. dub 2016

@japona Ono ani celodenní ležení v kočárku není nic moc...

indigirka
20. dub 2016

@luj89 Tak jasně, nosila jsem (a zase nosím) téměř výhradně bez ohledu na řeči, kočárek pouze na sport, na celý den do zoo apod. - jen jsi předtím psala, že většina lidí ráda nosí. Tak to bohužel tak všude není a jestli to tak máš, tak je to super😉. (Akorát jsem se zaradovala, když byl syn už větší a vydržel i v kočárku, že by ho třeba i pohlídali, a stejně si našli výmluvu, proč to nejde - předtím říkali, že nemůžou hlídat, protože nemám kočárek...)

sarkar
20. dub 2016

Takhle, při prvním dítěti - dceři - mě vůbec nenapadlo, že bych dceru mohla dítě nosit, takže kočárek byl jasnou volbou - ale dcera nikdy ani nošení nevyžadovala, párkrát jsme použily ergo, ale fakt to bylo jen v řádu minut. Nebylo potřeba. Před narozením druhého dítěte - syna - jsem si pořídila šátek s rozhodnutím nosit, ale opět to stejné - zatím jsem nanosila tak 10 hodin v kuse (synovi je rok a právě začal sám chodit). Prostě žádné z mých dětí nošení nevyžadovalo, tudíž mi přišlo praktičtější použít kočár, kde mám navíc super velký košík na ty tuny věcí co s dětmi tahám (a to bydlíme taky na maloměstě a máme obr zahradu a dvůr), ale když jdeme ven, je toho prostě potřeba hodně (i když uznávám, s dítětem do 6 měsíců věku to je o dost méně). Navíc mi nošení opravdu nepřijde nijak extra pohodlné, jako jo, ale...za mě kočár je kočár 😉 A nedovedu si představit mít dítě na břiše v hice třeba celé odpoledne, když se jede na výlet nebo na nákupy. Taky je potřeba zvážit, jak to máš s návštěvou "města" - já když už jedu, tak toho mám na programu víc...nedokážu si představit neustále navazovat a vyvazovat šátek...případně se tahat s autosedačkou a mít např. v druhé ruce nákup 😀 Někdy v 6 měsících už mimča váží docela dost, vajíčko navíc kolem 3kg myslím (?), tak už se to pronese 😀 Ale jak píšu, to je na zvážení, těch 6 měsíců se asi přežít dá, celkově bez kočáru (ani bez sporťáku a golfek) bych to ale nezvládla rozhodně.

luj89
20. dub 2016

@indigirka To mě mrzí, že v Tvém okolí to tak není... ale třeba tomu přijdou na chuť ;)

lenndy
20. dub 2016

určitě bych pořídila,třeba jen bazárkovej,pro případ že by se opravdu nevyužíval.Ale já osobně jsem měla dítko v plánu taky nosit a nakonec jsem byla ráda když jsem ho mohla dát do kočárku a jestli máte někoho kdo bude vozit tak ty by jistě kočárek ocenili. Mě v té korbičce to miminko přijde víc chráněno než ve sportáku a když nebudete mít velké mimčo tak vystačíte s korbičkou i do zimy.Je to všechno o vyzkoušení 😉 uvidíte co bude vyhovovat.

evulina77
20. dub 2016

@kakenkulla pokud budeš nosit v šátku nebo ergonomickém nosítku, tak hluboký kočárek nebudeš potřebovat. Sportovní kočárek nebo polohovatelné golfky budou dobrý, ale nemusíš na ně zatím spěchat, můžeš počkat a zjistíš si tak, co budeš potřebovat. Nošení dětí je fajn, já osobně hluboký kočár použila u poslední dcery snad 5x, nelíbilo se jí tam, řvala jako tur a já ji raději nosila v manduce. Připrav se ale na okolí, které bude zvědavé, do kočárku tě bude nutit a pokud nebudou nejbližší chtít taky nosit, může to být docela oříšek, ale dá se to, pokud budeš mít argumenty - přečti si a dej přečíst svým blízkým Princip kontinua. Jinak to bude chtít vymyslet, kde bude mimčo spát třeba venku, jestli jsi ochotná ji stále nosit apod.

lena2012
14. kvě 2016

nosím i vozím. kočárek i šátek jsnu bezva pomocnici.například jít na nákup s dítětem v šátku je pro mě hororová představa,to už bycpg se asgpg fakt strhla.kočarek byl neocenitelný i hned po porodu.nemohla jsem hned nosit.za mě určo -kočár i šátek popř.nosítko.

Strana
z3