Sporťák s úplným sedem. Proč je to nezdravé a proč by tak dítě nemělo sedět?
Zdravím, měla bych dotaz, proč je nezdraví mít sporťák s úplným sedem a proč by tak nemělo dítě sedět? Zajímal by mě naky článek, ale nic jsem nenašla, neměl by jste někdo naky odkaz? Popřípadě aspoň naky názor.
To je když dítě ještě neumí samo sedět, ale už je třeba větší nebo ho to nebaví v korbicce. Tak na ten přechod se dává sportak, co jde polohovat. Plus taky ze se tam muže lépe vyspat.
Myslim ze uplny sed neni mozny u sportaku z duvodu aby deti posilovaly. Tedy nemuzou se jen opirat a sedet, ale kdyz si chteji sednout tak musi zapojit svaly a lehce se prizvednout. A ted myslim jiz samostatne sedici deti
@deni7 ještě mě v této souvislosti napadlo "korýtkové" sezení. Že je dítě stále v jedné poloze (kyčle), dítě leží v sedě, jako kosmonaut při startu rakety. Dítě má tedy stále skrčené nohy a má naordinovanou pozici, ať chce nebo nechce. Zdroj zde: https://www.ivafis.cz/kocarky/

@deni7 to se spíš týká dětí,co samy ještě nesedí. Proto se má preferovat sporťák,který jde dát do úplného lehu. Jakmile dítě samo sedí,už by v tom neměl být problém. Je fakt,že ten náš,i když je úplně narovnaný,je stále mírně dozadu. I když,já třeba taky nemám v autě sedačku přesně do L