icon

Sporťák s úplným sedem. Proč je to nezdravé a proč by tak dítě nemělo sedět?

deni7
13. pro 2020

Zdravím, měla bych dotaz, proč je nezdraví mít sporťák s úplným sedem a proč by tak nemělo dítě sedět? Zajímal by mě naky článek, ale nic jsem nenašla, neměl by jste někdo naky odkaz? Popřípadě aspoň naky názor.

amazonkajanik
13. pro 2020

@deni7 to se spíš týká dětí,co samy ještě nesedí. Proto se má preferovat sporťák,který jde dát do úplného lehu. Jakmile dítě samo sedí,už by v tom neměl být problém. Je fakt,že ten náš,i když je úplně narovnaný,je stále mírně dozadu. I když,já třeba taky nemám v autě sedačku přesně do L

95newmommy2020
13. pro 2020

To je když dítě ještě neumí samo sedět, ale už je třeba větší nebo ho to nebaví v korbicce. Tak na ten přechod se dává sportak, co jde polohovat. Plus taky ze se tam muže lépe vyspat.

vikinkav
13. pro 2020

Myslim ze uplny sed neni mozny u sportaku z duvodu aby deti posilovaly. Tedy nemuzou se jen opirat a sedet, ale kdyz si chteji sednout tak musi zapojit svaly a lehce se prizvednout. A ted myslim jiz samostatne sedici deti

evculinda
13. pro 2020

@deni7 ještě mě v této souvislosti napadlo "korýtkové" sezení. Že je dítě stále v jedné poloze (kyčle), dítě leží v sedě, jako kosmonaut při startu rakety. Dítě má tedy stále skrčené nohy a má naordinovanou pozici, ať chce nebo nechce. Zdroj zde: https://www.ivafis.cz/kocarky/