icon

Rady pro výběr kočárku s odvětráváním korby

petralebeda
20. dub 2025

Ahoj holky, mám dva dotazy ohledně kočárku, možná spíše na holky, které už děti mají ☺️

1. mám se rozhodovat ve výběru kočárku podle toho, jestli má kočár odvětráváni přímo v korbě a dá se odepnout pevná část vpředu (zůstane jen síťka) a mimco může při lehu na bříšku koukat ven? Nebo to řešit nemám. Mám dva favority, jeden tu možnost má a druhý ne a nevím jestli to neřeším úplně zbytečně a prostě je to jedno, buď to tam bude nebo ne 😄

2. Omlouvám se, že se ptám možná hloupe, ale jsem prvorodička a nikdy mě vlastně nenapadlo nad tím zamyslet, ale včera jsme koukali v prodejně na kočárek, který se nám líbí, a když se na zvedne matrace z hluboké korby, tak je pod matraci jen takový plastový rošt. Ta matrace mi přišla dost tenká - to má takhle každý kočár? 🙈😄 Jakože mi to nepřišlo na ležení a na spaní nic moc 😄

Moc děkuju

hennrietta
20. dub 2025

Odvětrávání je fajn rozepnout, aby proudil vzduch. Koukat přes síťku by dítě nemělo, že prý to kazí oči. (podložené to nemám, párkrát jsem to četla)
Malého budu vozit na břichu směrem ke mě, když bude chtít.

kristyn86
20. dub 2025

1. Odvetravani jsem vyuzivala dost u obou deti. Koukali i pres ni a oci maji v poradku. Mladsi tedy taky jezdila na brisku smerem ke me,protoze se chtela koukat na starsiho,ktery byl na stupatku. Takze uplna nutnost to neni,jde to vyresit i takto.
2. Ano,pod matraci (tenka) je jen plast nebo drevotriska. Ale mimco to netlaci,vazi malo.

petulkadodo
20. dub 2025

@petralebeda Dost záleží ve kterém měsíci budeš rodit. Já rodila v červenci a měla jsem větrání v zadní části stříšky, koukání jsem neřešila, miminko ještě neleželo na bříšku, to je začne bavit až později. Tenká matrace je v pohodě, pořiď si na ní nepromokavé prostěradlo, kdyby se ti stala nehoda, prodávají rozměrově přímo do kočárku.

xxxmarket
20. dub 2025

Já jsem chtěla,aby kočárek měl odepínací část na stříšce hlavně kvůli proudění vzduchu v létě. Malý se narodil v lednu a v létě už bývalý na bříšku a čumakoval. To jsem dodělala stříšku víc. Když spinkal měl tam síťku. Za mě je to důležitá věc. Mě osobně se matrace taky zdála dost pofidérní na to,že tam mám dát miminko. Takže jsem pořídila jinou z internetu a rovnou i ta nepromokavá prostěradla jak píše uživatelka výše Je to super vychytávka🙂

cilkat
20. dub 2025

Na koukání jsem odepnula stříšku a zvedla madraci tak, že dítě vidělo přes okraj kočáru vepředu - ale chce to kšíry (snesu dost, na dítě bez kšír v téhle poloze jsme nervy neměla). Jinak novorozence jsme měla v vkládací tašce, takže větrání by nebylo k ničemu (druhé patro bez výtahu, kočárek jsem nechávala za dveřmi, dítě nosila nahoru v té tašce). Ale pokud nenosíš dítě z kočáru domů a čekáš letní (/pozdně jarní), tak si myslím, že je větrání dobrá vychytávka. U podzimního/brzce zimního ho spíš nevyužiješ.